Meghan Markle og prins Harry:

- Det var et veldig romantisk frieri!

Den kommende bruden Meghan Markle viste frem forlovelsesringen - som er laget av Dianas diamanter.

MEGHAN MARKLE OG PRINS HARRY: Det nyforlovede paret møtte pressen utenfor Kensington Palace. Foto: NTB Scanpix
MEGHAN MARKLE OG PRINS HARRY: Det nyforlovede paret møtte pressen utenfor Kensington Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november kom endelig nyheten om at prins Harry (33) og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) er blitt forlovet - og senere samme dag ble det avholdt en pressekonferanse på Kensington Palace hvor det nyforlovede paret viste frem kjærligheten - og ikke minst forlovelsesringen!

- Det var et veldig romantisk frieri, og jeg er veldig lykkelig, sa en glad Meghan Markle til pressen.

Prinsen på sin side fortalte pressen at han visste at Meghan Markle var The One første gang han møtte henne.

Den kommende bruden strålte i en hvit kåpe fra Line the Label og en knelang kjole fra P.A.R.O.S.H. Prinsen så flott ut i en mørkeblå dress. Det er ingen tvil om at de to er svært lykkelige og gleder seg til å ta fatt på en fremtid sammen.

LYKKELIGE: Prins Harry fortalte pressen at han visste allerede første gang han møtte den amerikanske skuespilleren Meghan Markle at hun var den rette for ham. Her er de fotografert ved The Sunken Garden utenfor Kensington Palace. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Prins Harry fortalte pressen at han visste allerede første gang han møtte den amerikanske skuespilleren Meghan Markle at hun var den rette for ham. Her er de fotografert ved The Sunken Garden utenfor Kensington Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge UsMagazine er ringen spesialdesignet av prins Harry, og han har selvfølgelig med sin avdøde mor prinsesse Diana med i prosessen - han skal nemlig har brukt Dianas diamanter. Også den britiske kongehuseksperten Chris Chip bekrefter dette.

Via Twitter forklarer han at forlovelsesringen er laget av tre steiner. Den ene er fra Botswana, hvor paret nylig var på ferie sammen, og de to andre diamantene er fra Dianas personlige smykkekolleksjon.

RINGEN: Ifølge den britiske kongehuseksperten Chris Chip skal ringen være laget av to av avdøde prinsesse Dianas diamanter og den tredje diamanten er fra Botswana - hvor paret nylig ferierte. Foto: NTB Scanpix
RINGEN: Ifølge den britiske kongehuseksperten Chris Chip skal ringen være laget av to av avdøde prinsesse Dianas diamanter og den tredje diamanten er fra Botswana - hvor paret nylig ferierte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var prinsens far, prins Charles (69), som via Clarence House sin Twitter-konto, annonserte forlovelsen mandag 27. november. Bryllupet står våre 2018, og både dronning Elizabeth (91) og prinsens far og stemor har gitt sine lykkeønskninger til det nyforlovede paret.

Forlovelsen fant sted i London tidligere i november.

LES OGSÅ: Prins Harrys forlovede Meghan Markle ble mest Googlet i 2016

Storebror prins William (35) og svigerinne hertuginne Kate (35) har også uttrykt glede på vegne av det nyforlovede paret.

«Det har vært fantastisk å bli kjent med Meghan og se hvor lykkelige hun og Harry er sammen», sier de i en uttalelse publisert via Kensington Palace.

LES OGSÅ: Meghan Markle: - Jeg bruker bare fem minutter på å legge makeup

- Vi er utrolig glade på Meghan og prins Harrys vegne!

Også den kommende brudens foreldre har gitt paret sin velsignelse. I en egen pressemelding publisert på Kensington Palace sin Twitter-konto sier Meghan Markles far Thomas Markle og mor Doria Ragland at de ønsker paret en fremtid fylt av lykke og kjærlighet.

LES OGSÅ: En kontroversiell TV-serie med intervjuer av Meghan Markles venner og familie er på trappene

PRINS HARRYS SVIGERMOR: Meghan Markle sammen med moren Doria Ragland under Invictus Games i Toronto i september - det var samme tilstelning som Meghan og prins Harry viste seg sammen for aller første gang. Foto: NTB Scanpix
PRINS HARRYS SVIGERMOR: Meghan Markle sammen med moren Doria Ragland under Invictus Games i Toronto i september - det var samme tilstelning som Meghan og prins Harry viste seg sammen for aller første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi datet i det skjulte i seks måneder før det nådde nyhetene

Prins Harry er den yngste sønnen til prins Charles og avdøde prinsesse Diana. Hun omkom i en bilulykke i Alma-tunellen i Paris 31. august 1997.

Meghan Markle og prins Harry møttes i mai i fjor da han besøkte Canada i forbindelse med et offisielt oppdrag for det britiske kongehuiset. Meghan Markle bodde på dette tidspunktet i Canada, og var kjent for rollen som Rachel Zane i den populære serien «Suits». Tidligere i høst ble det kjent at hun har sagt opp jobben i «Suits», og dette satte fart i forlovelsesryktene.

EN DEL AV FAMILIEN: Snart får vi se Meghan Markle side om side med resten av den britiske kongefamilien på balkongen på Buckingham Palace - og endelig slipper prins Harry å stå i ensom majestet. Foto: NTB Scanpix
EN DEL AV FAMILIEN: Snart får vi se Meghan Markle side om side med resten av den britiske kongefamilien på balkongen på Buckingham Palace - og endelig slipper prins Harry å stå i ensom majestet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I slutten av september viste paret seg sammen offentlig for aller første gang under veldedighetsarrangementet Invictus Games i Toronto.

De klarte ikke å skjule kjærligheten, og i september-utgaven av Vanity Fair åpnet Meghan Markle opp om kjærligheten til prinsen. Hun fortalte blant annet at hun aldri leser ting om seg selv som pressen skriver, og at hun får god støtte av sin kommende ektemann.

- Til syvende og sist er det veldig enkelt; vi er to mennesker som er veldig glade i hverandre og veldig forelsket. Vi datet i det skjulte i seks måneder før det nådde nyhetene, og da jobbet jeg hele tiden. Det eneste som forandret seg var folks måte å se på meg på - ingenting med meg har forandret seg. Jeg er fremdeles den samme personen som jeg var, og jeg har aldri definert meg selv ut ifra mine forhold.

Hvordan bryllupet mellom prins Harry og den amerikanske skuespilleren blir kan vi foreløpig bare spekulere i, men til KK sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland at det mest sannsynlig kommer til å dreie seg om et mer intimt bryllup.

- Velinformerte kilder i London hevder at paret selv helst ønsker et mindre og mer privat bryllup - og det vil uansett ikke bli like stort som William og Kates. Der er faktisk dem som tror det kan bli borgerlig vielse i Windsor - slik pappa Charles og hans Camilla gjorde i 2005, forklarer Totland.

FORELSKA: Prins Harry og Meghan Markle klarte ikke å skjule kjærligheten da de viste seg offentlig sammen for aller første gang i september. To måneder senere ble forlovelsen annonsert via det britiske kongehuset. Foto: NTB Scanpix
FORELSKA: Prins Harry og Meghan Markle klarte ikke å skjule kjærligheten da de viste seg offentlig sammen for aller første gang i september. To måneder senere ble forlovelsen annonsert via det britiske kongehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se det nyforlovede paret møte pressen utenfor Kensington Palace:

LES OGSÅ: Derfor bruker ikke prins William giftering

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer