Finale 71 grader nord team

- Det var ikke dette som førte til at de vant

Adam Schjølberg angrer ikke på at han ga bort verdifull informasjon til konkurrentene - som til slutt stakk av med seieren.

FINALE 71 GRADER NORD TEAM: Det var Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud som stakk av med seieren. Her med programleder Tom Stiansen (t.v.) og andreplassen Adam Schjølberg og Jon Almaas. FOTO: Haakon Lundkvist
FINALE 71 GRADER NORD TEAM: Det var Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud som stakk av med seieren. Her med programleder Tom Stiansen (t.v.) og andreplassen Adam Schjølberg og Jon Almaas. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert

Søndag 1. mai gikk finalen i reality-konseptet 71 grader nord team av stabelen på kanalen TVNorge og strømmetjenesten Discovery+.

Etter å ha kjempet seg gjennom Norges land i flere uker, var det skilegenden Thomas Alsgaard (50) og eventyrer Elisa Røtterud (42) som stakk av med seieren.

Seerne har vært vitne til råsterke kjendiser, men også intriger og dramatikk.

Flere av lagkameratene har gått hverandre på nervene, og på et tidspunkt fikk de ulike teamene tilbud om parterapi av kjendisteapaut Catrin Sagen (47).

DE FIRE STORE: Thomas Alsgaard, Adam Schjølberg, Elisa Røtterud og Jon Almaas. FOTO: Haakon Lundkvist
DE FIRE STORE: Thomas Alsgaard, Adam Schjølberg, Elisa Røtterud og Jon Almaas. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

Spesielt Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud, som altså endte opp med å vinne hele konkurransen, har kjent på hva to sterke, men svært ulike, personligheter kan gjøre med en.

En hjelpende hånd

Det var nettopp derfor komiker og konkurrent Adam Schjølberg (40) valgte å dele verdifull informasjon med Elisa Røtterud under en av de individuelle oppgavene før finalen.

Elisa har nemlig vært ærlig på at kart og kompass ikke er hennes sterkeste side.

- Hun spurte meg veldig pent, om jeg kunne hjelpe henne litt, og jeg så hvor stressa og lei seg Elisa var. Hadde det vært meg i den samme situasjonen, hadde jeg blitt så utrolig glad for en hjelpende hånd.

EN HJELPENDE HÅND: Kort tid før finalen hjalp komiker Adam Schjølberg konkurrenten Elisa Røtterud med å finne riktige koordinater på kartet. FOTO: Discovery+
EN HJELPENDE HÅND: Kort tid før finalen hjalp komiker Adam Schjølberg konkurrenten Elisa Røtterud med å finne riktige koordinater på kartet. FOTO: Discovery+ Vis mer

- Noen her var nødt til å ha med hjertet i sekken, og det klarte jeg ikke å styre unna, og derfor hjalp jeg Elisa, forklarer Adam i den nest siste episoden av det populære reality-programmet.

Det hele ender med at Elisa går forbi konkurrenten Adam, som igjen sørger for at hun og lagkameraten Thomas Alsgaard får et forsprang og til slutt vinner hele konkurransen.

- Angrer du på at du delte koordinater med Elisa slik at hun fant frem til posten før deg?

- Nei, det gjør jeg ikke, forteller Adam til KK.

- Jeg visste hvor kjipt det ville bli for Elisa dersom hun rotet seg vekk. Og da hun spurte om hjelp og jeg så på kartet, var hun bare millimeter unna helt riktig. Derfor hadde vi uansett endt opp samme sted, forklarer han videre.

STERK DUO: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud feirer seieren med bobler. FOTO: Haakon Lundkvist
STERK DUO: Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud feirer seieren med bobler. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

- Mange vil nok tenke at du var veldig dumsnill der, som delte verdifull informasjon med konkurrenten, som førte til at de til slutt vant – hva tenker du om det?

- Det var ikke dette som førte til at de vant. De vant fordi de var fysisk sterkere enn oss, sier Adam videre.

Innså at slaget var tapt

Ifølge den 40 år gamle komikeren, som utviklet et nært bånd til sin egen lagkamerat TV-profil Jon Almaas, hadde de to for lengst innsett at de ikke kom til å nå helt opp i konkurransen.

- Vi innså at slaget var tapt lenge før finalen. Men vi ville gjennomføre så godt vi kunne. Og vi er stolte av det vi presterte. Elisa fortjente å vinne. Dama er helt rå! sier Adam til KK.

Makker Jon Almaas bærer ikke nag overfor Adam at han hjalp konkurrenten med informasjonen, og sier til KK at han er sikker på at han hadde gjort det samme selv.

- Antagelig hadde jeg gjort det i form av hint, og forsøkt å få Elisa til å tenke selv og ikke bare si svaret, men å forlate noen som er helt «lost» hadde vært utenkelig, forklarer Almaas.

STERKE: Adam Schjølberg og Jon Almaas på vei mot andreplassen. FOTO: Haakon Lundkvist
STERKE: Adam Schjølberg og Jon Almaas på vei mot andreplassen. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

Ikke dumsnill. Bare snill

Tidligere i konkurransen har Jon Almaas selv hjulpet andre lag med å forstå oppgavene de har fått utdelt.

- Jeg hjalp både Vita og Wanda, og Victoria og Safari, tidligere da de var helt på bærtur. Dessuten fikk laget som vant etappen bare 15 minutter forsprang. Derfor hadde det ikke så mye å si. De hadde slått oss på den lange padleetappen uansett.

- Tenker du at Adam er dumsnill som hjalp Elisa med koordinatene?

- Det er vanskelig å være slem i en sånn situasjon og bare gå sin vei. Det er jo helt krise for Elisa hvis hun ikke vet hvilken retning hun skal gå. Hun risikerer å surre i timesvis. Da er det liksom ikke gøy lenger. Jeg vil ikke si han var dumsnill. Bare snill, sier Jon Almaas til KK.

EN GOD ANDREPLASS: Jon Almaas og Adam Schjølberg ga alt i konkurransen. Det resulterte i en bunnsolid andreplass. FOTO: Haakon Lundkvist
EN GOD ANDREPLASS: Jon Almaas og Adam Schjølberg ga alt i konkurransen. Det resulterte i en bunnsolid andreplass. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

- Kan du prøve å beskrive følelsen og hvilke tanker som gikk gjennom hodet ditt da du og Adam kom traskende med alle kiloene mellom dere, og innså at slaget var tapt?

- Vi tapte slaget på padlinga. Vi padlet lenge. Tipper rundt 2 timer i motvind. Vi hadde ikke mat og drikke tilgjengelig, og jeg gikk helt tom for krefter. Da var det slutt.

Da Jon og Adam så at konkurrentene Thomas og Elisa forsvant foran dem, visste de at det ville bli umulig å ta dem igjen.

- Vi var ganske forbanna på at konkurransen var lagt opp på den måten. Under oppoverbakkene med 30 kilo mellom oss var vi sure, lei og ekstremt slitne. Men det sterkeste laget vant jo. Sånn sett var det en fortjent seier. Det har jeg ingen problemer med, avslutter Almaas.

KK har vært i kontakt med Elisa Røtterud, som ikke ønsker å stille opp til intervju.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer