Åse Kleveland

- Dette er jo veldig ærlig da, men jeg kunne ønske at jeg aldri hadde møtt idioten som kalte meg feit

«Hver gang vi møtes»-damene åpnet opp om møtene de aldri glemmer - og de møtene de gjerne skulle ønske at aldri hadde skjedd.

HVER GANG VI MØTES: Denne sesongen er det artistene Eldar Vågan, Esben «Dansken» Selvig, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria Børli Sivertsen, Benny Borg og Åse Kleveland som deltar i sesong 6 av den populære TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Hanne Sørvaag er også deltaker, men hun var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix
HVER GANG VI MØTES: Denne sesongen er det artistene Eldar Vågan, Esben «Dansken» Selvig, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria Børli Sivertsen, Benny Borg og Åse Kleveland som deltar i sesong 6 av den populære TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Hanne Sørvaag er også deltaker, men hun var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny sesong av den populære underholdningsserien «Hver gang vi møtes» er i gang på TV 2, og vi møtte deltakerne i forbindelse med pressetreffet i begynnelsen av januar. Hver gang en ny sesong av TV-serien promoteres i media leser vi alltid om hvor tårevått møtet mellom deltakerne var, hvor sammensveiset gjengen ble og hvor sterkt det var for deltakerne å se de andre gjøre coverversjoner av deres egne låter. (PSST: Merk deg dette skuespillernavnet: Ameli Isungset Agbota!)

Vi i KK.no-redaksjonen bestemte oss for å prøve en ny vri, og var skikkelig nysgjerrig på de kvinnelige deltakernes forhold til temaet «møter». Hvilket møte glemmer du aldri? Hvilken person kunne du ønske at du aldri hadde møtt? Dersom du hadde hatt mulighet til å møte én person igjen som du har møtt opp gjennom tidene, hvem hadde det vært da? Hvem er den mest kjente personen du har møtt? Hvor er det mest sannsynlig å møte deg?

Åse Kleveland:

Først ut var den folkekjære og motebevisste artisten Åse Kleveland (67), som måtte innrømme overfor KK.nos utsendte at spørsmålene var spennende, men også bittelitt vanskelig å svare på sånn på stående fot.

- Hvilket møte glemmer du aldri?

- Det var da et utrolig stort og vanskelig spørsmål! Men det første møtet med kjæresten min Oddvar, det glemmer jeg aldri. Første gang jeg møtte ham var i forbindelse med et kunstnerorganisasjonsmøte hvor vi begge satt i en komité. Jeg hadde ikke sett Oddvar før, og jeg syntes han var veldig tøff. Han så veldig annerledes ut en meg, han var mer sånn battlejakke-typen. Jeg syntes at han hadde så snille hender og så fint smil, og så ble det oss. Og sånn er det blitt. Nå har vi holdt sammen i 32 år, sier Åse Kleveland forelsket.

ÅSE KLEVELAND: Den flotte artisten forteller til KK.no at det aller første møtet med kjæresten Oddvar Bull Tuhus er noe hun aldri kommer til å glemme. De har vært sammen i 32 år. Foto:  Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix
ÅSE KLEVELAND: Den flotte artisten forteller til KK.no at det aller første møtet med kjæresten Oddvar Bull Tuhus er noe hun aldri kommer til å glemme. De har vært sammen i 32 år. Foto: Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix Vis mer

- Hvilken person kunne du ønske at du aldri hadde møtt?

- Fy søren, dere har vært kreative! Vet du hva, generelt sett synes jeg det er viktig å se folk i hvitøyet. Selv om man kanskje avskyr det de står for så er det noen med det at når man møter folk så får man litt mer følelse av hvem de er. Jeg klarer ikke nå å se noe møte som jeg kunne vært foruten. Jeg har møter som ikke var morsomme, og med folk jeg ikke liker, men derifra til ikke å ha hatt møtet i det hele tatt, det er jeg usikker på. Det er sikkert noe jeg har fortrengt, noen som har vært slem eller kvalm, men det har jeg skjøvet langt tilbake i pannebrasken.

LES OGSÅ: Åse Kleveland er blant moteprofilenes favoritter

- Dersom du hadde hatt mulighet til å møte én person igjen som du har møtt opp gjennom tidene, hvem hadde det vært og hvorfor?

- Hvis jeg skal si det som det er og det som hadde vært drømmen, hadde vært om ett år fra nå å få lov til å samle «Hver gang vi møtes»-gjengen ute på landet, for både å oppsummere hva vi hadde gjort i løpet av året etter at vi hadde våre fantastiske ti dager sammen, og se hvor denne opplevelsen har brakt oss. Det jeg håper er jo at de vennskapsbånd vi har etablert nå er starten på noe som i beste fall kan vokse. 

- Hvem er den mest kjente personen du har møtt?

- Jeg har møtt noen artister som er kjente, men jeg har også møtt kjente internasjonale politikere og den slags. Men da jeg var ganske ung så møtte jeg Ella Fitzgerald (1912 - 1996, amerikansk jazzsangerinne), og på det tidspunktet syntes jeg det var utrolig flott. Det var en drøm jeg hadde hatt. Det var stort og flott å møte henne da jeg var i Paris og skulle opptre på samme scene som Ella Fitzgerald. Da følte jeg at jeg hadde nådd så langt jeg kunne nå. 

- Hvor er det mest sannsynlig å møte deg?

- Du kan for eksempel møte på meg i marka, eller så er det ganske stor sannsynlighet for at du møter meg på veien i min lille Saab Sonett som jeg har hold sammen med i 49 år! sier den sporty 67-åringen til KK.no.

Ida Maria:

Også artist og låtskriver Ida Maria Børli Sivertsen (32) ga uttrykk for at hun syntes det var forfriskende med alternative «Hver gang vi møtes»-spørsmål.

- Hvilket møte glemmer du aldri?

- Jeg glemmer aldri da jeg møtte Iggy Pop (amerikansk artist og låtskriver)! Det var veldig spennende og stort for meg, for jeg har alltid vært fan av ham. Jeg var veldig nervøs, og jeg «fangirla» ganske steinhardt, for å si det sånn. Andre hadde kanskje Backstreet boys, men for meg var Iggy Pop min Backstreet boy. Jeg rødma veldig og følte meg som en liten jente. Jeg snakket med pistret stemme. Men da det største sjokket hadde lagt seg fikk vi ordentlige samtaler om det å være artist.

- Han har lang fartstid i bransjen, og har vært litt sånn «troubled kid» - og det kjente jeg meg veldig igjen i. Han hadde veldig mange gode ting å formidle til meg, som kom veldig godt med i den tiden av livet min. Jeg trengte å ha det møtet med ham for å forstå en del ting. Han fikk meg til å forstå hva som er viktig i livet, og at man ikke trenger å leve opp til noen andre sitt image om hvem man er. Det kan være veldig tøft å bære et image som andre har lagt på en. Å høre det fra ham betydde enormt mye for meg, forklarer Ida Maria ærlig.

LES OGSÅ: Ida Maria reiste til Los Angeles - endte på rehab

IDA MARIA: Den norske artisten har skrevet låt med den amerikanske superstjernen Katy Perry, og også møtt Lady Gaga og Kanye West - men det er møtet med artisten Iggy Pop som har betydd mest for henne forteller hun til KK.no. Foto:  Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix
IDA MARIA: Den norske artisten har skrevet låt med den amerikanske superstjernen Katy Perry, og også møtt Lady Gaga og Kanye West - men det er møtet med artisten Iggy Pop som har betydd mest for henne forteller hun til KK.no. Foto: Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix Vis mer

- Hvilken person kunne du ønske at du aldri hadde møtt?

- Jeg føler at alle mennesker som jeg har møtt har hatt viktig innvirkning på meg. Om jeg har møtt folk som i øyeblikket har vært slem mot meg eller noe sånn, så har jeg uansett lært ting ut av det.

- Dersom du hadde hatt mulighet til å møte én person igjen som du har møtt opp gjennom tidene, hvem hadde det vært og hvorfor?

- Jeg skulle gjerne ha møtt mormoren min som dessverre døde før jeg ble født. Jeg har alltid hatt lyst til å møte henne, og har så mange ting som jeg har lyst til å spørre henne om. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan hun var. 

- Hvem er den mest kjente personen du har møtt?

- Det må være Katy Perry. Jeg skrev en låt sammen med henne i Los Angeles. Lady Gaga har jeg møtt og Kanye West. Katy Perry var en fantastisk kul jente! Jeg trivdes skikkelig godt sammen med henne. Hun var ikke sånn jeg trodde at hun egentlig var. Jeg skal innrømme at jeg hadde fordommer mot henne. Jeg måtte bite det i meg, og følte meg så dum og smålig som hadde dømt henne. Jeg lærte mye om meg selv av møtet med Katy Perry.

- Hvor er det mest sannsynlig å møte deg?

- Haha, jeg vil ikke ha noen stalkers! Neida, jeg er overalt hele tiden. Jeg lager musikk, jeg er i studio, jeg er hjemme med ungen min, jeg har akkurat begynt å trene på SATS/ELIXIA og skal komme i form etter jula og fødsel og jeg sitter på kafé. Du treffer meg for det meste i Stockholm, det er der jeg bor.

LES OGSÅ: Snuser du etter trening? Det bør du slutte med!

Margaret Berger:

Artist, låtskriver og tidligere «Melodi Grand Prix»-stjerne Margaret Berger (31) synes det er gøy med alternative spørsmål.

- Hvilket møte glemmer du aldri?

- Jeg er veldig sterkt knyttet til det ene tantebarnet mitt. Hun var tre år da jeg var med på «Idol» i 2004, og da hadde jeg vært borte veldig lenge. Møtet med henne etter de månedene borte ble veldig spesielt for meg. Hun hadde ikke så mange ord, men kroppsspråket viste så tydelig at hun hadde savnet meg veldig mye. Det var godt å se, men også veldig vondt. Det var et sterkt inntrykk som satte spor. 

- Jeg har også vært veldig redd for hunder, men en gang møtte jeg en hund som het Loke og det var kjærlighet ved første blikk. Etter det har jeg likt hunder veldig godt! Det forandret noen ting med meg. 

LES OGSÅ: Margaret Berger overrasket med ny look

MARGARET BERGER: Den søte artisten glemmer aldri møtet med tantebarnet etter at hun hadde vært borte to måneder i forbindelse med Idol-innspillingen i 2004. - Både fint og vondt på samme tid, sier hun til KK.no. Foto:  Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix
MARGARET BERGER: Den søte artisten glemmer aldri møtet med tantebarnet etter at hun hadde vært borte to måneder i forbindelse med Idol-innspillingen i 2004. - Både fint og vondt på samme tid, sier hun til KK.no. Foto: Foto: Fredrik Varfjell for NTB Scanpix Vis mer

- Hvilken person kunne du ønske at du aldri hadde møtt?

- Dette er jo veldig ærlig da, men en idiot på byen i Trondheim som kalte meg feit. Han kunne jeg ønske at jeg aldri hadde møtt.

- Dersom du hadde hatt mulighet til å møte én person igjen som du har møtt opp gjennom tidene, hvem hadde det vært og hvorfor?

- Jeg kunne gjerne tenkt meg å møtt mormor én gang til. Hun har jo dratt fra jorda, men det hadde vært veldig fint å tatt en ekstra prat med hun. 

- Hvem er den mest kjente personen du har møtt?

- Åse Kleveland!

- Hvor er det mest sannsynlig å møte deg?

- Du møter meg nok mest sannsynlig på et bibliotek eller på «Godt Brød» på Grünerløkka, der sitter jeg gjerne og jobber med tekst. Det hender at jeg bruker de stedene som kontor.

LES OGSÅ: Her er spillelisten som gir deg mer energi! 

Sesong 6 av «Hver gang vi møtes» sendes lørdager klokken 20 på TV 2. Til informasjon var ikke deltaker Hanne Sørvaag til stede da intervjuene ble gjort.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer