Top Model

- Det var litt vanskelig i starten å innse at jeg hadde fått kort hår

Norske Charlotte (18) fikk den mest drastiske «looken» i årets «Top Model» - men i dag elsker hun den!

TOP MODEL: Charlotte Skogrand Bø (18) gikk fra halvlangt hår til hot pixie cut. Foto: Krestine Havemann for FEM // Privat
TOP MODEL: Charlotte Skogrand Bø (18) gikk fra halvlangt hår til hot pixie cut. Foto: Krestine Havemann for FEM // Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den skandinaviske utgaven av «Top model» er godt i gang på FEM, og denne uken er det tid for makeover! For oss i KK.no-redaksjonen er dette et av høydepunktene i serien, for vi digger å se jentenes forvandlinger og hvor modige mange av deltakerne er som tør å gi stylistene frie tøyler. 

Denne sesongen handler realityserien om sexy former og formfulle skjønnheter, men den norske deltakeren Charlotte Skogrand Bø (18) fra Oslo forteller i episoden at det har tatt tid for henne å akseptere seg selv.

- Jeg har endelig kommet til et punkt i livet hvor jeg tenker: «herregud, du er fin nok som du er!». Jeg har godtatt alle de «kompleksene» som alle har med seg selv. Det tar tid. På barneskolen var det veldig tøft fordi alle var tynne. Jeg følte selv at jeg ikke var som de andre. Jeg følte at guttene ikke var så veldig interessert fordi jeg var litt større. Det var veldig tøft. 

- Mobbing er forferdelig. Jeg tror ikke man kan forstå det helt om man ikke har opplevd det selv. Nå finnes det jo veldig mange typer mobbing, som gjør at det kanskje er vanskelig for folk å tenke at det var mobbing. Men jo, det er det for visse personer. Jeg har opplevd mobbing på flere måter, både med hvordan jeg er som person og hvordan jeg ser ut. 

LANGT HÅR: I fjor høst så Charlotte Skogrand Bø fra Majorstuen i Oslo slik ut. Nå derimot har hun kort hår, og forteller til KK.no at hun elsker sin nye pixi-sveis! Foto: Privat
LANGT HÅR: I fjor høst så Charlotte Skogrand Bø fra Majorstuen i Oslo slik ut. Nå derimot har hun kort hår, og forteller til KK.no at hun elsker sin nye pixi-sveis! Foto: Privat Vis mer

- Jeg hadde en følelse av at de kom til å klippe meg kort

Charlotte var den av deltakerne som fikk den mest drastiske forandringen - hun skulle nemlig gå fra halvlangt hår til pixie cut. Men det syntes 18-åringen bare var stas:

- Jeg hadde tenkt mye over «make over»-dagen lang tid i forveien. Jeg hadde en følelse av at de kom til å klippe meg kort siden jeg allerede hadde skulderlengde og ikke skilte meg særlig mye ut blant jentene. Da vi sto der og de ropte opp hvert navn ventet jeg egentlig bare på mitt eget for å se om jeg hadde rett. Så kom det og da de sa jeg skulle bli deres pixie cut så ble jeg egentlig bare veldig glad! Selvfølgelig begynte jeg å tenke ekstra på om jeg kom til å kle det og om det kom til å passe meg som person, men jeg prøvde heller å tenke på at det blir morsomt og bra med en forandring i tillegg til at jeg kanskje da ville få frem modellen i meg enda mer, sier hun til KK.no.

- Jeg begynte bare å smile da jeg så meg selv i speilet fresh og nyklippet. Det var virkelig en stor forandring, og det første jeg tenkte på var faktisk: «Haha, nå ble jeg enda mer lik mamma!» siden hun også har kort mørkt hår. 

Da hun kom tilbake til «Top model»-huset i Lisboa gikk hun gjennom garderoben for å se om antrekkene hennes passet til den nye «looken». LES OGSÅ: Slik svarer Janka Polliani på kroppskritikken

- Da jeg tok av meg sminken og gikk gjennom klærne jeg hadde med meg følte jeg at jeg ikke lenger kunne bruke dem. Det ble for sukkersøtt og blomstrete, og jeg følte at jeg kom til å fremstå som en altfor voksen dame siden jeg også er en formfull jente.

- Da bestemte jeg meg for at jeg må begynne å style meg annerledes. Jeg er jo bare 18 år og vil ikke se for voksen ut. Jeg kledde på meg en hettegenser en kveld og følte plutselig at jeg ble veldig maskulin, så det var helt ærlig litt vanskelig i starten å innse at jeg hadde kort hår. Men etter mye prøving og testing for meg selv med voks og hårspray ble det bedre. 

VAKKER: Det er ingen tvil om at 18-åringen kler sin nye frisyre! Foto: Privat
VAKKER: Det er ingen tvil om at 18-åringen kler sin nye frisyre! Foto: Privat Vis mer

- Min historie ligger bak håret mitt

Da hun kom hjem etter innspillingen dro hun rett til frisøren og klippet det enda kortere. Få med deg Charlottes blogg her eller følg henne på Instagram!

- Jeg følte lengden jeg fikk i Portugal var litt for lang for meg hvis jeg først skulle ha kort hår, så bestemte meg å klippe det enda mer. Etter det følte jeg meg enda bedre og falt pladask for frisyren. Jeg dro også på shopping og fant klær som jeg selv følte passet meg og det nye håret. Nå føler jeg meg kjempefin og tror det var en veldig positiv forandring for meg. Jeg hadde sikkert ikke klippet det kort frivillig selv hjemme, men er så glad de bestemte det for meg og valgte meg til den frisyren. Jeg føler det korte håret passer meg perfekt som person. For meg ligger det en dyp historie bak det og ikke bare «Top Model» - det var som å klippe vekk den vonde fortiden min og få en ny start.

- Jeg har aldri følt meg sterkere som person enn det jeg gjør nå og føler det korte håret viser det - at jeg er en sterk person som har kommet meg gjennom en hel del med vonde erfaringer, men som likevel har kommet styrket ut av det. Alle har en historie. Noen markerer det med tatoveringer, noen med klær og jeg? - Jo, min historie ligger bak håret mitt, forteller hun åpenhjertig til KK.no.

Selv om Charlotte med andre ord er megafornøyd med sin nye «look» hender det at hun drømmer om langt hår igjen. LES OGSÅ: Derfor la «Top model»-Benedicte på seg 25 kilo på få uker

- Jeg savner egentlig ikke det lange håret jeg hadde før. Hadde jo faktisk hår til langt under puppene året før «Top Model» og tanken på det nå får meg egentlig ikke til å ville ha det igjen. I hvert fall ikke på en god stund. Selvfølgelig kommer det dager hvor jeg kunne tenke meg å ha langt hår igjen, men det tror jeg alle jenter med kort hår sikkert opplever i ny og ne. Alt i alt er jeg superfornøyd og føler det har hjulpet meg med å finne meg selv enda mer og at det er et symbol på alt jeg har opplevd og nå har fått være med på, sier hun. 

DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM
DE NORSKE MODELLENE: Guro Mangen, Jannie Gefle, Benedicte Haugaard, Martine Halvorsen, Charlotte Skogrand Bø og Linda Selmoni. Foto: Krestine Havemann for FEM Vis mer

- Når du jobber som modell er det absolutt ikke du som bestemmer

Det er den svenske hårstylisten Corinne Henriksson, som driver salongen «Corinne and friends» i Stockholm, som står for jentenes «make over».

- Når vi drøfter «make over»-forslag av deltakerne ser vi på ansiktsform, stil og hva vi kan løfte fram. Hvordan kan vi gjøre henne vakrere. Men vi må også tenke at det må funke med det å jobbe som modell, at vi kan style om og variere.

Svenske Paulina Perger (20) fra Helsingborg var derimot ikke helt fornøyd med at hennes lange lokker skulle bort. «Vi kommer til å gi deg en lob, Paulina. Fjerne litt av din Kardashian-stil, så vi kommer til å ta bort ganske mye av håret ditt», forklarer Corinne i episoden.

- Jeg er litt skuffet over at dere skal klippe det, sier Paulina i frisørstolen, og i et senere klipp forklarer hun at hun er sint fordi hun selv føler at hun er den som fikk størst forandring. Men når alt kom til alt ble hun fornøyd med resultatet. 

- Jeg føler meg tøff som gjennomførte det, forklarer hun til kamera.

FIKK SJOKK: Svenske Paulina Perger (20) fra Helsingborg (midten) var ikke helt fornøyd med at hennes lange lokker skulle bort. Foto: FEM
FIKK SJOKK: Svenske Paulina Perger (20) fra Helsingborg (midten) var ikke helt fornøyd med at hennes lange lokker skulle bort. Foto: FEM Vis mer

Den svenske «Top model»-dommeren og stylisten Jonas Hallberg forklarer i episoden at modellene ikke har noen ting de skulle ha sagt når det kommer til hvordan de ser ut.

- Når du jobber som modell er det absolutt ikke du som bestemmer. Det er kunden, fotografen, det er hårstylisten og make up-artisten som bestiller og bestemmer.

«Top Model» sendes på kanalen FEM hver tirsdag og torsdag klokken 21.30.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer