Sommerhytta 2022

- Det var vondt, rett og slett vondt

Sommerhytta-ekteparet ble slått på målstreken - etter å ha ligget i tet gjennom hele konkurransen.

SOMMERHYTTA 2022: Ekteparet Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen hadde jobbet hardt og trutt gjennom hele konkurransen, men måtte se seg slått på målstreken. Her etter å ha mottatt en gullhammer fra ekspert Finn Scjøll under finalen. FOTO: TV 2
SOMMERHYTTA 2022: Ekteparet Lina Langerud Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen hadde jobbet hardt og trutt gjennom hele konkurransen, men måtte se seg slått på målstreken. Her etter å ha mottatt en gullhammer fra ekspert Finn Scjøll under finalen. FOTO: TV 2 Vis mer
Publisert

I slutten av juni var det duket for finale av årets sesong av Sommerhytta på TV 2, og denne gangen har vi vært flue på veggen når fire kjærestepar har testet ut om forholdet tåler 10 uker med intens hytteoppussing.

Årets sesong har fått tilnavnet «kjærlighetssesongen» av kanalen.

Kampen om å eie sin egensnekrede hytte var intens helt inn mot slutten, da det sto mellom de to ekteparene i serien; Lina Langerud Heikkilä (31) og Eldan Naftaly Nysveen (33), og Sara Meyer Boudaya (28) og Ibrahim Mahnin (30) - som begge hadde fem gullhammere før den avgjørende utdelingen.

Det var sistnevnte par som stakk av med naboenes stemme, og som dermed vant hytta de har snekret på idylliske Nes Strandhager på Romerike.

VINNERE: Det var ekteparet Sara Meyer Boudaya (28) og Ibrahim Mahnin (30) som stakk av med sin egensnekrede hytte under årets sesong av Sommerhytta på TV 2. Her under finalen. FOTO: TV 2
VINNERE: Det var ekteparet Sara Meyer Boudaya (28) og Ibrahim Mahnin (30) som stakk av med sin egensnekrede hytte under årets sesong av Sommerhytta på TV 2. Her under finalen. FOTO: TV 2 Vis mer

Vondt og sårt

På spørsmål fra KK om hva som gikk gjennom hodet på ekteparet da programleder Guri Solberg (45) trakk frem den gule lappen, som indikerte at det var Sara og Ibrahim som vant naboenes hjerter, svarer Lina ærlig:

- Da Guri trakk frem den gule lappen følte vi oss bitte små og veldig sårbare. Det var vondt, rett og slett vondt. Vi følte det som om luften gikk helt ut av ballongen. Det at vi faktisk lå i tet i ni lange uker, for så å miste ledelsen i den aller siste uken, var både vondt og sårt, forteller hun i dag.

BITTER ANDREPLASS: Ekteparet Eldan Naftaly Nysveen og Lina Langerud Heikkilä lå i tet hele veien, men måtte se seg slått på målstreken. - Vondt og sårt, sier Lina til KK. FOTO: TV 2
BITTER ANDREPLASS: Ekteparet Eldan Naftaly Nysveen og Lina Langerud Heikkilä lå i tet hele veien, men måtte se seg slått på målstreken. - Vondt og sårt, sier Lina til KK. FOTO: TV 2 Vis mer

32-åringen, som driver sin egen skjønnhetssalong på Enerhaugen i Oslo, sier videre til KK at det hadde vært livsendrende for ekteparet å vinne den selvsnekrede hytta de har lagt ned mange arbeidstimer i.

- Det er en vill premie, som hadde lettet våre liv betydelig. Derfor forsøkte vi hele tiden å skjerme oss selv så godt vi kunne fra å knytte oss for mye til den tanken.

Hadde betydd så mye for den fremtidige familien

Men hun erkjenner at de var umulig å skjerme seg helt, og at de la for mye ned i arbeidsinnsatsen til å klare å holde det på avstand.

- På hvilken måte ville det ha vært livsendrende for dere å vinne hytta?

- Det hadde betydd utrolig mye for oss, våre familier og vår fremtidige familie. Vi tok ikke en eneste arbeidstime forgitt. Vi var strenge med oss selv, og vi la lista høyt hele veien. Vi skulle vite at vi virkelig hadde gitt alt, sier hun til KK, og legger til:

- Det var følelsen av å være nære noe som egentlig alltid føltes for godt til å være sant. Og så ble det nettopp det; for godt til å være sant.

LYKKELIGE VINNERE: Sara og Ibrahim var fra seg av glede over å ha vunnet sin egen hytte - noe de har drømt om siden de var små. FOTO: TV 2
LYKKELIGE VINNERE: Sara og Ibrahim var fra seg av glede over å ha vunnet sin egen hytte - noe de har drømt om siden de var små. FOTO: TV 2 Vis mer

Lina sier til KK at det ville ha vært en enorm gave for ekteparet, både i form av mulighetene, minnene og tradisjonene man kan skape på en hytte, dersom de hadde vunnet.

- Samt at det ville ha vært en betydelig endring i våre liv, å kunne eie en hytte, gjeldsfritt, i starten av 30-årene. Det er få som får oppleve det, og det var en mulighet vi kjempet hardt for, sier hun ærlig.

Til tross for at det både var sårt og skuffende at de ikke vant, unner de konkurrentene Sara og Ibrahim seieren. Og forteller at uansett hvilket par som hadde stukket av med seieren, hadde det vært vel fortjent.

- Vi er veldig glade på Sara og Ibrahims vegne. Er det noen andre vi virkelig unner en hytte, er det alle de andre deltagerene vi var der med. Vi ønsker alle alt godt, og håper at vi alle kan få muligheten til å eie hver vår hytte en vakker dag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer