Kjendisnavn

Dette er de norske kjendisenes egentlige navn

Visste du at hennes virkelige navn ikke er Linni Meister?

KJENDISNAVN: Både Jan Thomas og Linni Meister har opprinnelige andre navn enn det de er kjent som. FOTO: NTB
KJENDISNAVN: Både Jan Thomas og Linni Meister har opprinnelige andre navn enn det de er kjent som. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig at skuespillere, komikere, artister og andre profilerte personer bruker et artistnavn til fordel for sitt egentlige navn. I underholdningsbransjen gjøres dette gjerne for å ha et kortere og enklere navn for at det skal feste seg lettere i hukommelsen til publikum.

Det kan også være et kallenavn fra barndommen som blir hengende ved dem etter et karrieremessig gjennombrudd. For mange blir dette kallenavnet så utbredt at det er det de går under ved enhver anledning.

KK har tidligere skrevet om de amerikanske stjernenes egentlige navn, og at artist Frank Ocean en gang uttalte at «Ingen av oss er navnene våre. Dersom du ikke liker navnet ditt, bytt det». Selv fikk han i 2014 innvilget søknaden om å formelt endre sitt opprinnelige navn Christopher Edwin Breaux til artistnavnet Frank Ocean.

Det er også flere av våre stjerner her hjemme i Norge som har valgt å gå under andre navn. Visste du for eksempel at Dorthe Skappel eller Sophie Elise Iscahsen ikke er deres egentlige navn?

Forenklet kallenavn

Dorthe Skappel er et navn de fleste i vårt langstrakte land kjenner til. Hun har gjort seg bemerket som journalist, programleder og tidligere modell. Men at Dorthe ikke er hennes fødenavn, er ikke like allmenn kjent.

60-åringen heter Anna Dorothea Riseng Skappel, men har holdt seg til Dorthe Skappel gjennom 30 år i offentligheten.

Linn Irene Meister (37) bruker i likhet med Dorthe Skappel et kallenavn. Folk flest kjenner henne som Linni.

Navnet kommer fra faren Ernst Olsen Meisters tegneseriestripe i Budstikka som het «Linni & Kjeller'n» og var inspirert av hans to barn Linn Irene og Kjell Erik.

KALLENAVN: Linni Meister har aldri brukt sitt fulle navn i offentliggeten. FOTO: NTB
KALLENAVN: Linni Meister har aldri brukt sitt fulle navn i offentliggeten. FOTO: NTB Vis mer

Det samme gjelder bloggdronningen Sophie Elise. Hva hennes egentlig navn er, spør du? Jo, hun heter Sofie Steen Isachsen på papiret. 29-åringen har endret på stavemåte og lagt til «Elise».

I høst er hun aktuell med ny tv-reality sammen med Isabel Raad, Anniken Jørgensen og Nora Haukland.

Tatt til seg navnet

Hele Norges Jan Thomas ble født Jan Bertin Østervold, et navn han ikke har brukt etter at han ble myndig. 56-åringen byttet navn i folkeregisteret da han var 18 år - Jan til fornavn og Thomas til etternavn.

PROGRAMLEDER: Jan Thomas er aktuell som programleder i «Jakten på kjærligheten» i høst. FOTO: NTB
PROGRAMLEDER: Jan Thomas er aktuell som programleder i «Jakten på kjærligheten» i høst. FOTO: NTB Vis mer

Oprinnelig iranske Aylar Lie (39) byttet også navn fra fødenavnet hun fikk av foreldrene. Da hun flyttet til Norge som toåring gikk hun enda under navnet Sharareh Dianati, men byttet senere til Aylar Lie.

Den tidligere glamour-modellen har hatt stor suksess med poker de siste årene. I sommer kunne hun avsløre at hun hadde funnet kjærligheten med Felipe Ketzer. Nyheten delte hun selv på Instagram.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer