Regé-Jean Page:

- Det rare med kvinnehat, er at menn faktisk hører på andre menn

Skuespiller Regé-Jean Page valgte å støtte Florence Pugh, og be menn skjerpe seg, etter at hun mottok masse vulgære kommentarer på grunn av kjolevalget.

STØTTER: Regé-Jean Page støtter opp om sin skuespiller-kollega Florence Pugh etter at hun fikk mye kritikk for antrekk på den røde løperen.
STØTTER: Regé-Jean Page støtter opp om sin skuespiller-kollega Florence Pugh etter at hun fikk mye kritikk for antrekk på den røde løperen. Vis mer
Publisert

Hvem sa at ridderligheten var død? Vår alles favoritt-hertug, i form av Regé-Jean Page, kommer nok en gang ridende til vår redning. For er det én ting «Bridgerton»-stjernen ikke vil tolerere, så er det «body shaming». Altså å gi uønsket kritikk om kropp og utseende til andre.

LES OGSÅ: Victoria Beckham- Han fikk meg til å veie meg på direktesendt TV

Flere kjendiser har de siste årene stått opp mot kroppspress og gitt uttrykk for at de ikke vil skamme seg over hvordan de ser ut. Deriblant trebarnsmor og supermodell Ashley Graham. Og aldri har vel temaet vært mer akuelt. Fra 1. juli 2022 trådte det dessuten en lov i kraft som sier at retusjerte bilder skal merkes deretter.

Mange kvinner har også sett seg lei på at brystene, og da særlig brystvortene, seksualiseres. Bildedelingstjenesten Instagram, for eksempel, fjerner alle bilder hvor kvinners brystvorter er synlig, men dog ikke mennenes. Men tar vi en titt på det kommende motebildet, vil nipler ha en sentral rolle.

Fikk vulgære kommentarer

En kvinne som gikk i bresjen for dette, var Florence Pugh, kjent fra filmer som «Midsommar», «Little Women» og «Black Widow». Hun entret nemlig den røde løperen under Valentino Haute Coutures moteshow i juli, i en rosa og helt transparent drøm av en Valentino-kjole.

Etter å ha fått utallige vulgære kommentarer, svarte 26-åringen med en lang tirade på Instagram hvor hun sa ifra til dem som hadde sagt at hun burde skamme seg over kroppen sin.

«Det som er interessant å se og være vitne til, er bare hvor enkelt det er for menn å totalt ødelegge en kvinnes kropp, offentlig og stolt, i alles påsyn» skrev Pugh, og fortsatte:

«Det er ikke første gangen, og sikkert ikke siste, at en kvinne vil få høre hva som er galt med kroppen hennes, av en haug med fremmede mennesker.»

Hun ba også kritikerne om å vokse opp og spørre seg selv om hvorfor det er så lett for dem å være høylytt og offentlig misbrukende mot kvinner i 2022.

«Respekter folk. Respekter kropper. Respekter alle kvinner. Respekter mennesker. Livet vil bli mye enklere da, det lover jeg. Og bare på grunn av to søte små brystvorter.»

«Si ifra til dem»

Men også Regé-Jean Page har slått tilbake på de som har bedt Pugh om å kle på seg. I et innlegg på Instagram sier han til sine med-menn at de må rett og slett bli bedre.

«Ta en titt på dere selv, gutter», skrev han 13. juli da han republiserte skuespillerens orginale motsvar.

«Ta en titt på kameratene deres og trå til når det er på tide å trå til. Når guttene har gått over streken, si fra til dem.»

FORSVARER: Bridgerton- skuespilleren Regé-Jean Page republiserte Florence Pugh innlegg på sin Instagram-story etter at hun tok til motmæle mot bodyshaming. Han ber rett og slett gutta skjerpe seg. FOTO: Skjermdump Instagram.
FORSVARER: Bridgerton- skuespilleren Regé-Jean Page republiserte Florence Pugh innlegg på sin Instagram-story etter at hun tok til motmæle mot bodyshaming. Han ber rett og slett gutta skjerpe seg. FOTO: Skjermdump Instagram. Vis mer

Han fortsatte:

«Det rare med kvinnehat er at menn faktisk hører på andre menn, så gjør deres del, fordi i de kommende årene spesielt, vil det være en god tid for å lytte og for å ta litt ansvar for alles skyld.»

Page er ikke den eneste kjendisen som har forsvart Pugh. Skuespilleren Abrey Plaza, kjent fra Perks and Recreation, kommenterte på Pughs post: «Ok, det er dette jeg har sagt hele tiden». Mens «The Act»-skuespilleren, Joey, King kalte henne «utrolig fantastisk» og roste henne for å si hva mange andre ikke klarer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer