- Jeg kjente at jeg ble sjalu med en gang.
Det sier skuespiller Ane Dahl Torp (48) under en episode av NRK-podkasten, Drivkraft, som ble publisert i midten av august.
Skuespilleren snakker om sitt noe uvanlige forhold til sosiale medier, som hun aldri har hatt, men samtidig hadde elsket - spesielt Instagram. Ikke for å dele fra sitt eget liv, forteller hun, men for å snoke på andre. Noe hun også har prøvd seg på flere ganger, selv om hun ikke har en egen bruker.
Men å se hva andre gjør, enten de er på ferie eller på flyet til en jobb, «trigget en misunnelse i meg» forteller Torp.
- Men når jeg møter menneskene og de kan fortelle meg om disse tingene, da blir jeg ikke sjalu, da kan jeg ta del i gleden for da står jeg der med et helt menneske. Det å bare se et bilde, det tåler jeg ikke.
KK har forsøkt å komme i kontakt med Torp, foreløpig uten hell.

Dette forteller ikke Aksel Hennie barna sine
Enormt tidssluk
48-åringen har siden Facebook kom til Norge tatt avstand fra sosiale medier, forteller hun i NRK-podkasten. Først og fremst fordi hun tror det ville blitt et «enormt tidssluk» for henne.
Torp tror heller ikke det er bra å hele tiden kunne se hva alle vennene gjør i løpet av en barne- og ungdomstid.
- Det hadde jeg hatt ekstreme problemer med, sier hun, og forteller hvordan hun som yngre var redd for å gå glipp av noe hele tiden, og alltid pleide å se for seg hva vennene hennes gjorde.
- Det gjør det umulig å finne en ro der du er. I tillegg kommer dette med å lage en digital persona, det å fremstille seg selv før du egentlig har dannet en identitet eller vet hvem du er. Det hadde spist meg fullstendig opp, for jeg følte jeg var ganske oppspist allerede av den tanken på hva andre gjorde hele tiden.

Slik løser de tidsklemma
- Eksistensiell rastløshet
Bekymringen over at barn i barneskolealder er på sosiale medier, hadde bygget seg opp over tid, fortalte Torp KK i en tidligere intervju. Hun sov ikke om natten, lå på location på Sunnmøre og grublet over hvilket sosialt eksperiment vi utsetter ungene våre for.
I juni 2018 skrev hun sitt livs første leserbrev som kom på trykk i Aftenposten.
- Det føltes faktisk flaut å melde noe høyt, men dette måtte jeg få ut av systemet. For jeg synes rådene fra eksperter om at vi skal se an barnets modenhet, følge med på hva de driver med og lære dem nettvett, er naive og slappe, sa hun til KK den gangen.
- At barn kan se i sanntid hva vennene holder på med, er nødt til å gi en eksistensiell rastløshet. Der mobbing og utestengelse før hørte skolegården til, kan det nå skje midt i middagen, eller idet de skal legge seg. Og når man vet hvordan barn måler på millimeteren mot hverandre, kan man bare forestille seg hvordan det er for dem å jakte likes. Eller ikke å få noen.