Zara Tindall spontanabort:

- Det vanskeligste i vår situasjon var at alle visste om det

Prins Williams kusine Zara Tindall åpner opp spontanabortene i sjeldent intervju.

ZARA TINDALL ÅPNER OPP OM SPONTANABORTENE: I sommer ble Zara Tindall mor til sitt andre barn, men veien dit har vært tøff. I et intervju med BBC Breakfast åpner hun opp om den tøffe tiden. Her er familien på fire fotografert under et ridestevne i begynnelsen av september. FOTO: NTB Scanpix
ZARA TINDALL ÅPNER OPP OM SPONTANABORTENE: I sommer ble Zara Tindall mor til sitt andre barn, men veien dit har vært tøff. I et intervju med BBC Breakfast åpner hun opp om den tøffe tiden. Her er familien på fire fotografert under et ridestevne i begynnelsen av september. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer kunne Zara Tindall (37) og ektemannen Mike Tindall (39) juble over å ha blitt foreldre til nok en liten jente, da datteren Lena Elizabeth kom til verden på Stroud Maternity Hospital i England 18. juni. Fra før har ekteparet, som giftet seg i 2011, datteren Mia Grace (4).

Men veien dit har vært lang og vanskelig. I desember 2016 opplevde Zara en spontanabort, og kort tid før hun ble gravid med Lena Elizabeth gjennomgikk hun en ny spontanabort. I et intervju med BBC Breakfast i september åpner hun opp om den tøffe tiden.

ENORM STØTTE: Zara Tindall sier at ektemannen Mike Tindall har vært en stor støtte for henne i den tøffe tiden. Her er ekteparet fotografert på vei inn i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i mai. Da var hun høygravid med datteren Lena Elizabeth. FOTO: NTB Scanpix
ENORM STØTTE: Zara Tindall sier at ektemannen Mike Tindall har vært en stor støtte for henne i den tøffe tiden. Her er ekteparet fotografert på vei inn i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i mai. Da var hun høygravid med datteren Lena Elizabeth. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Det vanskeligste i vår situasjon var at alle visste om det. Når en slik hendelse inntreffer er det ofte bare nærmeste familie og de nærmeste vennene som vet om det, men i dette tilfellet visste alle.

Hun forklarer også at hun og ektemannen har opplevd å motta massiv støtte fra det britiske folket.

- Vi fikk mange brev fra folk som fortalte at de hadde gått gjennom det samme. Det setter vi utrolig stor pris på. Det viser også hvor ofte slike ting skjer.

Hun påpeker også at det i en slik situasjon også er vanskelig for den andre parten.

- Mike har vært en enorm støtte for meg. Det er viktig å huske på at det også er tøft for mennene. Det er jo vanskelig for oss fordi vi bærer barna, mens mennene ofte kan føle seg hjelpesløse. De har jo mistet et barn de også, sier Zara i intervjuet.

- Det har vært en ekstremt vanskelig tid for oss, men forhåpentligvis har vi vokst sterkere sammen som familie.

LES OGSÅ: Derfor går hertuginne Meghan med for store sko!

Tilbake på hesteryggen to måneder etter fødselen

I fjor fortalte den tidligere rugby-spilleren Mike Tindall at datteren Mia Grace også har vært en stor støtte for ekteparet.

- Uansett hvor nedfor vi har vært eller hvor tungt vi har hatt det har Mia lyst opp hverdagen vår. Da jeg spilte rugby så jeg henne knapt, men nå får jeg endelig tatt del i oppveksten hennes, sa han til The Guardian i desember 2016.

I likhet med vår egen prinsesse Märtha Louise er Zara Tindall en habil rytter, og allerede to måneder etter fødselen var hun tilbake på hesteryggen. 18. august deltok hun på The Somerford Park Horse Trials i England, og det er ingen tvil om at tobarnsmoren er tilbake i toppform etter fødelsen.

I begynnelsen av september ble Whatley Manor Horse Trials arrangert på Zaras mor prinsesse Annes (68) landsted Gatcombe Park i England. Og nok en gang var Zara tilbake på hesteryggen. Både ektemannen Mike og døtrene Mia Grace og Lena Elizabeth var til stede for å heie på mamma Zara.

TILBAKE PÅ HESTERYGGEN: To måneder etter fødselen var Zara Tindall tilbake på hesteryggen. Datteren Mia Grace var til stede for å heie frem mamma Zara (nr. 2 f.v.). FOTO: NTB Scanpix
TILBAKE PÅ HESTERYGGEN: To måneder etter fødselen var Zara Tindall tilbake på hesteryggen. Datteren Mia Grace var til stede for å heie frem mamma Zara (nr. 2 f.v.). FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Zara og Mike møttes under VM i rugby i Australia i 2003, og syv år senere annonserte Buckingham Palace forlovelsen. Bryllupet ble holdt 30. juli 2011 i Skottland med 400 gjester til stede.

Familien Tindall har et nært forhold til Zaras fetter prins William (36) og hans kone hertuginne Kate (36), og hun var et naturlig valg som gudmor da parets førstefødte, prins George (5), ble døpt høsten 2013. Zara er den 17. i rekken til den britiske tronen.

KONGELIG: Zara Tindall er dronning Elizabeths andre barnebarn. Her med fetter prins William og fetter prins Harry under dronning Elizabeths 90-årsfeiring i 2016. Foto: Foto: NTB Scanpix
KONGELIG: Zara Tindall er dronning Elizabeths andre barnebarn. Her med fetter prins William og fetter prins Harry under dronning Elizabeths 90-årsfeiring i 2016. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Strever psykisk etter spontanabort:- Jeg gråt og gråt, plutselig skulle jeg ikke bli mor likevel

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer