Keanu Reeves

- Dette er langt fra noen overfladisk Hollywood-romanse

Skuespillerens kjærlighetsforhold til Alexandra Grant er en stor nettsnakkis, og til inspirasjon for mange.

KEANU REEVES: Tragediene har stått i kø for skuespilleren Keanu Reeves. Han har mistet både et barn, en kjæreste og sin aller beste venn. Men nå ser det ut som om livet smiler. FOTO: NTB
KEANU REEVES: Tragediene har stått i kø for skuespilleren Keanu Reeves. Han har mistet både et barn, en kjæreste og sin aller beste venn. Men nå ser det ut som om livet smiler. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det mangler ikke på interesse på nettet for filmstjernen Keanu Reeves (58). Han beundres for sine roller i en lang rekke filmer, men også for sitt liv utenfor filmduken. Du skal ikke ha googlet lenge før du kommer over en lang rekke hjertevarmende fortellinger om Reeves, som ble født i Beirut, Libanon og vokste opp i Toronto, Canada.

Blant annet driver Reeves en veldedig stiftelse som regelmessig støtter kreftforskning. Det samme gjelder for ishockeyspillere som har skadet ryggmargen. Dette skjer helt uten at Reeves pynter seg med virksomheten i mediene.

Flere ganger har stjernen frivillig gått ned i lønn for å sikre store navn til ulike filmproduksjoner. For eksempel avstod han fra to millioner dollar for at budsjettet skulle kunne sikre Al Pacino til en av hovedrollene i filmen Djevelens advokat (1997).

Under arbeidet med The Matrix (1999) jobbet han også frem en avtale som sikret hele produksjonsstaben en del av publikumsinntektene fra visningen av filmen verden over.

Dette klippet, filmet i smug, gikk sin seiersgang i sosiale medier. Det viser Reeves på T-banen, der han tilbyr og overlater sitteplassen sin til en annen passasjer. Ikke oppsiktsvekkende kanskje, men heller ikke noe man uten videre forventer av en av filmbransjens mest kjente skuespillere. Mange ble positivt overrasket over at superstjernen i det hele tatt tok T-banen.

Reeves er kort og godt en enkel mann uten stjernenykker, og som setter pris på de små tingene i livet. En som ikke tar noe for gitt.

THE MATRIX: Keanu Reeves er kjent for sin rolle som Neo i actionfilm-tetrologien The Matrix, og for John Wick i alle tre John Wick-filmene. Han spilte også bass i et grungeband, Dogstar, i 1990-årene. FOTO: NTB
THE MATRIX: Keanu Reeves er kjent for sin rolle som Neo i actionfilm-tetrologien The Matrix, og for John Wick i alle tre John Wick-filmene. Han spilte også bass i et grungeband, Dogstar, i 1990-årene. FOTO: NTB Vis mer

Har opplevd mange tragedier

Selv har han ikke hatt noe enkelt liv. Tvert imot. Mye motgang på det personlige planet har bidratt til at han har fått klistremerket «et av Hollywoods mest ulykkelige mennesker».

Allerede som barn opplevde han svik og tap i nære relasjoner, noe som skulle komme til å påvirke hans tro på langvarige forhold til andre mennesker. Da Matrix-stjernen bare var tre år gammel, skilte foreldrene seg, og faren forlot familien. Far og sønn fant aldri helt tilbake til hverandre.

På begynnelsen av 1990-tallet ble hans yngre søster Kim kreftsyk, og Reeves tok i stor grad over omsorgen for henne. Kim har fortalt at brorens hjelp var avgjørende for at hun ble frisk.

– Når smerten var uutholdelig, satt han hos meg og holdt meg i hånden, uttalte hun til det australske magasinet Woman’s Day.

Bare et par år etter, mistet Reeves sin beste venn. Utenfor den berømte nattklubben Viper Room i Hollywood, faller skuespilleren River Phoenix sammen etter en overdose.

– Jeg var forferdelig lei meg. Det var så utrolig trist. Jeg savner ham veldig, sa Keanu Reeves til US Weekly i 1995.

Han har mer sorg og smerte i vente. På en fest i 1998 treffer han Jennifer Syme, personlig assistent til regissøren David Lynch. De faller pladask for hverandre, og bestemmer seg raskt for å stifte familie. Året etter får de en dødfødt datter, og et halvt år senere, når paret ikke lenger er sammen, omkommer Syme i en bilulykke.

Så går det hele 20 år før Reeves igjen skal oppleve kjærligheten. I 2019 dukker han opp på den røde løperen i Los Angeles i forbindelse med en filmgalla, og han er ikke alene.

Armen er kjærlig plassert rundt skuldrene på Alexandra Grant, kunstneren (født i 1973) som skal få internettpublikummet til å juble. Endelig har Keanu Reeves, megapopulær for sin sympatiske personlighet, funnet lykken.

BARNEBOK FOR VOKSNE: I 2011 lagde paret en barnebok for voksne sammen, Ode to happiness, der Reeves skrev og Grant illustrerte. FOTO: NTB
BARNEBOK FOR VOKSNE: I 2011 lagde paret en barnebok for voksne sammen, Ode to happiness, der Reeves skrev og Grant illustrerte. FOTO: NTB Vis mer

Møttes 10 år tidligere

Paret møtte hverandre på en middag allerede ti år tidligere, et møte som førte til et konkret kunstnerisk samarbeid. De fant nemlig raskt ut at de delte felles lidenskaper: Kunst og litteratur.

I 2011 lagde de en barnebok for voksne sammen, Ode to happiness, der Reeves skrev og Grant illustrerte.

Noen år senere kom en ny bok, og nå driver de to et forlag sammen. Forholdet ble etter hvert gjort offentlig, og paret har vist seg stadig oftere ved hverandres side.

7 ting vi kan lære av forholdet til Keanu Reeves og Alexandra Grant

1. Kjærligheten kan dukke opp når som helst

Keanu Reeves hadde fylt 55 og Alexandra Grant 46 år da de offentlig fortalte om forholdet sitt. De var langt i fra gamle, men heller ikke pur unge. De var bare klare og mottakelige for kjærlighet. Gnisten mellom to personer kan oppstå når som helst i løpet av livet.

2. Normer er fjollete

Noen ble overrasket over å se Reeves med en kvinne som Grant. Ikke alle syntes hun levde opp til bildet av hvordan kjæresten til en mannlig superstjerne skulle være. Som 46-åring var hun heller ikke så ung som verden forventet, registrerte nettmagasinet Goalcast i en kommentar.

Grant ser ut til å ta de negative reaksjonene med knusende ro. I en samtale med skuespilleren Gwyneth Paltrow sa hun: «Det er viktig å huske at det spiller ingen rolle hva verden sier om ditt ansikt, din kropp eller din alder. Det som betyr noe er beundringen du får fra den som elsker deg.»

OVERRASKET: Noen ble overrasket over å se Reeves med en kvinne som Grant. Ikke alle syntes hun levde opp til bildet av hvordan kjæresten til en mannlig superstjerne skulle være. FOTO: NTB
OVERRASKET: Noen ble overrasket over å se Reeves med en kvinne som Grant. Ikke alle syntes hun levde opp til bildet av hvordan kjæresten til en mannlig superstjerne skulle være. FOTO: NTB Vis mer

3. Felles interesser

Grant og Reeves elsker kunst og litteratur, og driver et forlag sammen. Det er tydelig at de deler en viktig lidenskap i livet, og den handler om å være kreativ og å skape noe.

4. God kommunikasjon

Paret skal som alle andre par kunne være uenige om ting, men ingen har noen gang sett dem krangle med hverandre. De har altså evnen til å kommunisere og å komme hverandre i møte, noe som gjør en felles hverdag litt bedre for begge parter.

De er bevisste på å gi hverandre rom. De er flinke til å lytte til hverandre, og deler sine følelser med hverandre. En slik balanse i forholdet er noe å strebe etter for alle par. En bekjent av paret sa det slik i magasinet Closer Weekly i mai 2020:

– Når du er i nærheten av Keanu og Alexandra får du en følelse av ro. Det er bare noe med dem som gjør at du føler deg glad og fornøyd.

5. Gode ting tar tid

Paret traff hverandre i 2009, men drøyde i 10 år før de gikk offentlig ut med sitt forhold. De lot forholdet modne, og da de bestemte seg for å gjøre relasjonen kjent, visste de nøyaktig hvor de hadde hverandre.

6. Lav profil

Både Keanu Reeves og Alexandra Grant er ganske private, i hvert fall sett med Hollywood-briller. De bestemmer selv når de vil si noe om forholdet, holder en lav profil og føler ikke behov for å bevise noe for omverdenen. De vet hvor de har hverandre.

7. Fungerer som et team

Gjennom mange år virket det som om Reeves hjerte var lukket for kjærlighet. Men da han møtte den rette forandret alt seg. Hun var en som var klar for å skynde seg langsomt sammen med ham.

En av parets venner fortalte følgende til magasinet Life & Style i 2019:

– Keanu var så traumatisert av dødsfallet til Jennifer Syme (ex-kjæresten som omkom. Red.anm.) at det var dager han ikke klarte å komme seg ut av sengen om morgenen. Alt forandret seg da han traff Alexandra. Hennes positive holdning og støtte har spilt en stor rolle. Hun hjalp ham å snu livet i riktig retning, sier vennen, og avslutter:

– De er det perfekte paret. Jeg tror at alle ønsker at de hadde noe lignende. Dette er langt fra noen overfladisk Hollywood-romanse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer