Menn i bunad

- Det var ikke «de kule gutta» som gikk med bunad for noen tiår siden

Trenden har snudd! Menn i bunad er hottere enn noen gang.

MENN I BUNAD: NRK Super-Matias Alegria skal være utegående reporter under NRK sin 17. mai sending i 2022. Han stiller i en kledelig bunad fra Vest-Telemark. FOTO: Alf Simensen / NTB
MENN I BUNAD: NRK Super-Matias Alegria skal være utegående reporter under NRK sin 17. mai sending i 2022. Han stiller i en kledelig bunad fra Vest-Telemark. FOTO: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Stadig flere menn velger å skaffe seg bunad, og det er ikke utenkelig at årets 17. mai-feiring kommer til å slå alle rekorder hva gjelder bunadskledde menn i bybildet.

En av dem som skal gå med bunad i år, er Matias Alegria (26) kjent fra NRK Super.

Han er nemlig utegående reporter under NRKs 17. mai-stemning, og skal ta tempen på Oslo og komme med stemningsrapport fra sentrum.

Ærefrykt

KK møtte ham i forkant av 17. mai-sendingen, og da var den staute 26-åringen ikledd en bunad fra Vest-Telemark, som han hadde fått låne fra NRKs systue.

- Hvordan føles det å ha fått det ærefulle oppdraget med å være utegående reporter i den tradisjonsrike, direktesendte TV-sendingen?

- Jeg merker en ærefrykt, det gjør jeg! sier Matias til KK og ler.

- Da jeg først ble spurt merket jeg at jeg ble litt stressa, for det er jo en dag man føler at man må levere litt ekstra. En dag som betyr så mye for så mange. Da står det mye på spill, og man har ikke lyst til å være den som ødelegger noen andres feiring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer