EP-aktuelle Amanda Delara:

- Det som skjer med Iran nå, det knuser hjertet mitt

23-åringen snakker ut om janteloven, om sin kjærlighet til hjemlandet og hvordan det er å være ung minoritetskvinne i Norge.

UNGT TALENT: Amanda Delara var kun 20 år gammel da hun slo gjennom som artist med remiksen «Gunerius». Nå slipper hun ut nok et nytt album på norsk - og fortsatt vil hun treffe nerver. FOTO: Sony Music Norway
UNGT TALENT: Amanda Delara var kun 20 år gammel da hun slo gjennom som artist med remiksen «Gunerius». Nå slipper hun ut nok et nytt album på norsk - og fortsatt vil hun treffe nerver. FOTO: Sony Music Norway Vis mer
Publisert

«Men jeg ble født, i trafikken Baba tok meg med ned på Gunerius. Der ble jeg døpt, med taktikken. Samme hvordan jeg synes du ser ut». Disse linjene ga Amanda Delara (22) et spranghopp inn i musikkbransjen, med fans'a på slep. Hennes versjon av låta «Gunerius» er en remiks av Karpe sin originalversjon, og med hennes ektefølte innlevelse og hese stemme traff det tydeligvis en nerve hos folk.

Å bli artist har Amanda drømt om siden hun var barn. Hun minnes seg selv foran tv'en i stua, mens hun så på Melodi Grand Prix og var sint fordi hun tenkte at hun kunne gjøre det så mye bedre.

Vi møter henne på vei til studio. Avslappet og kul i stilen med håret i en stram dott på hodet og store øreringer. Hun ler over MGP-minnene og sier at hun nå er glad hun ikke deltok på noe av det.

- MGP er det kjempefint at noen andre tar seg av, smiler hun.

Etter gjennombruddet sitt i 2017 har hun rukket å gi ut ut «Rebel» og «Running Deep», og mellom slippene har hun også spilt en rekke konserter og markert seg i bransjen med sine dønn ærlig tekster og sterke meninger.

Nesjenta var kun 20 år gammel da hun slo gjennom, og hun kan fortsatt huske en av hennes første konserter på musikkfestivalen Slottsfjell. Dette var midt på sommeren, været var fint og nervene tok nesten overhånd før hun gikk på scenen. Dette var hun ikke vant til i det hele tatt - hun var glad om det kom 20 mennesker i publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer