Anmeldelse

- Det skulle vise seg å bli en langdryg affære - men Ryan Gosling skuffer oss aldri!

Vi triller terningen på «La La Land».

LA LA LAND: Ifølge KK.no-redaksjonen er det Ryan Gosling og Emma Stone som bærer filmen. Foto: NTB Scanpix
LA LA LAND: Ifølge KK.no-redaksjonen er det Ryan Gosling og Emma Stone som bærer filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er filmen her som vi Ryan Gosling-fans har ventet lenge på! I den romantiske Hollywood-filmen «La La Land» får vi nemlig se en ny siden av kjekkasen, som viser at han både kan svinge på hoftene, spille piano og synge deilige toner.

Filmen er blitt lovprist over hele verden, og da den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe ble arrangert i begynnelsen av januar stakk de av med syv av syv mulige statuetter - for beste skuespillerprestasjoner (Ryan Gosling og Emma Stone), beste musikk, beste film i kategorien musikal eller komedie, beste regi, beste manus og beste låt. I januar ble det også kjent at «La La Land» er nominert til hele 14 Oscar-statuetter når prisutdelingen går av stabelen 26. februar. 

I korte trekk: «La La Land» handler om Sebastian og Mia som gjør alt de kan for å komme seg opp og frem i den knalltøffe underholdningsbransjen i Los Angeles. Sebastian er en ivrig jazzmusiker som nekter å la moderne musikk ta over for den gode, gammeldagse jazzsjangeren, mens Mia iherdig prøver å slå gjennom som skuespiller. Midt i sin knalltøffe kamp for å bli størst og best finner de hverandre og kjærligheten - men realistisk nok, kjærligheten overvinner dessverre ikke alt. Hva skal man ofre og hva skal man kjempe for? Det er de store spørsmålene i filmen.

FEELGOOD: Elsker du musikalfilmer er «La La Land» filmen for deg! I hovedrollene finner vi Emma Stone og Ryan Gosling. Foto:  Foto: NTB Scanpix
FEELGOOD: Elsker du musikalfilmer er «La La Land» filmen for deg! I hovedrollene finner vi Emma Stone og Ryan Gosling. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Visste du at disse kjendisene har datet?

- Det er noe med den musikalsjangeren som ikke er helt vår greie

KK.no ble invitert på pressevisningen av filmen hos Nordisk film i midten av januar, og vi (journalistene Mina Knudsen, Ronja Rognmo og Malini Bjørnstad) var sprekkfulle av forventninger til den prisbelønte filmen. Dessverre skulle den ikke leve helt opp til det inntrykket vi satt med før vi entret kinosalen, og det hele skulle vise seg å bli en langdryg affære. 

Det er noe med den musikalsjangeren som ikke er helt vår greie, kom vi fram til i minuttene etter at vi hadde sett den litt over to timer lange filmen. 

- Enten så elsker du musikalsjangeren, eller så gjør du ikke det. Det startet overraskende bra, og cirka 40 minutter ut i filmen var jeg nesten overbevist om at jeg er en person som kan like musikaler. En person som kan kose seg med en to timer lang kavalkade av smørblide mennesker, lystige sanger, sterke farger og kleine danser. Jeg tok feil. Så inderlig feil. Som den action/sci-fi/thriller-elskende personen jeg er, ble «La La Land» i overkant mye, og etter én time foran lerretet fristet faktisk kontorpulten mer enn Ryan Gosling – og det sier litt, sier Ronja ærlig.

Alle tre følte at filmen kunne ha vært kortet ned med i hvert fall 45 minutter.

- Jeg ble rett og slett litt sliten i hodet, for hva i alle dager var det jeg nettopp så? Som min kollega Mina sa, jeg tror denne hadde egnet seg bedre som en vanlig film og ikke en musikal. Det ble rett at slett for mye på en gang, sier Ronja videre.

STJERNEDUO: Ryan Gosling og Emma Stone har tidligere spilt side om side i filmer som «Crazy, Stupid, Love» (2011) og «Gangster Squad» (2013). Dette bildet er fra «La La Land». Foto: NTB Scanpix
STJERNEDUO: Ryan Gosling og Emma Stone har tidligere spilt side om side i filmer som «Crazy, Stupid, Love» (2011) og «Gangster Squad» (2013). Dette bildet er fra «La La Land». Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Dette er en film jeg har ventet på hele livet!

Men det skal mye til for at en film med Emma Stone og selveste Ryan Gosling i hovedrollene kan bli skikkelig dårlig.

- For sant skal sies: De er begge fantastiske skuespillere, spør du meg. Likevel er det noe ved den store vinneren av Golden Globe som ikke sitter helt for min del. Vi får servert noe av budskapet i filmen fra første stund. For det er ingen tvil om at dette er en «feel good»-film som handler om at alle skal følge drømmen sin og ikke bry seg om hva andre mener. Hørt det før? Ja, det er kanskje litt klisjé, men for så vidt sant. Vil du nok så klarer du det – men igjen er dette noe jeg har hørt og sett før (selv om det kommer fint frem i filmen), forklarer Mina videre. 

Ryan Gosling «tok en Magne Furuholmen»

Men det var likevel flere høydepunkter i filmen. Blant annet da Ryan Gosling ufrivillig måtte spille i et fiktivt synth-band som covret låten «Take On Me» fra det norske suksessbandet A-ha - dét var et priceless og morsomt øyeblikk!

- Dette er deilige poplåter som vanligvis blir behandlet som «guilty pleasure»-låter som man liksom skal føle seg samfull over å høre på. Jeg ønsket ikke at musikken i en morsom scene som det der skulle være noe man ikke kunne kose seg med. Jeg mener, jeg virkelig ELSKER disse sangene, men jeg visste at Sebastian kom til å hate dem, har manusforfatter Damien Chazelle fortalt til magasinet Vulture. Den andre låten han sikter til er 80-tallsbandet A Flock of Seagulls' «I Ran».

VANT PRIS: Under årets Golden Globe-utdeling, som ble avholdt i Los Angeles i begynnelsen av januar, fikk Ryan Gosling og Emma Stone pris for sin skuespillerprestasjon i «La La Land». 
74th Annual Golden Globe Awards, Press Room, Los Angeles, USA - 08 Jan 2017

 Foto: NTB Scanpix
VANT PRIS: Under årets Golden Globe-utdeling, som ble avholdt i Los Angeles i begynnelsen av januar, fikk Ryan Gosling og Emma Stone pris for sin skuespillerprestasjon i «La La Land». 74th Annual Golden Globe Awards, Press Room, Los Angeles, USA - 08 Jan 2017 Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi digga også bandet til Sebastian og kompisen Keith (spilt av artisten John Legend). Hvorfor kunne ikke The Messengers eksistert i virkeligheten?! Med Ryan Gosling på piano/synth og John Legend som vokal. Helt perfekt!

- Da Keith ville ha med Sebastian i bandet slo det meg: Gosling og Legend skulle jammen meg ha startet et band «in real life». For det likte jeg!, sier Mina entusiastisk.

Det er uten tvil Ryan Gosling og Emma Stone, som tidligere har spilt sammen i filmene «Crazy, Stupid, Love» (2011) og «Gangster Squad» (2013), som bærer filmen. 

Ronjas dom:

- Det skal sies at samspillet mellom Gosling og Stone var perfekt, og jeg likte at slutten ikke ble en stor, klissete klisjé, slik jeg hadde sett for meg. Terningkast: 3

Minas dom:

- Jeg tror nok jeg hadde likt filmen og historien bedre som en ren spillefilm, uten alle de musikalske innslagene som for meg ikke hadde en rød tråd med resten av filmen. Men, Gosling og Stone gjør en solid jobb, og jeg håper jeg får se de to sammen i en ny film – uten at de synger, svever og steppdanser. Terningkast: 3

Malinis dom:

- Ryan Gosling skuffer meg aldri, men dessverre gjør musikalsjangeren det. Det jeg lærte av filmen var at dersom du tør å ta sjanser, tør å hoppe i det, tør å følge drømmen - og tør å kysse i stedet for å løpe, så kommer livet ditt til å bli en dans på roser. Oh well. Mulig det er sånn det funker i Hollywood. Jeg har ikke helt trua! Terningkast: 3

«La la land» har norgespremiere 24. februar. Les mer om hvilke andre filmer vi i KK.no-redaksjonen gleder oss til å se i året som kommer her!

Se trailer her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer