Camilla Parker-Bowles:

- Det var tre av oss i ekteskapet

Hun var lenge kjent som tredje person i ekteskapet mellom prins Charles og Diana. Slik ble forhatte Camilla Parker-Bowles hertuginne av Cornwall.

PRINS CHARLES OG CAMILLA: Den britiske prinsen møtte Camilla allerede på begynnelsen av 70-tallet, men ble tvunget til å gifte seg med den nesten 13 år yngre sosietetskvinnen Diana Spencer. Bildet til venstre er tatt i 1975, bildet til høyre av Diana og Camilla er tatt i 1980. Foto: NTB Scanpix
PRINS CHARLES OG CAMILLA: Den britiske prinsen møtte Camilla allerede på begynnelsen av 70-tallet, men ble tvunget til å gifte seg med den nesten 13 år yngre sosietetskvinnen Diana Spencer. Bildet til venstre er tatt i 1975, bildet til høyre av Diana og Camilla er tatt i 1980. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På 80- og 90-tallet var Camilla Parker-Bowles (født 1947) en av Storbritannias mest forhatte kvinner. Det var flere som hevdet at hun var selve roten i ekteskapsbruddet mellom prins Charles (født 1948) og prinsesse Diana (født 1961).

Og ja, på mange måter var hun nok kanskje det. Men når sant skal sies var det antagelig flere grunner enn Camilla Parker-Bowles som gjorde at ekteskapet mellom tronarvingen av Storbritannia og den nesten 13 år yngre sosietetspiken Diana Spencer offisielt opphørte i juli 1996.

Man kan jo først og fremst spekulere i hvor forelsket prins Charles og unge Diana var da de i hemmelighet inngikk forlovelse den 6. februar 1981 (som ble offentliggjort 24. februar samme år). De møttes for første gang da Diana var 16 år. Da datet han hennes seks år eldre søster Lady Sarah Spencer, og prinsen skal ha sett konepotensiale i den unge blondinen - fordi hun var jomfru.

LES OGSÅ: Slik var prinsesse Dianas siste måneder

Prins Philip skrev et brev til sin sønn og ba om at hun måtte være jomfru

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» (2017), skrevet av den amerikanske forfatteren og historikeren Sally Bedell Smith, kommer det nemlig frem, ifølge Daily Mail, at prinsens far skal ha sendt ham et håndskrevet brev hvor han ba om at sønnens fremtidige kone måtte være «ren». Altså, aldri ha hatt seksuell erfaring med noen andre, slik at ikke tabloidene kunne grave opp og trykke «skitne» historier om henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer