Farmen

- Det skjedde jo ting da kameraene ikke var der

Mattis og Björk snakker ut om gårdsromansen, og hvordan relasjonen deres er i dag.

FARMEN: Mattis og Björk fikk en romantisk relasjon inne på gården. Foto: TV2
FARMEN: Mattis og Björk fikk en romantisk relasjon inne på gården. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Mattis Veine Karterud (22) har virkelig måttet kjempe for tilværelsen i årets Farmen-sesong.

For halvannen uke siden ble han valgt til andrekjempe av Yassin, og etter en tøff kamp i grenen «sekken», måtte til slutt en utslitt Yassin gi tapt.

- Hvordan var det å vinne?

- Det var litt blandede følelser, i og med at det var bestekompisen min som måtte dra. Men samtidig var det supergøy å vinne i det som i mine øyne er den tøffeste grenen. Jeg føler at det er manndomstest nummer én, og den besto jeg. Det var veldig kult, og jeg er godt fornøyd med egen innsats, sier en stolt Mattis.

Björk Valnes Atlasdottir (28) forteller at hun var veldig glad for at Mattis vant.

- Det var trist å miste Yassin, som var en god venn for meg inne på gården. Men det var viktigere for meg å ha Mattis der inne.

Mattis forteller at han trodde at tvekampen hadde vart i en halvtimes tid, men produksjonen mente det kun tok fem minutter.

- Jeg ga virkelig alt – jeg hadde ikke en eneste muskelfiber igjen i kroppen føltes det ut som. Jeg var helt knekt.

TVEKAMP: Det ble en skikkelig kamp mellom Mattis og Yassin. Foto: TV2
TVEKAMP: Det ble en skikkelig kamp mellom Mattis og Yassin. Foto: TV2 Vis mer

En ekstra motivasjon

Å få være med videre i Farmen var ikke Mattis’ eneste motivasjon denne gangen: Før tvekampen kunne Björk fortelle at hun hadde planlagt en slags date på låven med sjokoladekake, dersom han vant. Hvis ikke måtte hun dele den spesielle stunden med Yassin.

- Det ga meg ekstra motivasjon, ja! Da var det bare å jobbe på – ingen skulle få ta dama mi!

Björk hadde tent masse lys og rigget til på låven, og det var god stemning med både kake og massasje. Helt til Maria kom inn.

Mattis begynner å le så det runger gjennom telefonen når han tenker tilbake på det øyeblikket.

- Det er så typisk Maria! Jeg hadde kriget og gjort meg fortjent til litt låvekos med Björk, og så blir vi avbrutt av Maria. Stemningen endret seg litt da, ja, ler han.

Björk synes også at hele situasjonen var veldig komisk:

- Det var veldig søtt av Maria å komme inn, men det hele endte jo opp med at hun og Mattis begynte å krangle om hvem som skulle være med opp til storbondeloftet. Jeg ble bare sittende i midten. Jeg hadde jo ikke planlagt at det var det som skulle skje, men vi ble jo en slags trekløver der inne, sier hun.

Flere har lagt merke til detaljen i «The Crown». Video: Se og Hør, «The Crown»/Netflix, NTB. Reporter: Caroline Vagle. Vis mer
FEIRING: Mattis ble feiret med kake og massasje. Foto: TV2
FEIRING: Mattis ble feiret med kake og massasje. Foto: TV2 Vis mer

Snek seg opp til hytta

Søndagen etter, var det Björk som skulle ut i tvekamp. Denne gang mot Kathrine. Hun fikk besøk av Martin på kjempehytta kvelden før kampen, men det seerne ikke fikk se, var at også Mattis tok turen.

I en Tiktok-video forteller Björk at en i produksjonen ga Mattis beskjed om at han ikke skulle snike seg op på hytta, da det vil få konsekvenser.

- Jeg satt på loftet, tenkte: Okei, sniker meg ikke opp. Men det var før jeg snakket med Martin, som sa: Björk vil ha deg opp... og jeg sniker meg opp, ler han.

@mattis_v_ Seeelvfølgelig måtte jeg supporte Björk før årets tvekamp, bare liiittt bedre off-cam🙏🏽 #farmen2023 #farmen #flørt #regelbrudd #norskreality ♬ original sound - Mattis V

Hudsult

Denne uken er det finaleuke på Farmen. De siste ukene har vi sett at uker uten noe særlig nærkontakt kan tære på alle og enhver.

- Blir man nesten litt desperat etter hvert?

- Du kan avgjøre selv ut ifra hva du har sett, ler Mattis.

Mattis og Björk har hatt en tullete, småflørtende tone i mange uker. Men da de jobbet med en gallionsfigur under ukesoppdraget, tok Mattis motet til seg og kysset Björk.

- Jeg tok sjansen! Når jeg ser på det i dag, skjønner jeg ikke at jeg turte, men jeg er en kar med baller. Det var jo bare koselig. Men det var ikke fordi jeg var desperat – vi hadde fått en god relasjon, og når man føler seg trygg på den andre personen, tøyer man grensene uten å tenke over det.

Tok en vending

Det lå kanskje ikke helt i kortene at Mattis og Björks relasjon skulle gå i den retningen – de to ble også litt tatt på senga av det.

- Björk og jeg hadde vært gode venner under hele oppholdet, da vi jobbet veldig mye sammen. Vi hadde jobbet sammen på alle ukesoppdrag unntatt ett, og bare vært sammen 24/7. Og så plutselig ble det et kyss, som førte til at vi ble mer fysiske. Da begynte tankekjøret – om det kanskje var noe mer der, som vi hadde oversett. Så følelsene ble nok utløst av at vi kom nærmere hverandre fysisk, tror Mattis.

- Det startet med en knust tann – det er jo litt av et sjekketriks! Jeg er en del av Björk enten hun vil det eller ei, sier han, og ler godt.

Satte ting i perspektiv

Björk forteller at hun også opplevde at relasjonen deres endret seg gradvis.

- Mattis og jeg er to flørtete personer, men det gikk lang tid før det oppsto noe mellom oss. Det var nok etter kysset, og at vi innså at det var en sjanse for at Mattis kom til å ryke. Når man innser det, setter man mer pris på relasjonen man har, og reflekterer mer over den, forteller Björk.

- Hvilke kvaliteter setter du mest pris på hos Mattis?

- Han er positiv, morsom, støttende, og har en varm personlighet.

FLØRT: Det ble mye flørting mellom Mattis og Björk inne på gården. De har fortsatt god kontakt i dag. Foto: Privat
FLØRT: Det ble mye flørting mellom Mattis og Björk inne på gården. De har fortsatt god kontakt i dag. Foto: Privat Vis mer

Skjedde ting da kameraene var vekke

- Fikk du ordentlige følelser for Björk, Mattis?

- Jeg ble genuint interessert, ja. Det skjedde jo ting da kameraene ikke var der, sier han lurt.

- Hva skjedde da?

Han nøler litt, og prøver å formulere et svar uten å avsløre for mye.

- Det skjedde… typiske greier. Det er åpent for tolkning, sier han, og ler godt.

- Man må få ha noe for seg selv også. Men det var jo en liten romanse der, det vil jeg si.

Vi må også spørre Björk hva som skjedde utenfor kameraenes rekkevidde:

- Ingen kommentar. Jeg tenker at seerne kan spekulere litt, sier hun hemmelighetsfull.

Venter på initiativ

Björk og Mattis har møttes etter innspillingen, men ettersom at de per nå ikke engang bor i samme land, har det vært vanskelig å møtes. Mattis bor i Bergen, og Björk er nettopp ferdig med studier i Danmark. Hun er nå på jakt etter en jobb, men hun kan se for seg å bo i Oslo. Det kommer an på hvilke jobbmuligheter som dukker opp.

- Vi har veldig god kontakt. Jeg føler at jeg sitter litt på benken og venter på klarsignal til å gå ut på banen og spille. Men vi snakker mye sammen. Om det er et potensiale for at vi blir mer enn gode venner, er litt tidlig å svare på. Om vi tør å gå for det, vet jeg ikke. Vi får bare vente og se hva fremtiden bringer, sier Mattis.

Björk har følgende å si om hvorvidt hun kan se for seg Mattis som en potensiell kjæreste:

- Vi er nok ikke helt der, men vi tar hver dag som den kommer. Om han tør å invitere meg på date, skal jeg vurdere å si ja, sier Björk lurt.

Björk og Mattis har vært sammen de siste dagene, og tonen er tilsynelatende like god mellom de to i 2023.

Mattis postet nylig en video på TikTok-kontoen sin, med det som må være en slags kjærlighetserklæring til Björk.

@mattis_v_ Vanskelig når du ikke helt vet hvor du har den du snakker med…. «Holde deg sånn her» ute overalt 1.Desember!!! #farmen2023 #farmen #flørt #norskreality #nymusikk #kjærlighetslåt #redd ♬ original sound - Mattis V
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet