Tom Cruise

Dette betydde Toms hilsen til kong Charles egentlig

Langt fra alle fikk det med seg.

TOM CRUISE: Nei, ordene var ikke tilfeldig valgt da filmstjerna Cruise sendte sin hilsen til den nykronede kong Charles. Her fra Oscar-lunsjen i 2023. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB
TOM CRUISE: Nei, ordene var ikke tilfeldig valgt da filmstjerna Cruise sendte sin hilsen til den nykronede kong Charles. Her fra Oscar-lunsjen i 2023. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da kong Charles ble kronet i London den 6. mai 2023 var Westminster Abbey fylt til randen av kongelige, politikere og kulturpersonligheter. Også på lunsjen etterpå var det tett mellom kjendisene, der iblant annet Lionel Ritchie opptrådte.

Men også kjendiser som ikke var invitert eller hadde annet å gjøre, sendte sine gratulasjoner til kongen. En som ikke var til stede under verken kroningen eller lunsjen, var verdensstjerna Tom Cruise. Scientologen og norgesvennen, kjent fra blant annet «Mission Impossible»-filmene, og som fikk sitt store gjennombrudd med filmen «Top Gun», sendte en videohilsen til den nykronede kongen, som ble spilt opp under lunsjen.

Og det var ikke en hvilken som helst hilsen. Cruise, som ikke bare gjør alle stuntene sine selv, er dessuten svoren flyentusiast med flysertifikat, og til kongens kroning fremførte han følgende hilsen mens han satt bak spakene i sitt eget P-51 fly fra andre verdenskrig:

– Fra pilot til pilot, Deres majestet, du kan være min «wingman» når som helst.

Mange har ganske riktig påpekt at ordet wingman har dobbel betydning, og både kan brukes om piloten som flyr bak lederen i en formasjon, men også i overført betydning om en slags tilrettelegger, for eksempel en «Kirsten giftekniv» i sjekkesammenheng.

Det er godt mulig at Cruise hadde begge betydningene i bakhodet da han sendte sin hilsen, men for alle som husker filmen «Top Gun» – er det åpenbart hvor Cruise har hentet inspirasjonen fra.

Legendariske ord

I filmen fra 80-tallet spiller Tom Cruise karakteren Maverick, en pilot omtrent like fryktløs som Tom Cruise selv, og i en av scenene der Maverick og hans erkefiende Iceman, spilt av Val Kilmer, endelig har vunnet hverandres respekt, ytrer den legendariske Iceman følgende hyllest til ferskingen Maverick:

– You! You are still dangerous. But you can be my wingman any time.

Hvorpå den hardt prøvede Maverick, etter en tøff ferd gjennom luftrommet, svarer:

– Bullshit! You can be mine.

HELT KONGE: Val Kilmer og Tom Cruise i rollene som Iceman og Maverick i filmen «Top Gun» fra 1986. FOTO: Paramount/Kobal/REX/NTB
HELT KONGE: Val Kilmer og Tom Cruise i rollene som Iceman og Maverick i filmen «Top Gun» fra 1986. FOTO: Paramount/Kobal/REX/NTB Vis mer

Bullshit fra kongen?

Hvorvidt kong Charles kommer til å svare Tom Cruise med sistnevnte replikk, gjenstår å se. Rollene er unektelig byttet om, siden Cruise åpenbart anser seg som leder av formasjonen, med kong Charles hakk i hæl. Men det hadde unektelig tatt seg ut om Charles sa: «Bullshit! You can be mine» under den diamantbestrødde kronen.

I så fall kommer nok ikke leppeleserne være sene med å plukke det opp! KK har tidligere skrevet om hva Charles egentlig sa til Camilla mens de vente i den mildt sagt overdådige gullvognen, og klokken åpenbart gikk for sakte for kongen. Leppelesere verden rundt har tolket munnbevegelsene hans, og foreløpig er det ingenting som tyder på at han sa «You can be my wingman any time».

Tom Cruise og Shakira?

Tom Cruise har lenge vært singel, og det vites ikke om det er kong Charles som nå fungerer som wingman for stjerna i date-sammenheng. Cruise ble nemlig observert sammen med sangstjerna Shakira på Miami Formula 1 Grand Prix den 7. mai 2023, altså dagen etter kroningen. Den latinske superstjerna har vært singel i nærmere to år, etter at eksen fant seg en ny og «halvparten så gammel» kvinne, som Shakira uttrykte det i hevnplaten hun ga ut etter bruddet. Tom Cruise og Shakira ble etter billøpet sett sammen i en privat losje, der også Shakiras sønn skal ha vært med.

KOM SAMMEN: Skuespiller Tom Cruise og sangstjerna Shakira viste seg sammen på Miami Formula One Grand Prix på Miami International Autodrome den 7. mai 2023. FOTO: KHANDAN KHANNA/AFP/NTB
KOM SAMMEN: Skuespiller Tom Cruise og sangstjerna Shakira viste seg sammen på Miami Formula One Grand Prix på Miami International Autodrome den 7. mai 2023. FOTO: KHANDAN KHANNA/AFP/NTB Vis mer

Rørende kreft-hyllest

Det hører med til historien av Iceman-skuespiller Val Kilmer senere fikk strupekreft, og fikk satt inn en halsventil, såkalt tacheostomi, som er en utvendig pustekanal. I forbindelse med operasjonen mistet han sin naturlige stemme. Mange gjorde seg nok derfor sine tanker om hvordan arbeidet med «Top Gun»-oppfølgeren i 2022 skulle foregå. KK har tidligere skrevet om teamets rørende hyllest til ham under innspillingen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer