Mesternes mester 2024

Dette ekteparet eier «Mesternes mester»-luksushuset

- Jeg tror mange blir overrasket når de får vite hva vi ga for det.

MESTERNES MESTER 2024: Cathrine Dybvik (36) og Karl Richard Dybvik (40) har bodd i den idylliske sørlandsvillaen sammen med barna sine i fem år. Foto: Privat
MESTERNES MESTER 2024: Cathrine Dybvik (36) og Karl Richard Dybvik (40) har bodd i den idylliske sørlandsvillaen sammen med barna sine i fem år. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Den 15. sesongen av «Mesternes mester» er i gang på NRK, og i år som i fjor skal tidligere idrettsutøvere kjempe seg gjennom tøffe konkurranser for å vinne den gjeve tittelen.

På deltakerlista finner man alt fra håndballspillere, til langrennsløpere og innebandy-utøvere - og konkurranseinstinktet er som det pleier: Skyhøyt.

Innspillingen av programmet er i år er lagt på toppen av en fjellknaus i Lindesnes, med en majestetisk utsikt over Njervesfjorden. Og huset? Det er ikke akkurat noe mindre majestetisk!

Det flotte uteområdet, det blå bassenget og den luksuriøse utformingen av sørlandsvillaen kan få enhver seer til å drømme seg langt bort.

- Veldig koselig

De heldige eierne av huset er Ekstralys AS-gründeren Karl Richard Dybvik (40) og kona Cathrine Dybvik (36), som også jobber i selskapet. De har vært sammen i snart 20 år og har tre døtre på seks, ni og 12 år sammen.

KK tok kontakt med dem over telefon for å høre litt mer om den luksuriøse boligen. Cathrine er rask med å uttrykke hvor hyggelig hun synes det er å få så mange komplimenter på huset sitt:

FELLESMÅLTIDER: Ved dette spisebordet spiser deltakerne som oftest fellesmåltidene under Mesternes mester-innspillingen. Foto: Privat
FELLESMÅLTIDER: Ved dette spisebordet spiser deltakerne som oftest fellesmåltidene under Mesternes mester-innspillingen. Foto: Privat Vis mer

- Vi synes det er veldig koselig! Vi trives jo så godt her selv også. Vi har bodd her i fem år, men jeg forelsket meg i det lenge før vi kjøpte det. Det var nemlig en venninne av meg og mannen hennes som bygde det og bodde her før oss, så det er lenge siden jeg ga henne beskjed om at hun måtte gi oss beskjed hvis de vurderte å flytte, sier hun entusiastisk.

Cathrine sier at det de falt mest for først og fremst var den unike utsikten, og hvor åpent og fint det er på framsiden av huset. Dét, i kombinasjon med at det er plassert midt i et byggefelt med relativt tette naboer, er det hun liker aller best.

- Her har vi både utsikt, gode naboer og privatliv, det er vi setter stor pris på. Samt at utsikten er like fin på sommeren, som på høsten og vinteren.

SAMMEN MED DELTAKERNE: Her er noen av årets deltakere sammen med familien Dybvik. Foto: Privat
SAMMEN MED DELTAKERNE: Her er noen av årets deltakere sammen med familien Dybvik. Foto: Privat Vis mer

Mange vil bli overrasket

Huset deres ble bygd i 2010 og har et klassisk, men moderne uttrykk. Store vinduer og høye tak er gjennomgående gjennom hele villaen. Cathrine og Karl Richard sier at de har malt stort sett alle rom siden de overtok, bortsett fra det er det meste av oppussingsjobben lagt utendørs.

- Venninna mi som bodde her før har virkelig gjort en god jobb når det kommer til planløsningen av huset, så det var en fryd å velge hvilken stil og møbler vi selv ville innrede med.

- Det tok likevel ikke lang tid etter at vi flyttet inn før vi fikk store ambisjoner for uteområdet - det var kjempefint før også, men det hadde jo virkelig det potensialet! Blant annet har vi byttet ut gressplenen med fliser, som vi nå er veldig fornøyde med.

UTEOMRÅDET: Uteområdet er det de er aller mest fornøyd med med huset. Her får de både privatliv, samtidig som de har gode naboer. Foto: Privat
UTEOMRÅDET: Uteområdet er det de er aller mest fornøyd med med huset. Her får de både privatliv, samtidig som de har gode naboer. Foto: Privat Vis mer

Uteområdet er også noe av det som filmes aller mest under Mesternes mester-produksjonen, og er også der deltakerne spiser fellesmåltidene når været tillater det.

I spørsmål om hvordan det er å se huset sitt på tv, er begge enige om at det er veldig gøy.

- Ungene er selvfølgelig i ekstase. Bortsett fra klær og private eiendeler, er det meste man ser på tv helt likt sånn som vi har det til vanlig, så det er ganske festlig å se på tv når det bruker alt fra møblene våre, til glass og tallerkener, ler Cathrine i telefon.

Under innspillingen var familien Dypvik bortreist i rundt tre og en halv uke. Først bodde de ti dager i båten sin, før de reiste videre på en rundreise i Italia i 14 dager.

- Har dere lyst til å dele hva dere ga for det?

UTSIKT: Det var denne utsikten ekteparet falt for ved boligen. Foto: Privat
UTSIKT: Det var denne utsikten ekteparet falt for ved boligen. Foto: Privat Vis mer

- De som vil vite det kan nok lett finne ut av det ved et raskt Google-søk, og da tror jeg mange får seg en overraskelse. Det er helt andre summer her i et lite boligstrøk i Lindesnes enn hva det er i Oslo for eksempel. Mange tror nok dette huset ble kjøpt for en helt vill sum, sier Cathrine.

Vi har gjort jobben, og ifølge Hjemla.no kjøpte ekteparet boligen for 8.500.000 i 2019.

Her går grensa

Cathrine og Karl Richard sier at det er første gang huset deres er blitt brukt til noen form for tv-produksjon, og fikk spørsmål om en befaring via bekjente som driver et hotell i nærheten av huset. De hadde fått beskjed om at Mesternes mester-produksjonen gjerne ville legge innspillingen til Lindesnes, og de bekjente tenkte huset deres ville passe godt.

LYST OG FINT: Det er store vinduer som skaper masse lys inne gjennomgående gjennom hele huset. Foto: Privat
LYST OG FINT: Det er store vinduer som skaper masse lys inne gjennomgående gjennom hele huset. Foto: Privat Vis mer

Noen dager senere var NRK på plass for å sjekke ut både huset og beliggenheten. Og ikke overraskende: De falt for det med en gang.

- Ga det mersmak å låne bort huset på denne måten?

- Tja, ja, det ga mersmak. Det er bare hyggelig å dele det fine huset vårt med andre, sier Cathrine.

- Grensa går ved «Ex on the beach»!, skyter ektemannen Karl Richard lattermildt fra siden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet