Stranger Things

Dette er den virkelige alderen til «Stranger Things»-stjernene

Én av skuespillerne er 11 år eldre enn karakteren sin!

STRANGER THINGS-GJENGEN: Skuespillerne har vokst opp sammen både på skjermen og i kulissene til tross for at alderen spriker både dem i mellom og mellom rollefigurene de spiller. FOTO: NTB
STRANGER THINGS-GJENGEN: Skuespillerne har vokst opp sammen både på skjermen og i kulissene til tross for at alderen spriker både dem i mellom og mellom rollefigurene de spiller. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Stranger Things» har vært en av de mest sette seriene siden første sesong hadde premiere i 2016. Med sine overnaturlige elementer kombinert med gjenkjennelig ungdomsdrama som finner sted på nostalgiske 80-tallet, har serien tatt verden med storm.

Netflix-suksessen slapp siste del av sin fjerde sesong fredag. Allerede i februar tidligere i år meldte serieskaperne Matt og Ross Duffer at det vil komme en femte sesong.

Det er ikke uvanlig at skuespillerne i tenåringsdramaer er eldre enn rollene de spiller. Skam (2015–2018) fikk blant annet oppmerksomhet for at skuespillerne spilte sin faktiske alder.

Den yngste av hovedrolleinnehaverne i «Stranger Things» var bare 10 år da han fikk rollen. Selv om vennegjengen spiller 15-åringer i den fjerde sesongen, er det et lite sprik i alderen til skuespillerne.

UNG KVINNE: Millie Bobby Brown har gått fra å være et barn da hun først fikk rollen til å bli en ung kvinne. FOTO: NTB
UNG KVINNE: Millie Bobby Brown har gått fra å være et barn da hun først fikk rollen til å bli en ung kvinne. FOTO: NTB Vis mer

Millie Bobby Brown (18)

18-åringen landet hovedrollen i «Stranger Things» da hun var 12 år. Hun barberte av seg alt håret for rollen, og fikk mye oppmerksomhet for å ofre så mye for en rolle i så ung alder. I 2018 spilte hun hovedrollen i filmen «Enola Holmes» som lillesøsteren til Sherlock Holmes.

I 2021 ble det kjent at hun er kjæreste med Jake Bongiovi, sønnen til rockelegende og musiker Bon Jovi.

Eleven var sannsynligvis 12 år i første sesong. Det ble antatt at hun var omtrent samme alder som Mike og de andre i gjengen. Det betyr at hun er 15, som skiller tre år fra hennes virkelige alder.

KJÆRESTER PÅ SKJERMEN: Millie Bobby Brown og Finn Wolfhard spiller to veldig sjarmerende tenåringskjærester i Stranger Things. FOTO: NTB
KJÆRESTER PÅ SKJERMEN: Millie Bobby Brown og Finn Wolfhard spiller to veldig sjarmerende tenåringskjærester i Stranger Things. FOTO: NTB Vis mer

Finn Wolfhard (19)

Mike Wheeler 15 år i sesong fire. Som flere av skuespillerne var han bare et barn da han kapret rollen som skulle gjøre han verdenskjent over natten.

Den kanadiske skuespilleren og musikeren er i dag 19 år som skiller 4 år fra rollefiguren Mike. I serien har han langdistanseforhold til Eleven etter at hun flyttet med Byers-familien fra Hawkings.

HYLLES FOR ÅPENHET: Matarazzo har fått mye ros for å være åpen om syndromet som gjør kan påvirke utviklingen av ben og tenner. FOTO: NTB
HYLLES FOR ÅPENHET: Matarazzo har fått mye ros for å være åpen om syndromet som gjør kan påvirke utviklingen av ben og tenner. FOTO: NTB Vis mer

Gaten Matarazzo (19)

19-åringen spilte i flere store oppsetninger på Broadway før han fikk rollen som Dustin Henderson i Stranger Things. Dustin er 15 år i den nyeste sesongen. Han fikk rollen som 12-åring og i kjølvannet av sesong 1 fortalte han om sin sjeldne genetiske tilstand Cleidocranial dysplasia som påvirker utviklingen av ben og tenner.

Caleb McLaughlin (20)

Lucas Sinclair er 15 år som de andre i gjengen. I sesong 4 er han mer opptatt av basketball enn å spille Dungeons and Dragons med resten av gjengen. Vennskapet til de andre blir derfor satt på prøve.

McLaughlin har blitt en forkjemper og sterk stemme for å fremme sunt kroppsbilde, positivitet og selvtillit.

Charlie Heaton og Caleb McLaughlin på lanseringen av den fjerde sesongen av Netflix-suksessen tidligere i år. FOTO: NTB
Charlie Heaton og Caleb McLaughlin på lanseringen av den fjerde sesongen av Netflix-suksessen tidligere i år. FOTO: NTB Vis mer

Charlie Heaton (28)

Jonathan Byers er storebroren til Will. I sesong 4 har han langdistanseforhold til Nancy, spilt av Natalia Dyer. Heaton og Dyer har i virkeligheten datet parallelt med rollefigurene sine.

Da Heaton var 20 år fikk han sønnen Archie som i dag er 8 år, sammen med trommeslager Akiko Matsuura (41).

NATALIA DYER: Hennes første rolle på skjermen var en birolle i Hannah Montana The Movie fra 2009. FOTO: NTB
NATALIA DYER: Hennes første rolle på skjermen var en birolle i Hannah Montana The Movie fra 2009. FOTO: NTB Vis mer

Natalia Dyer (27)

Nancy Wheeler er 19 år og storesøsteren til Mike. Aldersforskjellen mellom rollefiguren og Dyer selv er derfor relativt stor.

I et ferskt intervju med Cosmopolitan skryter hun av manusforfatterne og deres evne til å utvikle karakterene med alderen. Hun synes det er interessant å se at Nancy finner seg selv, og tør å gå ut av den pliktoppfyllende rollen for å ta flere risikofylte sjanser.

Som nevnt er hun kjæreste med Charlie Heaton både på skjermen og i virkeligheten. De har datet siden før innspillingen av sesong 2.

FRA KJEKKAS TIL OMSORGSFULL: Utviklingen av karakterene fra sesong 1 til 4 er merkbar, særlig positiv er den for Steve Harrington, rollen Joe Keery står bak. FOTO: NTB
FRA KJEKKAS TIL OMSORGSFULL: Utviklingen av karakterene fra sesong 1 til 4 er merkbar, særlig positiv er den for Steve Harrington, rollen Joe Keery står bak. FOTO: NTB Vis mer

Joe Keery (30)

Keery er best kjent for rollen som Steve Harrington – som er 19 år. Aldersforskjellen er betydelig, men serieskaperne kommer likevel unna med det.

Harrington startet som den typiske high school-kjekkasen, men har etter hvert blitt en mer sentral rolle med mye omsorg.

YNGST: Schnapp var den yngste av skuespillerne da han fikk rollen i 2016. FOTO: NTB
YNGST: Schnapp var den yngste av skuespillerne da han fikk rollen i 2016. FOTO: NTB Vis mer

Noah Schnapp (17)

17-åringen var bare 10 år da han fikk rollen som Will Byers. Han er skuespilleren som er nærmest rollen han spiller i alder. Will er 15 år i den siste sesongen, noe som skiller to år fra hans virkelige alder.

SPILLER MAX MAYFIELD: I en scene fra sesong 4 sørger hun over tapet av stebroren sin. Sangen som spilles har fått en stor oppsving i antall streams som følge av at den ble brukt i Stranger Things-scenen. FOTO: NTB
SPILLER MAX MAYFIELD: I en scene fra sesong 4 sørger hun over tapet av stebroren sin. Sangen som spilles har fått en stor oppsving i antall streams som følge av at den ble brukt i Stranger Things-scenen. FOTO: NTB Vis mer

Sadie Sink (20)

20-åringen kom inn i sesong 2 som 15-åring. I dag er hun 20 år, og rollen hennes, Max Mayfield, er 15 år.

I siste sesong sørger hun over tapet av sin stebror, sangen som spilles i en scene hvor hun sørger, har toppet streaminglistene etter at episoden ble lansert i mai. Det har KK skrevet om her.

KJENDISFORELDRE: Maya Hawke er datter av Ethan Hawke og Uma Thurman. FOTO: NTB
KJENDISFORELDRE: Maya Hawke er datter av Ethan Hawke og Uma Thurman. FOTO: NTB Vis mer

Maya Hawke (23)

Ifølge Stranger Things Fandom fylte Robin Buckley 18 år like før handlingen i sesong 4.

Hun jobber som skuespiller og modell. 23-åringen er datter av skuespillerne Uma Thurman og Ethan Hawke. Det kan du lese mer om her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer