OSCAR 2017: Ruth Negga og en rekke andre kjendiser hadde på seg blå sløyfe under nattens prisutdeling. Foto: SipaUSA
OSCAR 2017: Ruth Negga og en rekke andre kjendiser hadde på seg blå sløyfe under nattens prisutdeling. Foto: SipaUSA Vis mer

Oscar 2017

Dette betyr den blå sløyfen

Flere av verdens største stjerner hadde valgt et spesielt tilbehør under nattens prestisjefylte prisutdeling.

Publisert

Ettersom de tidligere pristudelingene som har funnet sted de siste to månedene ikke har passert uten at Donald Trump (70) har fått merke det, var vi svært spente da en av årets gjeveste pristudelinger gikk av stabelen natt til mandag, norsk tid - nemlig Oscar-utdelingen. Verdens største stjerner hadde tatt turen til Los Angeles for den store begivenheten, og med så mange kjendiser på ett sted, skjer det alltids noe bemerkelsesverdig.

Vi har tidligere sett at Meryl Streep (67) valgte å gi et lite stikk til Donald Trump da hun mottok sin Golden Globe i år. Ashton Kutcher (39) brukte også sin anledning da han skulle dele ut pris under årets SAG Awards. Flere kjendiser har også tatt til sosiale medier for å si det de mener om den nye presidenten. Men nå har de funnet en annen og litt mer subtil måte å gjøre det på.

Det er nemlig ikke uvanlig at stjernene velger å ytre et politisk standpunkt på den røde løperen. Under Emmy Awards i 2016 la du kanskje merke til at noen av verdens største stjerner brukte en grønn sløyfe til rød løper-antrekket sitt? Se hvorfor de valgte å bruke sløyfen her! Det samme skjedde altså i år under Oscar-utdelingen, bare at sløyfen var blå og sto for noe helt annet enn den grønne Emmy-sløyfen.

LES OGSÅ: Slik lager du glamorøse Hollywood-bølger til Oscar-utdelingen

ACLU

De blå sløyfene hadde bokstavene «ACLU» skrevet på seg som står for «the American Civil Liberties Union». Organisasjonen jobber for menneskerettigheter, og kjendiser som modell Karlie Kloss (24), skuespiller Ruth Negga (35), Broadway-stjernen Lin-Manuel Miranda (37) og hans mor Dr. Luz Towns-Miranda, og skuespiller Busy Phillips (37) hadde valgt å feste det lille tilbehøret på antrekket sitt. Du kan se alle bildene i karusellen nederst i saken.

Til tross for at Trump kun har vært president i kort tid, har mye skjedd. Han har blant annet vært ganske aktiv når det kommer til innvandringspolitikken. Du skal ikke se bort i fra at kjendisene hadde dette i bakhodet da de smykket seg med den blå sløyfen i natt. Se intervju med «Loving»-stjernen Ruth Negga under.

LES OGSÅ: Oscar-kjolene vi aldri glemmer!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer