Maid Netflix

- Det var ikke lett, fordi hun var så grusom mot datteren sin!

Hollywood-stjernene spiller mor og datter i ny snakkis-serie.

MAID NETFLIX: Skuespiller Andie MacDowell og datteren Margaret Qualley spiller mor og datter i Netflix-serien Maid. FOTO: NTB
MAID NETFLIX: Skuespiller Andie MacDowell og datteren Margaret Qualley spiller mor og datter i Netflix-serien Maid. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Denne høsten slapp strømmetjenesten Netflix den ti episoder lange fiksjonsserien Maid, og det tok ikke lang tid før den ble en snakkis verden over.

TV-seerne hyller serieskaperne for å rette fokus mot vold i hjemmet - uten å vise grafiske bilder av de grove voldshendelsene.

MAID: Skuespiller Margaret Qualley spiller moren til karakteren Maddy, spilt av lille Rylea Nevaeh Whittet, i TV-serien Maid. FOTO: Netflix / NTB
MAID: Skuespiller Margaret Qualley spiller moren til karakteren Maddy, spilt av lille Rylea Nevaeh Whittet, i TV-serien Maid. FOTO: Netflix / NTB Vis mer

Hovedrollen spilles av modell Margaret Qualley (26). Hun portretterer den unge ettbarsmoren Alex, som rømmer til et krisesenter med datteren Maddy, fra en psykisk og fysisk voldelig samboer.

I serien blir vi også kjent med Alex' foreldre, og den svevende hippiemoren Paula spilles av ingen ringere enn Andie MacDowell (63) - som er Margaret Qualleys mor i virkeligheten.

MAID: Offisiell trailer. VIDEO: NETFLIX Vis mer

Skremmende

Det var faktisk Margaret som pitchet inn moren som et potensielt navn til rollen som bipolare Paula i Maid-serien. Akkurat dét satt et støkk i den 63 år gamle skuespilleren.

- Først tenkte jeg; «er det virkelig sånn hun ser meg?». Det er jo heldigvis ikke det, men det var litt skremmende i begynnelsen, sa Andie MacDowell under Graham Norton show i oktober, ifølge nettstedet Daily Mail.

KREVENDE: Skuespiller Andie McDowell elsket utfordringen med å spille en rolle hun aldri før har fått bryne seg på. Her fra Maid-serien. FOTO: Netflix / NTB
KREVENDE: Skuespiller Andie McDowell elsket utfordringen med å spille en rolle hun aldri før har fått bryne seg på. Her fra Maid-serien. FOTO: Netflix / NTB Vis mer

MacDowell ble for alvor kjent på midten av 90-tallet, da hun spilte i den romantiske dramakomedien Fire bryllup og en gravferd mot Hugh Grant (61).

Rollen som den bipolare ettbarnsmoren Paula i Maid er i en litt annen kategori enn den hun spilte i 1994. Til talkshow-vert Graham Norton (58) fortalte Andie at det var en utfordring hun satte pris på å få testet ut, til tross for at rollen er rimelig krass.

- Det var ikke lett, fordi hun var så slem, grusom og horribel mot datteren sin. Men det var også en veldig gøy utfordring for meg, fordi jeg aldri har spilt en sånn rolle før. Det var deilig å vise folk hva jeg er kapabel til.

Norske aner

Andie MacDowell har datteren Margaret med modell-eksmannen Paul Qualley (63). De var gift i perioden 1986 til 1999, og har barna Rainey (31) og Justin (35) i tillegg til Margaret.

DEN GANG DA: Andie MacDowell med ektemannen Paul Qually i 1991. De fikk tre barn sammen, for skilsmissen i 1999. FOTO: NTB
DEN GANG DA: Andie MacDowell med ektemannen Paul Qually i 1991. De fikk tre barn sammen, for skilsmissen i 1999. FOTO: NTB Vis mer

I 2001 giftet hun seg med ungdomskjæresten Rhett Hartzog, men de skilte seg tre år senere.

Eksmannen Paul Qualley har for øvrig norske aner, ifølge nettstedet TheCityCeleb, og dette betyr at også Maid-stjernen Margaret slekter på nordmenn som trolig utvandret til USA på 1800-tallet.

Modellen Margaret hadde sitt skuespillergjennombrudd i Oscar-filmen Once Upon a Time... in Hollywood i 2019.

I iet intervju med magasinet Collider åpnet 26-åringen opp denne høsten om hvordan det er å jobbe så tett på sin egen mor.

- (...) Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mamma. Rollen var fremdeles ikke besatt, og da gikk det opp for meg at den var skreddersydd til mamma. Jeg krysset fingrene mine for at hun ville si ja.

Dater Girls-eks

Serien ble spilt inn i Canada under koronapandemien og med restriksjonene dette medførte, og akkurat derfor var det ekstra godt for 26-åringen å spille nettopp mot moren.

- Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og også en ganske surrealistisk opplevelse. For det er en slags trøst å være så tett på mammaen sin midt under en verdensomspennende pandemi og når man er langt unna hjemmet sitt.

26-åringen er den siste tiden blitt observert hånd i hånd med artisten Jack Antonoff (37), skriver det amerikanske magasinet Cosmopolitan.

Hun har tidligere datet skuespillerne Shia LaBeouf (35) og Pete Davidson (27). Antonoff var på sin side kjæreste med den nå nygifte Girls-stjernen Lena Dunham (35) i fem år, før bruddet i 2018.

DATER KJENDISEKS: Margaret Qually dater Jack Antonoff, som er skuespiller Lena Dunhams ekskjæreste. Her er sistnevnte par fotografert på Emmy-utdelingen i 2014. FOTO: NTB
DATER KJENDISEKS: Margaret Qually dater Jack Antonoff, som er skuespiller Lena Dunhams ekskjæreste. Her er sistnevnte par fotografert på Emmy-utdelingen i 2014. FOTO: NTB Vis mer

TV-serien Maid er basert på boken Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive ført i pennen av amerikanske Stephanie Land (43), og er løselig basert på hennes egne livserfaringer som hardtarbeidende alenemor.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer