Kate og William

Dette er hertuginne Kates ekskjærester

Én var nær kompis med prins William, og to ble invitert i bryllupet.

EKSER: Livet før prins William. VIDEO: KK Vis mer
Publisert

Hertuginne Kate og prins William møttes da de begge studerte på University of St. Andrews i Skottland i 2001. Men det skulle ta tre år før amors piler skjøt fart mellom rikmannsjenta Catherine Middleton og prinsen som en dag skal arve hele kongeriket.

William la merke til den mørkhårede skjønnheten under et provisorisk moteshow på universitetet, og visstnok skal det ha vært en gjennomsiktig kjole Kate bar, som vippet prinsen av pinnen.

Men det var ikke før i 2003 at de to begynte å date. Da hadde de delt leilighet sammen med to andre venner. Forholdet fikk imidlertid en brå slutt i 2007, da de under en skiferie i Sveits bestemte seg for å gå hvert til sitt.

MOTESHOW: Dette er kjolen som vippet prins William av pinnen. Den bar Kate under et moteshow på St Andrews' University i 2002. Våren 2011 ble den auksjonert bort i London. FOTO: NTB scanpix
MOTESHOW: Dette er kjolen som vippet prins William av pinnen. Den bar Kate under et moteshow på St Andrews' University i 2002. Våren 2011 ble den auksjonert bort i London. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det tok derimot ikke lang tid før Kate (38) og William (37) forsto at de ikke kunne leve uten hverandre, og etter bare noen måneder var de et par igjen. Nå over et tiår senere er de trebarnsforeldre, og har vært gift i ni år.

- «Han var hennes første kjærlighet»

Selv om det føles som om det har vært «Kate og William for alltid», har de to naturlig nok hatt en fortid før de møtte hverandre.

I 2000, da Kate Middleton var 18 år, gikk hun på kostskolen Marlborough College i England. Her møtte hun den jevnaldrende gutten Willem Marx, og de to ble raskt et par. «Han var hennes første kjærlighet», har en venn av det tidligere paret, uttalt overfor den britiske avisen Telegraph.

Til tross for at ting ikke fungerte mellom dem, beholdt de to vennskapet, og Willem Marx (37) ble invitert til bryllupet mellom Kate og William i 2011. Han har siden gjort suksess som journalist, og har blant annet jobbet i Afghanistan. Nå er han reporter for britiske CNBC.

Se dette innlegget på Instagram

Managed to get a family portrait 🤗

Et innlegg delt av Johanna Botta (@johannabotta)

I 2014 giftet han seg med den peruanske TV-reporteren Johanna Botta (37) i Italia, og sammen har de fått to barn.

Beholdt vennskapet

Etter forholdet med Willem Marx ble Catherine Middleton kjæreste med juss-studenten Rupert Finch. De gikk begge to på University of St. Andrews, på samme universitet som prins William.

Året er 2001. Under ett år senere er forholdet over, men også dette vennskapet beholder Kate. Advokat Rupert Finch (40 og kjæresten Lady Natasha Rufus Isaacs (37) - som selv er god venninne med prins William - ble invitert til det kongelige bryllupet i 2011.

BRYLLUP: Kates ekskjæreste Rupert Finch giftet seg med sosietetskvinnen Lady Natasha Rufus Isaacs i 2013. Hun er en god venn av prins William, og begge inviterte eksene i hverandres bryllup. FOTO: NTB scanpix
BRYLLUP: Kates ekskjæreste Rupert Finch giftet seg med sosietetskvinnen Lady Natasha Rufus Isaacs i 2013. Hun er en god venn av prins William, og begge inviterte eksene i hverandres bryllup. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Selv giftet Rupert og Natasha seg to år senere, og har i dag to barn sammen.

Sosietetskvinnen Lady Natasha driver veldedighets-klesmerket Beulah London, som ansetter indiske kvinner som er ofre for menneskehandel, og hertuginne Kate er blitt sett i flere antrekk fra merket til kona til eksen.

Hertugparet ble for øvrig invitert i bryllupet til Rupert og Natasha, og begge ansees å være gode venner av paret.

William skal ha blitt svært sjalu

Da forholdet mellom William og Kate opphørte i 2007, hadde Kate en kort affære med shipping-mogul Henry Ropner (38). Etter noen få måneder ble det slutt, og Kate og William fant tilbake til hverandre.

William skal ha vært veldig sjalu på forholdet mellom Henry og Kate, spesielt fordi han og Henry hadde vært gode venner på Eton College. Men ryktene vil også ha det til at William har datet Henrys ekskjæreste Jecca Craig (38). Det kan med andre ord virke som om sosietetsmiljøet i Storbritannia er svært lite..

Henry Ropner giftet seg tre måneder etter at Kate og William lovet hverandre evig troskap i 2011. I juli det året ble Henry nemlig smidd i hymens lenker med Natasha Sinclair (38), og i dag har de to barn sammen.

Henry Ropner er arving til ærverdige Thorp Perrow Arboretum Wildlife Park, som han driver med sin kone Natasha. Her med sin stemor Nicola Ropner og barna:

- Pausen gjorde meg sterkere

Ifølge boken Kate Middleton: From Commoner to Duchess of Cambridge, som kom ut i 2014 og ført i pennen av forfatter Kate Shoup Welsh, har hertuginne Kate tidligere reflektert over pausen hun hadde med prins William i 2007 - og kommet frem til at den har gjort henne sterkere.

«På den tiden var jeg ikke veldig tilfreds med at det skjedde, men til syvende og sist har det gjort meg til en sterkere person. Man finner ut ting om seg selv, som man kanskje ikke hadde erkjent tidligere».

2008: Prins William and Kate Middleton watching the boxing
The Boodles Boxing Ball, in aid of Starlight Children's Foundation, Royal Lancaster Hotel, London, Britain - 07 Jun 2008
2008: Prins William and Kate Middleton watching the boxing The Boodles Boxing Ball, in aid of Starlight Children's Foundation, Royal Lancaster Hotel, London, Britain - 07 Jun 2008 Vis mer

Prins William selv har sett på pausen som et dumt og umodent feiltrinn.

«Vi var begge veldig unge. Vi forsøkte begge to å finne ut av hvem vi var, og teste ut ulike roller. Det handlet mye om å finne vår egen sti, og vokse oss til. Vi trengte litt «space», og det var for det beste».

Prins Williams kjærlighetsliste

Prins William har også, naturlig nok, «levd et liv før Kate», og har flere sosietetskvinner på listen sin. Deriblant Davina Duckworth-Chad (42) - som er en fjern slektning på moren prinsesse Dianas side.

EKSEN: Prins Williams eks Davina Duckworth-Chad. Hun er for øvrig en fjern slektning av William på moren Dianas side. FOTO: NTB scanpix
EKSEN: Prins Williams eks Davina Duckworth-Chad. Hun er for øvrig en fjern slektning av William på moren Dianas side. FOTO: NTB scanpix Vis mer

De datet på 90-tallet, og hun fikk lov til å bli med ham på cruise i Egeerhavet i 1999. Da var prins William 16 år, og faren prins Charles og Camilla Parker-Bowles, som giftet seg i 2005, var med som anstand for de unge turtelduene.

Siden fant han lykken med den jevnaldrende studenten Olivia Hunt. De gikk sammen på universitetet i Skottland, hvor også Kate var student. Etter en kort flørt det første året, ble det slutt mellom Olivia og prins William. Men Olivia har beholdt det gode forholdet til eksen, og også kona Kate.

GODE VENNER: William har god kontakt med ekskjæresten Olivia Hunt, og det samme har hans kone Kate. FOTO: NTB scanpix
GODE VENNER: William har god kontakt med ekskjæresten Olivia Hunt, og det samme har hans kone Kate. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Olivia er i dag selv gift med toppadvokaten Nicholas Wilkinson. De var gjester i bryllupet til Williams lillebror prins Harry og Meghan, da de giftet seg på Windsor slott i 2018.

Prins William har også datet barndomsvenninnen Rose Farquhar (35), mens han gikk på Eton college. Hun har siden forsøkt å slå gjennom som skuespiller, og deltok også i det britiske reality-showet The Voice UK i 2016.

På universitetet i Skottland, falt prins William også for rikmannsjenta Carly Massy-Birch (37), og paret datet i et par måneder. De ble ofte sett sammen på puber og i middagsselskaper sammen.

- Jeg tror vi båndet over at jeg var en «landsens jente». Universitetet var så lite, at det var umulig å ikke møte på William, og etter en stund var det ikke rart å se ham rundt om. Vi hadde en god kjemi, og det tror jeg vi hadde hatt helt uavhengig av om noe romantisk hadde skjedd mellom oss. Det var rett og slett bare en klassisk universitetsromanse, har Carly tidligere uttalt til Vanity Fair.

SOSIETET: Prins William falt for den tre år eldre Isabella Calthorpe, som er halvsøsteren til prins Harrys ekskjæreste Cressida Bonas. FOTO: NTB scanpix
SOSIETET: Prins William falt for den tre år eldre Isabella Calthorpe, som er halvsøsteren til prins Harrys ekskjæreste Cressida Bonas. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Før prins William slo seg ned med hertuginne Kate hadde han et siste forhold til den tre år eldre sosietetskvinnen Isabella Calthorpe (40). Hun er halvsøsteren til Cressida Bonas (31), som tidligere var kjæreste med Williams lillebror prins Harry (35).

De ble introdusert for hverandre av Williams kusine prinsesse Eugenie (30).

Men forholdet ble aldri seriøst nok, og etter en stund tok det slutt. I 2013 giftet hun seg med Sam Branson (35), sønnen til mulitimilliardær Richard Branson (69), og sammen har de to barn.

Øvrige kilder: Google Books, Popsugar og ES Insider

⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer