Forræder

– Det var lett å lyve til mannen min

Anne Marie Ottersen mener hun hadde noen ekstra fordeler da hun og ektemannen gikk inn i Forræder-universet.

FORRÆDER: Anne Marie gikk inn sammen med ektemannen, men visste at hun ikke kunne stole på han. FOTO: HEIDI MARIE GOPEROD/TV 2
FORRÆDER: Anne Marie gikk inn sammen med ektemannen, men visste at hun ikke kunne stole på han. FOTO: HEIDI MARIE GOPEROD/TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2 følger opp med andre sesong av seersuksessen Forræder denne våren. Med flere endringer hva gjelder lokasjon og spilleregler, vekker også denne sesongen detektiven i de 16 kjendisdeltakerne.

Flesteparten er «lojale» spillere, mens noen utvalgte får rollen som «forrædere» i all hemmelighet. Og nytt av denne sesongen er at hver av deltakerne ankommer i par – sammen med en de har en nær relasjon til, men som de likevel ikke kan ha full tillit til dersom de skal spille spillet med best mulig utgangspunkt.

Det store spørsmålet er om forræderne klarer å villede og eliminere de lojale, og selvfølgelig om deltakerne kan stole på sine nærmeste.

En det ikke skulle bli et problem for, er skuespiller Anne Marie Ottersen Lindtner (77). Hun ankom første episode sammen med skuespiller og ektemann Lasse Lindtner (68).

– Det ble veldig konspiratorisk, og det var kjempegøy, sier Ottersen til KK.

Forberedt på å lyve for ektemannen

Hun og ektemannen Lasse hadde gjort det klart på forhånd at dette kun var et spill og at de ikke kunne stole på hverandre der inne.

– Man må ikke ta det for alvorlig. Vi var brikker i et spill, og prøvde å gjøre ting best mulig for oss selv.

Til info: Videre følger avsløringer fra første episode.

EKTEPAR: Sammen kom Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen Lindtner som til vanlig har full tillit til hverandre, men de var forberedt på at ikke de kunne stole på hverandre under innspilling. FOTO: HEIDI MARIE GOPEROD/TV 2
EKTEPAR: Sammen kom Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen Lindtner som til vanlig har full tillit til hverandre, men de var forberedt på at ikke de kunne stole på hverandre under innspilling. FOTO: HEIDI MARIE GOPEROD/TV 2 Vis mer

Akkurat idet deltakerne har rukket å bli litt kjent og stemningen er god, blir det alvorspreget da det skal velges ut forrædere. Hvem og hvor mange det er, holdes skjult for de lojale. Ottersen var tydelig på at hun ville akseptere rollen dersom hun skulle bli trukket ut.

Og det ble hun – sammen med youtuber Victor Sotberg som også gleder seg over forræder-rollen. Og selv om forræderne sitter med mye makt, er det også flere utfordringer å støte på.

– Det mest utfordrende er at du må prøve å spille deg selv, for de andre må ikke skjønne hva du er. Da må du ikke oppføre deg annerledes, sier hun.

– Var det vanskelig å lyve for ektemannen din?

– Nei, det var lett. Du går inn i en situasjon hvor det er regler. Jeg løy ikke så mye, men jeg åpnet ikke opp, det var mye jeg valgte å ikke si.

Hun legger til at det var vanskelig å bli konfrontert og du må passe på for å ikke si for mye.

En stor fordel

At hun er utdannet skuespiller og har jobbet som skuespiller hele sitt yrkesaktive liv, ser hun på som en fordel. Det gjorde henne også mer komfortabel enn det mange andre ville vært i rollen, tror hun.

– Vi skuespillere er jo vant til å gjøre oss til, og vi er vant til å late som om vi er noen andre enn vi er – det er helt klart at det hjelper deg, sier hun til KK over telefon.

FROKOSTTID: Matias Alegria, Anne Marie og Lasse. Det erved frokosten deltakerne får vite hvem som er videre med i spillet etter natten. FOTO: TV2
FROKOSTTID: Matias Alegria, Anne Marie og Lasse. Det erved frokosten deltakerne får vite hvem som er videre med i spillet etter natten. FOTO: TV2 Vis mer

Men likevel føltes det ubehagelig at de lojale fulgte med på hver eneste bevegelse, uttalelse og reaksjon hun hadde.

– Jeg var usikker hele tiden. Gruppedynamikk skal man ikke kimse av, for man påvirker hverandre veldig i grupper. Hvis én setter blikket på deg, følger de andre etter, for ingen vet egentlig. Kommer det opp et navn, kaster de andre seg ofte på det, sier hun, noe vi også fikk se effekten av i første sesong hvor de lojale stemte ut hverandre uten noen annen grunn enn at én hadde sett seg ut vedkommende.

– Derfor var det om å gjøre å ikke få blikket på seg, men det var ikke alt man kunne dirigere, sier hun mystisk.

Forræder publiseres fredager på TV 2 Play.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer