Kongehuset

- Det oppleves som veldig spesielt at man kan snakke «direkte» med Norges kronprinsesse

Sosiale medier som Facebook og Instagram er blitt nyttige verktøy for de kongelige i jakten på mer folkelighet.

KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Trebarnsmoren er en flittig bruker av Instagram og Twitter, og til KK.no sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen at kronprinsessen tar de fleste bildene til sin Instagram-profil selv. Her er Mette-Marit «in action» med barna og ektemannen. Foto: NTB Scanpix
KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Trebarnsmoren er en flittig bruker av Instagram og Twitter, og til KK.no sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen at kronprinsessen tar de fleste bildene til sin Instagram-profil selv. Her er Mette-Marit «in action» med barna og ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kongelige har begynt å ta i bruk sosiale medier for å nå folket på andre plattformer enn når de er ute i felten eller vinker fra slottsbalkongen. Den norske kongefamilien var en av de første med blått blod til å ta i bruk Facebook, og dette gjorde de allerede i 2009. LES OGSÅ: Denne ukjente videosnutten av Mette-Marit har du trolig aldri sett før

Til KK.no utdyper Marianne Hagen, kommunikasjonssjef på Slottet, hvorfor de kongelige ønsker å kommunisere med folket via sosiale medier. 

- Mediebildet er i en voldsom forandring og folk har andre informasjonskanaler enn de hadde før. Det er viktig at det norske folk har informasjon om kongehusets mange aktiviteter i inn- og utland. Sosiale medier er i dag viktige formidlingskanaler for alle, også de kongelige. Gjennom våre sosiale kanaler kan hundretusener følge med på de kongeliges program. I tillegg gir det alle muligheten for en mye tettere dialog med oss.

- Hvem administrerer kongehusets offisielle Facebook-side og de andre SoMe-kontoene deres? 

- Det er hoffets kommunikasjonsstab som administrerer kongehusets offisielle kanaler på nettet. Dette omfatter også vår hovedkanal Kongehuset.no. Her skal alle kunne finne oppdatert, relevant og god informasjon om kongehuset. Vi er opptatt av at dette skal være kilden til korrekt og oppdatert informasjon, sier Hagen til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer