Leah Behn

- Det var veldig koselig å være med Leah på ball!

En henrykt prinsesse Märtha Louise åpner opp til KK om datterens debutantball-deltakelse.

LEAH BEHN: Prinsesse Märtha Louise var med datteren Leah Behn på debutantballet i Paris, avholdt på Shangri-La Hotel, i slutten av november. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage
LEAH BEHN: Prinsesse Märtha Louise var med datteren Leah Behn på debutantballet i Paris, avholdt på Shangri-La Hotel, i slutten av november. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage Vis mer
Publisert

I slutten av november var Leah Isadora Behn (17), den mellomste datteren til prinsesse Märtha Louise (51) og avdøde Ari Behn, gjest på det prestisjetunge ballet Le bal des débutantes i Paris.

Blant fiffen kalles arrangementet bare Le bal, og er blitt en ettertraktet arena for de mektigste tenåringene i verden.

Prinsessedatteren Leah er den første, norske unge kvinnen som er blitt invitert på ballet. 17-åringen var ikledd en galant kjole fra den italienske designeren Giambattista Valli og tiara fra V MUSE jewelry. Det er for øvrig første gang hun er ikledd tiara i offisiell sammenheng.

- Det var veldig koselig å være med Leah på ball! forteller en henrykt prinsesse Märtha Louise til KK.

- Stas å bli invitert av LeBal hvor overskuddet i år doneres til World Central Kitchen og Neckar Children Hospital for hjertesyke barn, forklarer prinsessen videre.

SVINGOM: Leahs kavaler var den indiske prinsen Lakshyaraj Prakash (18) av Sirmour. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage
SVINGOM: Leahs kavaler var den indiske prinsen Lakshyaraj Prakash (18) av Sirmour. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage Vis mer

Hun og datteren Leah håper naturlig nok på at de samlet inn mange penger til disse viktige prosjektene. Ikke bare i forbindelse med debutantballet, men også ellers i året.

- WCK bidrar med mat i krisesituasjoner, som i frontlinjen i krigen i Ukraina. Hjelpen ledes lokalt på stedet, forklarer hun.

- I ferd med å bli et ekte stilikon!

KKs moteekspert Ida Elise Einarsdottir hadde bare lovord å si om prinsessedatteren i den italienskdesignede kjolen.

- Leah så fantastisk ut i Giambattista Valli!

Det er ikke første gang en kongelig ikler seg Giambattista Valli, og tante kronprinsesse Mette-Marit (49) er storforbruker av det italienske luksusmotehusets design.

Einarsdottir mener kjolen var riktig valg for ballet.

- Det var en kjole et debutantball verdig. Leah skal selv ha vært i Paris for å kjøpe kjolen sammen med mamma Märtha. At hun debuterer med diadem er liksom kronen på verket – bokstavelig talt!

Da KK møtte Leah i forbindelse med premieren på Viaplay-serien Powerwomen (KK gjør oppmerksom på at KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal er en av profilene i TV-programmet) svarte hun kryptisk på om hun hadde vært med moren til Paris på kjoletitting.

- Kanskje, kanskje ikke! sa hun med et smil.

Likevel hadde KKs moteekspert håpet på at antrekket var signert en norsk designer.

- Jeg skulle selvsagt ønske at hun valgte norsk, eller i det minste skandinavisk design. Men det kommer flere muligheter. Leah er i ferd med å bli et ekte stilikon!

- Ingen som har lagt merke til det

Mamma prinsesse Märtha Louise var med Leah på ballet, og var på sin side ikledd en lekker kjole hun har brukt ved flere tidligere anledninger.

I et stort intervju med KK, gjort da prinsesse Märtha Louise ble kåret til «Årets best kledde», avslørte hun at hun i sin tid spontankjøpte kjolen på en luksusbutikk i London - i forkant av en smokinggalla hun skulle på i Oslo.

- Jeg er litt sent ute med ting, alltid! Jeg tok med meg en venn på Harrods for å se om jeg kunne finne noe jeg kunne bruke. Vi trålet oss så fort vi kunne gjennom kjoleseksjonen, og så fant vi denne!

PAR FOR KVELDEN: Leahs kavaler var den indiske prinsen Lakshyaraj Prakash (18) av Sirmour. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage
PAR FOR KVELDEN: Leahs kavaler var den indiske prinsen Lakshyaraj Prakash (18) av Sirmour. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage Vis mer

Men prinsessen har tatt egne grep for å optimalisere designet.

- Den er egentlig designet med halvt bar skulder og halvt erme, men det så veldig rart ut da jeg prøvde den på hjemme. På Harrods, derimot, syntes jeg at den løsningen var veldig kul, forklarer hun, og legger til:

- Men jeg har kommet opp med den geniale løsningen om å knyte ermet bak på ryggen, og det er det faktisk ingen som har lagt merke til! sier hun og ler.

Til tross for at det ble en hasteløsning, synes hun at kjolen ble mer kledelig på den måten.

- Det er gøy å tenke på at jeg går rundt med ermet knytt bakpå ryggen på galla på Slottet, uten at noen merker det. Sånn synes jeg er veldig gøy!

- Vi elsket vår norske debutant!

Ophelie Renouard, som er CEO og grunnlegger av Le Bal des Débutantes, sier til KK at det var en fornøyelse å ha prinsessedatteren Leah og prinsesse Märtha Louise på ballet.

- Det var virkelig en stor glede å ha dem til stede, og vi elsket vår norske debutant!

Leahs kavaler var den indiske prinsen Maharaja Lakshyaraj Prakash (18) av Sirmour.

- Kan du fortelle oss litt om tradisjonen rundt åpningen av ballet?

- Åpningen av ballet er bygget på lange tradisjoner, og er myntet på alle nasjonalitetene som er til stede under feiringen. Vi arrangerer til sammen tre debutantball, forklarer hun.

MOR OG DATTER: Prinsesse Märtha Louise var ved datterens side under debutantballet. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage
MOR OG DATTER: Prinsesse Märtha Louise var ved datterens side under debutantballet. FOTO: © Le Bal / Borde / Jacovides / Moreau / Bestimage Vis mer

Leah danset åpningsdansen med den franske TV-personligheten og filantropisten Stéphane Bern (59), før far-og-datter-valsen ble avholdt på den fasjonable parketten.

- Jeg valgte at Leah og Stéphane Bern skulle åpne ballet, etterfulgt av årets kunstner, kinesiske Cai Guoqiang (65) og hans datter Wenhao, som er på samme alder med Leah, forteller Renouard til KK.

Le Bal des Débutantes er blitt arrangert siden sommeren 1958, og ble i år avholdt på det fasjonable hotellet Shangri-La i Paris.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer