Kongelig

Dette er kvinnen som oppdrar den fremtidige kongen

Maria Borrallo har et nært forhold til prinsebarna.

KONGELIG: De britiske prinsebarnas nanny Maria Borrallo. VIDEO: KK Vis mer
Publisert

En vakker dag, dersom det britiske monarkiet består, kan Storbritannia få en regent med tittelen kong George den 7.

Gutten er i dag seks år, tituleres foreløpig prins George, og lever nok et relativt harmonisk liv - uten helt å vite hva det innebærer å skulle bli konge av Storbritannia en gang i fremtiden. Men at han har fått en fornemmelse av at han tilhører en familie litt utenom det vanlige, det er nok ikke utenkelig.

Det er mange prinser og prinsesser før ham som opp gjennom årenes løp er blitt tilsidesatt av foreldrene. De har vært mer opptatt av sine rojale plikter, og de kongelige barna er i mange tilfeller blitt overlatt til, og oppdratt av, barnepiker.

Selv heter prins Georges barnepike Maria Teresa Turrion Borrallo, og er fra Spania. Men ting har heldigvis endret seg på den fronten, og i dag er de royale foreldrene mer delaktige i barnas liv, enn det kongelige foreldre før dem har vært.

- Barnepiken var den viktigste personen i livet

Vår egen kong Harald hadde et nært forhold til sin barnepike Signe Svendsen, som ble med over til Amerika da krigen brøt ut i 1940, og prins Harald bare var litt over fire år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer