Vendela og Petter:

Dette er det mest romantiske Vendela og Petter har gjort for hverandre

Hint: det handler om de små tingene.

VENDELA OG PETTER: Kjæresteparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard viser kjærligheten i ny dokumentarserie på TV 2 Livsstil. Foto: TV 2
VENDELA OG PETTER: Kjæresteparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard viser kjærligheten i ny dokumentarserie på TV 2 Livsstil. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vinter benket vi oss foran TV-skjermen for å se hvordan kjendiser som Vendela Kirsebom (50), Petter Pilgaard (37), Jarl Goli (60) og Aylar Lie (33) taklet å gå fra en tilværelse med glitter og glam til det å drifte et gårdsbruk i Telemark. Lite visste TV-seerne at oppholdet på gården skulle føre til at de to førstnevnte bare noen måneder senere skulle bli Norges hotteste kjendispar.

Men kjærlighetens veier er uransaklige, og da vi møtte Vendela og Petter under TV 2s høstlansering i Oslo i slutten av august var det ingen tvil om at turtelduene var stormende forelsket. De var til stede på arrangementet for å promotere dokumentarserien «Vendela + Petter», som sendes på TV 2 Livsstil denne høsten.

Vi spurte kjendisparet om de hadde noen tips til oss andre, som ikke har muligheten til å finne kjærligheten på TV, til hvor vi kan møte potensielle partnere?

- Jeg tror ikke på Tinder og sånne dating-greier, jeg tror det handler om kjemi når man møter hverandre og utvikler et vennskap. Når man kan se hverandre i øynene. Jeg tror på det. Det gjør man på arbeidsplassen, en kafé, på matbutikken eller hjemme hos venner. Jeg har mer tro på den type møter, enn det å sveipe «ja» og «nei», sier Vendela.

- Det aller viktigste er å ikke stresse med å finne noen. At man bare slapper av og tar ting som det kommer. Så skjønner man når man først møter noen at «oj, her kan man bygge på noe!». Man må rett og slett tørre å ta sjansen. Ikke stress! Slapp av, og føl på om det er naturlig eller ikke, tipser Petter om.

- Litt sånn som dere to fant kjærligheten?

- Ingen av oss hadde vel tenkt at vi skulle hverken ha kjærester eller forhold, og så plutselig skjedde det, og det tror jeg var en god start, forklarer Vendela.

- Ikke jakt etter kjærligheten, få kjærligheten til å finne deg! smetter Petter inn.

- Ja, det var bra sagt. Gullkorn! sier Vendela mens hun ser forelsket på kjæresten.

LES OGSÅ: Derfor ventet Vendela og Petter med å avsløre at de er kjærester

FORELSKET: Det er ingen tvil om at stemningen er god mellom det forelskede kjendisparet. Vi møtte paret på TV 2 Høstlanseringen i Oslo i slutten av august. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
FORELSKET: Det er ingen tvil om at stemningen er god mellom det forelskede kjendisparet. Vi møtte paret på TV 2 Høstlanseringen i Oslo i slutten av august. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

- Når man først finner den kjemien så må man tørre å ta det neste steget. Det verste som kan skje er at det ikke funker, og da har man prøvd, forklarer Petter videre.

- Da er vi inne på det neste steget, hvordan skal man sjekke opp noen?

- Jeg aner ikke hva som er det beste sjekketrikset! Jeg har aldri vært den typen som har sjekket opp noen, sier Vendela, og blir avbrutt av Petter:

- Det skjønner jeg - det trenger du ikke!

Vendela forklarer videre at hun tror kjærligheten oppstår når ting kommer naturlig.

- Man kjenner hvis den andre personen har noen følelser også. Så feil kan man kanskje ikke ta. Man føler at det er et eller annet en stund, før man tør å gå videre med det.

- Jeg tenker også, når du først møter dette mennesket da, så ikke vær desperat. Ikke sett merkelapper på ting, for eksempel «hvor i forholdet har vi kommet nå?». «Hva er neste steg?». Bare lev i nuet. Kos deg! Og når du først møter denne personen, få de til å le! Sørg for å ha en avslappet stemning. Nyt det! oppfordrer Petter.

KJENDISPAR: Vendela og Petter ble gode venner da de begge to deltok i «Farmen Kjendis» i vinter. Det tok ikke lang tid før Amors piler skjøt fart. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
KJENDISPAR: Vendela og Petter ble gode venner da de begge to deltok i «Farmen Kjendis» i vinter. Det tok ikke lang tid før Amors piler skjøt fart. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

- Hva er det flaueste dere har gjort på sjekkefronten?

- Jeg sjekker jo ikke opp jeg heller. Jeg har aldri vært en fyr som går bort for å sjekke opp noen, sier Petter ærlig.

- Vi ble så gode venner på «Farmen Kjendis», og det var liksom så naturlig mellom oss, så det har ikke skjedd så mye flaut, altså! forklarer Vendela.

- Er det å bli venner først en bra inngang til det å starte et forhold, tror dere?

- Ja, det tror det er en veldig bra start! sier Vendela før kjæresten fortsetter:

- Det er det aller viktigste i et forhold for at det skal bli solid, at det er tillit og vennskap i bunn. Og hvis man i tillegg da kan erfare at man kan bli kjærester oppå det igjen, så mener jeg at man har det perfekte forholdet.

- Hva er det mest romantiske dere har gjort for hverandre?

- Nå kan vi jo ikke avsløre alt da, for det kommer en del av det i serien, sier Petter med et lurt smil, og legger til:

- Men noe av det mest romantiske Vendela har gjort er jo at hun har fikset hele leiligheten min. Ordnet og gjort i stand ting. Det er de små tingene, føler jeg, ikke de påtatte. Som å kjøpe blomster, liksom. Det må ligge en dypere tanke bak, så viser man at man har hørt etter når kjæresten har fortalt hva han eller hun ønsker seg eller trenger.

- Det er en del ting Petter gjør i serien som jeg synes er veldig romantisk, men det kan jeg ikke avsløre hva er, sier Vendela og ser bort på Petter.

- Men det er vel en amerikansk klisjé, som faktisk funket. Den kunne slått feil, men jeg tror den faktisk funket veldig bra. Det ble nesten en tåre i øyekroken, ble det ikke det?, teaser Petter og får bekreftende blikk fra Vendela.

- Petter er utrolig omsorgsfull og det er veldig hyggelig at han for eksempel orker å hente meg og kjøre meg steder. Det synes jeg er veldig romantisk.

- Du er ganske enkel å ha med å gjøre da, med andre ord! Når det holder å bare kjøre deg til og fra en photoshoot i ny og ne.

LES OGSÅ: Derfor trenger vi flere som Petter Pilgaard

- Det evige spørsmålet

Vi slo også av en prat med Katarina Flatland (28) som er programleder for «Jakten på kjærligheten». Denne høsten er det populære programmet inne i sin 14. sesong.

- Hvis man ikke er en av de heldige som får lov til å finne kjærligheten på TV, hvor skal man finne kjærligheten da?

- Det er jo det evige spørsmålet. Det jeg i alle fall har lært er at du møter ikke mannen eller kvinnen i ditt liv hvis du ikke tør. Jeg har en del venner som hele tiden sier at de ikke føler at Tinder, «Jakten på kjærligheten» eller hva som helst er noe for dem for å finne den rette personen. Det kan ta lang tid. Jeg tror ikke det er noe fasitsvar på hvor, men jeg tror at det å tørre og det å oppsøke det å finne noen er kjempeviktig. Bare man griper sjansen er sannsynligheten i hvert fall litt større for at det ender med noe, sier Katarina til KK.no.

- Du har jo vært programleder for «Jakten på kjærligheten» noen ganger nå, så du har kanskje fått mange tips til hvordan man best sjekker opp folk?

- Jeg spurte en av bøndene hvor de hadde tatt med en av frierne på date, og da sa sa personen at de hadde spilt minigolf, og det synes jeg egentlig er et fint eksempel. Det å gjøre noe aktivt, uten at det trenger å være en løpetur, tror jeg er veldig fint. Så, kanskje ikke nødvendigvis ta en kaffe på kafé, men gå en tur, spille minigolf eller bade på Sørenga, det må jo være mye bedre! Så det er kanskje det beste tipset: finne på en aktivitet man kan gjøre på første date.

TRENGER IKKE JAKTE PÅ KJÆRLIGHETEN: Neste sommer gifter «Jakten på kjærligheten»-programleder Katarina Flatland seg med forloveden Harald Meling Dobloug. Vi møtte den blide 28-åringen, som var ikledd en knallrosa kjole fra By Malina, på TV 2 Høstlanseringen i Oslo i august.
TRENGER IKKE JAKTE PÅ KJÆRLIGHETEN: Neste sommer gifter «Jakten på kjærligheten»-programleder Katarina Flatland seg med forloveden Harald Meling Dobloug. Vi møtte den blide 28-åringen, som var ikledd en knallrosa kjole fra By Malina, på TV 2 Høstlanseringen i Oslo i august. Vis mer

Katarina har selv funnet kjærligheten, og neste sommer gifter hun seg med forloveden Harald Meling Dobloug. De to diskuterer den dag i dag hvem det var som sjekket opp hvem da de to ble kjent.

- Det krangler vi jo litt om. Jeg mener det var ham, og han mener at det var jeg. Men jeg husker da han kom på første date til meg så hadde han med en bok om hvordan man kan lære å danse. Vi møttes på fest og danset masse den kvelden, skjønner du. Det at han hadde med de boken syntes jeg var veldig gøy, for det viser at han har humor og er observant. Så det gikk rett hjem hos meg!

- Hva er det flaueste du har gjort på sjekkefronten da?

- Haha, det er mye! Men det flaueste... Jeg har kanskje vært litt mye på. Jeg har aldri fulgt regler av typen «hvem ringte sist?», så jeg har kanskje vært litt for mye på? Men det er jo vanskelig å ikke være det når man er interessert. Men det har jo endt i en kjæreste da, så det kan ikke ha vært så ille.

- Hva er det mest romantiske du har gjort for Harald?

- Hva jeg har gjort? Hehe, den er vanskelig. Men vi er generelt ganske gode på å overraske hverandre. Veldig ofte, egentlig. Det kan være alt fra store ting som det å ha bestilt en helgetur til København eller til at man overrasker med treretters middag til den andre når man kommer hjem fra jobb eller skole. Jeg har ikke én spesifikk ting jeg har gjort som er spesielt romantisk, men det handler nok om de små tingene.

«Vendela + Petter» sendes mandag til torsdag på TV 2 Livsstil.

«Jakten på kjærligheten» har premiere mandag 4. september på TV 2.

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer