Suksess:

Dette er Netflix-filmen «alle» snakker om

Sandra Bullock har hovedrollen i thrilleren.

MYE OMTALT: Sandra Bullock spiller karakteren Malorie i Netflix' «Bird Box». FOTO: Netflix
MYE OMTALT: Sandra Bullock spiller karakteren Malorie i Netflix' «Bird Box». FOTO: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen kommer det filmer som gjør ekstra inntrykk på seerne; «Titanic» er fortsatt populær 22 år senere, «Avatar» ble tidenes mest innbringende film etter premieren i 2009, og i 2017 fikk vi Stephen Kings skrekkelig bra «It» (oppfølgeren «Pet Sematary» kommer forøvrig i april i år).

Nå om dagen er det Netlix-suksessen «Bird Box» som er på alles lepper.

Se traileren lenger ned i saken!

Thrilleren, med Hollywood-veteran Sandra Bullock i hovedrollen, handler i korte trekk om en kvinne som er på flukt med sine to barn i kjølvannet av en global katastrofe. Haken er at flukten må gjøres i blinde. De må aldri åpne øynene – dét vil bety den sikre død.

Etter at filmen ble tilgjengelig i midten av desember, har Netflix' brukere altså slått ring om «Bird Box» og sørget for å slå alle tidligere seerrekorder. I overkant av 45 millioner kontoer så thrilleren i løpet av den første uken etter premieren.

«Den beste åpningsuken noensinne for en Netflix-film!», skriver strømmetjenesten selv på Twitter.

Men det er ikke bare gode seertall og positive ting som har fulgt med filmen – den har også gitt grobunn til en farlig trend.

En såkalt «'Bird Box'-challenge» sprer seg nemlig som ild i tørt gress på nett, og går rett og slett ut på at folk prøver å utføre hverdagslige gjøremål med bind foran øynene.

Relativt harmløst når det gjelder å spise frokost eller å ta ut søpla, men langt farligere hvis man for eksempel skal kjøre bil...

Foreløpig er det ikke rapportert noen alvorlige skader, men det gikk såpass langt at Netflix selv har gått ut og advart mot nettfenomenet.

«Vi kan ikke tro at vi faktisk må si dette, men vær så snill å ikke skad dere selv med denne 'Bird Box-challenge'. Vi vet ikke hvordan det startet, og vi setter pris på all kjærligheten, men vårt eneste ønske for 2019 er at dere ikke ender opp på sykehuset på grunn av dette», skriver strømmestjenesten på Twitter.

Disse filmene gleder vi oss til i 2019

Året ble altså sparket i gang med «Bird Box», men det er flere andre filmer som forventes å bli populære i 2019.

Se trailerne til noen av dem under!

«Lion King»

Premiere: Juli 2019.

«Downton Abbey»

Premiere: September 2019.

«Isn't It Romantic»

Premiere: Februar 2019.

«Dumbo»

Premiere: Mars 2019.

«Aladdin»

Premiere: Mai 2019.

«Avengers: Endgame»

Premiere: April 2019.

«Captain Marvel»

Premiere: Mars 2019.

«The Upside»

Premiere: Januar 2019.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer