Andungen Ivan

Det unike vennskapet mellom Andreas og andungen Ivan tar av på sosiale medier!

Er det vårens søteste historie?

ANDUNGEN IVAN: Den lille andungen Ivan er blitt et fenomen på Instagram, og fansen jubler over hvor stort engasjement den svenske 26-åringen Andreas Stefansson har hatt for å sikre at den foreldreløse andungen får et godt liv. FOTO: @alexkjellbris
ANDUNGEN IVAN: Den lille andungen Ivan er blitt et fenomen på Instagram, og fansen jubler over hvor stort engasjement den svenske 26-åringen Andreas Stefansson har hatt for å sikre at den foreldreløse andungen får et godt liv. FOTO: @alexkjellbris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett og sosiale medier kan innimellom glimte til med historier man aldri trodde man skulle få overvære - hverken på ekte eller bak skjermen.

Historien om den foreldreløse andungen Ivan er én av dem.

I begynnelsen av mai var den svenske innebandy-spilleren Andreas Stefansson (26) sammen med noen kompiser på idylliske Björsund i Sverige.

På bryggen legger Andreas og de andre merke til en andemor på tur med sine nyfødte andunger. Nesten som et national geographic-øyeblikk overværer de hvordan andemoren geleider andungene ut i vannet for aller første gang.

Men sjokket er stort da de oppdager at én av andungene - som de døper Ivan - er igjen alene i blomstepotten som står på bryggen. Det er her moren har laget rede, og det er her de små andungene kom til verden bare noen minutter tidligere.

SJARMØRER: Da Andreas Stefansson så en andunge bli forlatt av familien sin, ble det starten på en nydelig historie. Se video! Video: @stefansson / Instagram Vis mer

- I dag ble jeg «mamma»

Kompisgjengen bestemmer seg for å hjelpe Ivan med å gjenforenes med moren, og setter ut i en liten robåt med Ivan på fanget. Men andemoren og de andre andungene er ingen steder å se.

Etter å ha lett en god stund, bestemmer guttegjengen seg for å sette Ivan «fri». Men den lille andungen kommer løpende tilbake til Andreas, som er den som har tatt seg mest av ham.

«I dag ble jeg mamma», noterer Andreas seg.

KOS: Lille Ivan fant trygghet i nakkegropen til mamma Andreas. FOTO: Skjermdump Instagram
KOS: Lille Ivan fant trygghet i nakkegropen til mamma Andreas. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Hele kvelden sitter den svenske 26-åringen og kompisgjengen parat på bryggen, i tilfelle slektningene til Ivan skulle komme tilbake. Men den gang ei. Lille Ivan er og blir foreldre- og søskenløs.

Andreas tar med seg lille Ivan inn i sin svenske stuga, og andungen slukner som en liten ball i nakkegropen til sin nye «mamma Andreas».

Ivan får nytt hjem på gård

Dagen etter bestemmer vennegjengen seg for å ta kontakt med en gård i nærheten, for å høre om de kan overta ham. Senere samme ettermiddag reiser de ut til gården for å la Ivan få hilse på sine nye eiere og sitt nye hjem.

Når de skal skilles, kommer Ivan nok en gang løpende til sin trygge favn - «mamma Andreas». Men de to er nødt til å skilles fra hverandre.

«En deprimerende bilreise hjem. Men, Ivan kan ikke bo i leiligheten min. Dessverre! Han kommer derimot til å få brutalt fine forutsetninger på gården utenfor Ekerö. Jeg kommer selvfølgelig til å komme ofte på besøk der ute», skriver Andreas til Instastoryen om Ivan.

Savnet er såpass stort, at allerede dagen etter reiser Andreas og kompisen Felix - nå onkel Felix - tilbake til gården på Ekerö for å se til at Ivan har det bra.

Gleden er stor når andungen Ivan og «mamma Andreas» gjenforenes.

OMSORGSFULL: Andreas sier til KK at han elsker den lille andungen Ivan. Selv har han aldri hatt husdyr tidligere, og det er først nå han har forstått hvilke bånd mennesker og dyr kan ha. FOTO: Privat
OMSORGSFULL: Andreas sier til KK at han elsker den lille andungen Ivan. Selv har han aldri hatt husdyr tidligere, og det er først nå han har forstått hvilke bånd mennesker og dyr kan ha. FOTO: Privat Vis mer

Andreas har dokumentert hele reisen i en Instastory, som ligger på Instagram-profilen @Stefansson. Sjekk ut hele Instastoryen her. Det er ikke bare «hvermannsen» som har latt seg røre og fascinere av den fine historien om andungen Ivan og 26-åringen Andreas.

- Ivan er det fineste vi har akkurat nå

Intervjuforespørslene fra pressen (inkludert oss) har haglet inn i tiden etter at guttegjengen fant andungen - og Ivan har allerede vært TV-stjerne på svenske TV4.

Andreas lover at det ikke er siste gang følgerne hans har sett han og Ivan sammen.

«Til dere som har fuglefobi kan jeg bare si sorry! - for de nærmeste dagene kommer til å være en and-kavalkade. Stay tuned!» skriver Andreas på Instastory.

Og det er det ikke bare vi i KK-redaksjonen som er svært glade for - også Andreas' Instagram-følgere jubler over vennskapet mellom andungen Ivan og «mamma Andreas».

- Det er søren meg et av de vakreste øyeblikkene i Internetts historie! skriver én følger.

- Herlig! Vi trenger noen solskinnshistorier i disse kjipe tider, skriver en annen.

- Ivan er det fineste vi har akkurat nå, konkluderer en tredje fan og følger.

- Det føles sykt å si høyt, men jeg elsker Ivan

Vi tar kontakt med Andreas via Instagram - der han har dokumentert det fine vennskapet mellom seg selv og andungen Ivan - og når vi tar kontakt er han og en av kompisene tilbake på gården på Ekerö for å lage hus til Ivan.

Jepp, du leste riktig. Et hus til lille Ivan på den nye gården.

TO GODE VENNER: Andungen Ivan og innebandyspilleren Andreas Stefansson har utviklet et unikt vennskap på bare noen få dager. FOTO: Privat
TO GODE VENNER: Andungen Ivan og innebandyspilleren Andreas Stefansson har utviklet et unikt vennskap på bare noen få dager. FOTO: Privat Vis mer

- Hva tror du det er som har gjort at Ivan er blitt så populær? Hva blir det neste - en filmrolle?

- Jeg tror det er en blanding av at hans eventyrfylte oppvekst og at han er så uimotståelig vakker å se på! Hehe, hvem vet. Nå tar vi bare alt dag for dag, og gjør det Ivan vil og trivest best med, sier Andreas til KK.

Han synes det fungerer fint slik han har det nå, som deltids-pappa/mamma og besøker ham nesten hver eneste dag på gården.

- Hvilke følelser har du for Ivan? Hadde du noensinne trodd at du skulle bli bestevenn med en and?

- Jeg elsker Ivan. Det føles sykt å si høyt, men det er slik det er. Jeg har selv aldri hatt husdyr tidligere, men nå forstår jeg virkelig den kjærligheten som kan oppstå mellom et dyr og et menneske!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer