Brunost-triks

Dette brunost-trikset sparer deg for penger

Denne metoden fører til at du sparer penger og reduserer matsvinn.

BRUNOST: Alle som er glad i brunost bør få med seg dette geniale trikset. FOTO: NTB
BRUNOST: Alle som er glad i brunost bør få med seg dette geniale trikset. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Et typisk irritasjonsmoment i norske husstander oppstår gjerne når osten er så flat at det blir vanskelig å bruke ostehøvelen på siste resten. Til tross for at osten i teorien kunne vært skåret flere ganger, er det vanskelig å få det til i praksis. Osten har en tendens til å slå seg vrang og smuldre opp.

Kjent problem?

Vel, vi har funnet løsningen. Det vil si at vi har funnet videoen som viser hva matentusiast og TikTok-profil Kristoffer Tvilde har kommet opp med – og sjenerøst delt med sine følgere. Vi visste ikke at løsningen kunne være så enkel.

VRIENT: Det kan virke umulig å skjære osteskiver av den siste resten av osten, og mange ender med å kaste den fullt spiselige osten. FOTO: Skjermdump TikTok @krisslovesfood
VRIENT: Det kan virke umulig å skjære osteskiver av den siste resten av osten, og mange ender med å kaste den fullt spiselige osten. FOTO: Skjermdump TikTok @krisslovesfood Vis mer

Reduserer matsvinn

Kristoffer Tvilde er opptatt av å redusere matsvinn, deler råd om mat på budsjett og har i tillegg skrevet bok om det.

For ti år siden drev Tvilde med dumpster diving, eller søppeldykking om du vil, og det var da han så hvor mye mat som kastes hver dag. Som følge av det fikk han øynene opp for hvor mye han selv kastet. Tvilde ble mer bevisst og begynte å spise opp maten som allerede var i kjøleskapet.

Det har han tatt med seg videre når han nå planlegger måltider etter hvilke matvarer som går først ut på dato. Tvilde begynte å prøve seg på sylting, frysing og andre metoder for å forlenge holdbarheten til matvarer.

– Jeg utfordret også datoskrekken. Varer merket med «best før» er det bare å se, lukte og smake på. Består de den testen, er det bare å spise det, sier han til KK.

Disse enkle grepene gjorde det han kaller «underverker» for lommeboken. Det ble grunnideen for den ferske kokeboken «Sparekokeboka» han har gitt ut.

Så enkelt

Tidligere har han sett andre i sosiale medier som har brukt den samme metoden som brunost-trikset for å lage pizzabunn av blomkål.

– Jeg tenkte at det må jo også fungere på brunost. Jeg testet det ut og det fungerte som bare det!

Hvorfor har vi ikke tenkt på den løsningen før?

Bevisst valg

Tvilde økte følgerskaren i sosiale medier da han startet TikTok-kontoen og raskt fant ut at videodelingstjenesten manglet norsk innhold.

– Jeg fant rytmen med tips og triks-videoer. Disse har blitt veldig populære!

På mange av videoene har han flere hundre tusen visninger, og brunost-trikset har blitt sett mer enn én million ganger.

Det er tydelig at Tvilde har funnet noe som treffer det norske folk, og med tips til redusert matsvinn som også kan gjøre godt for lommeboken, er det mye som tyder på at rådene han gir vil være gull verdt i tiden fremover også.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer