Farmen Kjendis

- Det opplevdes som ren mobbing

Marit Adeleide Andreassen (56) forteller om de psykiske påkjenningene i etterkant av Farmen-oppholdet.

FARMEN KJENDIS: Marit Adeleide Andreassen forteller om påkjenningen etter endt innspilling. Foto: Ida Bergersen
FARMEN KJENDIS: Marit Adeleide Andreassen forteller om påkjenningen etter endt innspilling. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

I går ble vinneren av Farmen Kjendis 2023 kåret, og det var Trond Moi som stakk av med seieren.

Marit Adeleide Andreassen (56) og Trond ble veldig gode venner under oppholdet, før det hele skar seg da de hadde en stor konflikt da Marit kom tilbake til gården. Hele situasjonen ble så vond at Marit valgte å reise hjem. Derfor var det noen som stusset over at Marit ga sin stemme til Trond i Farmen-finalen.

- Hvorfor valgte du Trond?

- For meg var det en selvfølge å gi min stemme til Trond. Jeg er veldig glad i Sofie, og jeg har i ettertid tenkt at det kanskje burde vært den yngste jenta som skulle fått den stemmen, men på daværende tidspunkt visste jeg ikke at hun hadde kommet så langt. Men i bunn og grunn var det ingen andre enn Trond jeg ønsket å gi min stemme til, sier Marit til KK.

Marit og Trond fikk skværet opp da Farmen-innspillingen var over.

- Trond og jeg har aldri vært uvenner. Det var en ganske dum misforståelse – en helt typisk misforståelse som skjer mellom to som er glade i hverandre. Vi var som et gammelt ektepar der inne, sier hun mer et stort smil, og legger til:

- I kampens hete visste jeg at jeg hadde rett, og det samme tenkte Trond. Å røpe noens innerste hemmeligheter gjør man ikke, men vi var i et spill, og da vi jentene var alene i skogen delte vi masse med hverandre. Det gjorde gutta også, men det ble ingen stor greie ut av det. Det synes jeg er rart. Men det er ingen sure miner i dag, altså, kan hun berolige oss med.

GOD STEMNIN: Marit og Trond fikk skværet opp raskt, og er gode venner i dag. Foto: Anton Soggiu/TV2
GOD STEMNIN: Marit og Trond fikk skværet opp raskt, og er gode venner i dag. Foto: Anton Soggiu/TV2 Vis mer

Psykisk smell

Marit har tidligere fortalt at hun gikk på en skikkelig psykisk smell da hun kom ut av gården. Til VG fortalte hun at hun fikk et voldsomt angstanfall første natten, på grunn av mye stress over flere uker.

- Det var ganske tøft i starten. Blant annet ting som ble sagt fra andre deltakere i kampens hete, som opplevdes som ren mobbing. Ingen tok tak i det, og vedkommende som gjorde det sier i dag at det ikke var sånn ment. Jeg begynte å lure på om det var jeg som var helt fullstendig sprø – man får så mye rare tanker.

Marit understreker at hun ble godt ivaretatt av produksjonen, og at de var flinke til å debriefe med henne.

- Hvor lang tid tok det før du klarte å hente deg inn igjen?

- Det tok litt tid å komme seg. Jeg er en person som er veldig direkte, og snakker heller direkte til folk enn å gå bak ryggen på noen. Derfor ble jeg litt sjokkert over hele opplevelsen, da jeg opplevde at det var mye «blikking» og baksnakking.

På kanten til uetisk

- Angrer du på deltakelsen?

Marit blir stille noen sekunder, og tenker seg godt om.

- Jeg gjorde kanskje det innimellom. Ikke på grunn av folka, men hvordan det har blitt håndtert i ettertid. Jeg var ikke klar over at pressen fikk tilgang til episodene før oss, og da blir ofte hendelser tatt ut av kontekst, og gjort enda mer dramatiske enn de var. Det blir til tider veldig negativt og klikk-drevet, med fokus på sinne, raseri og konflikt, noe jeg ikke synes er sant. Det er veldig synd, og på kanten til uetisk, mener hun.

Marit forteller videre at hun forstår at det er underholdning og show, men at hun skulle ønske hun visste mer om hvordan det kom til å bli i etterkant.

- Jeg må tenke meg om før jeg gjør noe sånt neste gang.

Hun forteller også at de gjorde veldig mye gøy og fint som ikke har blitt vist på TV.

- Dere har bare sett fem prosent av det som skjedde. Vi gjorde så mye rart. Jeg var masse alene i skogen hvor jeg gikk og gråt, og så gikk jeg inn og sang julesanger, før jeg gikk ut for å gråte igjen. Det var latter og tårer om hverandre. Helt schizofrent! Alle hadde det sånn, sier hun med en latter.

Har sagt unnskyld

Selv om det kanskje har blitt fremstilt på en annen måte, forteller Marit at hun har skværet opp med dem hun var i konflikt med. Også Ørnulf – hvor det på et tidspunkt gikk noen kuler varmt.

- Jeg bruker av og til den nordnorske ordboka som jeg kanskje tror Ørnulf ble litt sjokkert over. Jeg har noen nordnorske venner som sier at Ørnulf ikke hadde klart seg lenge nordpå, sier hun spøkefullt, og legger til:

- Jeg skulle ikke ha brukt så sterke ord. Man skal ikke sjikanere noen. Så jeg gjorde det på en litt nordnorsk måte, men jeg har sagt unnskyld mange ganger, og det mener jeg. Der gikk jeg helt på trynet – det var helt unødvendig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer