Sommerhytta 2022

- Det var en «one night stand» som ble til noe mer

Slik møttes de fire Sommerhytta-kjæresteparene.

SOMMERHYTTA 2022: Det hele startet med en one night stand for Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen - nå har de vært kjærester i 11 år. FOTO: Espen Solli / TV 2
SOMMERHYTTA 2022: Det hele startet med en one night stand for Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen - nå har de vært kjærester i 11 år. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Den såkalte kjærlighetssesongen av TV 2-serien Sommerhytta er i gang, og i år har kanalen plukket ut fire unge samboerpar som skal konkurrere om å stikke av med sin egen hytte.

To av deltakerne er Lina Langerud Heikkilä (30) og Eldan Naftaly Nysveen (32), som har vært sammen i 11 år.

I første episode av Sommerhytta forteller de at det hele startet med uhøytidelig flørting.

- Det var egentlig en «one night stand» som ble til noe mer, forteller Lina under introduksjonen i episode én.

Og samboeren Eldan bekrefter historien.

- Det var en fin «one night stand», det! sier han og humrer til kamera.

Nå bor paret sammen i en leilighet på Ekeberg i Oslo, som er hjembyen til Lina. Eldan er halvt israelsk og er vokst opp i Elverum. Hun driver sin egen skjønnhetssalong, mens Eldan jobber i barnehage.

NY SESONG: I år, som før, er det TV-profil Guri Solberg som er programleder for TV 2-konkurransen Sommerhytta. FOTO: Espen Solli / TV 2
NY SESONG: I år, som før, er det TV-profil Guri Solberg som er programleder for TV 2-konkurransen Sommerhytta. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Vennskap ble kjærlighet

Sara Meyer Boudaya (27) og Ibrahim Mahnin (29) er konkurransens eneste par som er gift. De lovet hverandre evig troskap i 2019, rundt fire år etter at de møttes da de begge gikk på barnevernsstudie.

- Vi ble veldig fort venner, og var venner i mange år, og så visste vi vel egentlig fra ganske tidlig av at «jeg tror faktisk at det er deg, ass!», forklarte Sara til anerkjennende nikk fra ektemannen under første fellesmiddag med Sommerhytta-gjengen.

SARA OG IBRAHIM: Har vært gift siden 2019. FOTO: Espen Solli / TV 2
SARA OG IBRAHIM: Har vært gift siden 2019. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ibrahim er opprinnelig marokkansk, Sara er halvt tunisisk, og de arbeider begge to som barnevernspedagoger.

Bergenseren Lise Sakariassen (27) og Røyken-gutten Lars Jørgensen (27) har vært kjærester i tre år, og er også kolleger.

- Vi var venner i fire år før vi ble kjærester, forteller Lise i programmet.

LISE OG LARS: Har vært sammen i tre år. FOTO: Espen Solli / TV 2
LISE OG LARS: Har vært sammen i tre år. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer

I dag er de samboere på populære St. Hanshaugen i Oslo, og begge er utdannet urban designers og driver med konseptuell utvikling av gode byrom.

Møttes på datingapp

Daria Klovholt (26) og Marius Holst (27) er sesongens ferskeste par. De møttes gjennom datingappen Tinder, og har vært sammen i rundt to år. Nå bor de på Ensjø i Oslo.

- Fordelen vår på Sommerhytta er at vi fremdeles er kjempenyforelska, og blir ikke sinte på hverandre, hevder Daria under parmiddagen.

DARIA OG MARIUS: Daria Klovholt (26) og Marius Holst (27) er sesongens ferskeste par. FOTO: Espen Solli / TV 2
DARIA OG MARIUS: Daria Klovholt (26) og Marius Holst (27) er sesongens ferskeste par. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Daria, som er fra Skien, studerer markedsføring og har sin egen YouTube-kanal. Marius er fra Kristiansand. Han er prosessingeniør og spiller på landslaget i rugby.

Derfor kun heterofile par

I tidligere sesonger av Sommerhytta har deltakerparene bestått av både vennepar, søskenpar, foreldre og barn og kjærestepar med ulik legning.

Denne gangen har altså TV 2 gått for fire heterofile samboerpar, og på spørsmål fra KK om hvorfor de denne sesongen valgte akkurat den løsningen svarte TV 2-programredaktør Kathrine Haldorsen følgende:

- TV 2 er alltid opptatt av å speile mangfoldet i den norske befolkningen. Vi har hatt med flere homofile par i tidligere sesonger. Det er ikke så mange deltagere i Sommerhytta, og i år landet vi på disse fire fine parene.

PROGRAMREDAKTØR: Kathrine Haldorsen i TV 2. FOTO: Eivind Senneset / TV 2
PROGRAMREDAKTØR: Kathrine Haldorsen i TV 2. FOTO: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Haldorsen legger til:

- Vi mener at årets deltagere på sitt vis representerer et bredt mangfold i bakgrunn og livserfaringer, og gleder oss til seerne blir bedre kjent med dem, sier hun til KK.

«Sommerhytta» har premiere 2. påskedag, mandag 18. april, på TV 2 og TV 2 Play

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer