Kjendisnavn

Dette er stjernenes egentlige navn

Visste du at «Miley» ikke er artistens opprinnelige navn? Eller «Aniston» er en variant av skuespillerens egentlige etternavn?

BRUKER ANDRE NAVN: Lady Gaga, Miley Cyrus og Jennifer Aniston er blant superstjernene som ikke bruker fødenavnet sitt. FOTO: NTB
BRUKER ANDRE NAVN: Lady Gaga, Miley Cyrus og Jennifer Aniston er blant superstjernene som ikke bruker fødenavnet sitt. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har kallenavn på bestemte personer i livet–- enten det er bestevenninnen eller søsteren din. Kallenavn brukes ofte i uformelle settinger, men noen bruker dem også når de introduserer seg selv, eller har gått så langt som å endre det folkeregistrerte navnet.

Har du noen gang tenkt over at Hollywood-stjernene ikke egentlig heter det vi omtaler dem som?

Det er ikke uvanlig at skuespillere, komikere, artister og andre profilerte personer bruker et artistnavn til fordel for sitt egentlige navn. I underholdningsbransjen gjøres dette gjerne for å ha et kortere og enklere navn for at det skal feste seg lettere i hukommelsen til publikum.

Det kan også være et kallenavn fra barndommen som blir hengende ved dem etter et karrieremessig gjennombrudd. For mange blir dette kallenavnet så utbredt at det er det de går under ved enhver anledning.

Offisielt endret fra kallenavn til sitt formelle navn

Miley Cyrus er en av dem som offisielt har endret navnet sitt. Frank Ocean fikk i 2014 godkjent søknaden om å ta til seg artistnavnet formelt, og ikke bare på folkemunne.

Ocean har uttalt følgende: «Ingen av oss er navnene våre. Dersom du ikke liker navnet ditt, bytt det».

Superkjendiser som Jennifer Aniston, Lady Gaga, Ricky Martin og Jamie Foxx har gjort en personlig endring i karrieren ved å bytte til et scenenavn. Det er vanskelig å forestille seg at de reagerer på andre navn enn det vi kjenner dem som.

Jennifer Aniston

BYTTET ETTERNAVN: For å gjøre det enklere å huske for folk flest. FOTO: NTB
BYTTET ETTERNAVN: For å gjøre det enklere å huske for folk flest. FOTO: NTB Vis mer

Jennifer Joanna Anastassakis har endret etternavnet og valgt bort mellomnavnet Joanna som er det engelske svaret på Johanna. Det skal være et utspring fra det bibelske navnet Johannes. I USA er det likevel ikke uvanlig å ha et mellomnavn en ikke bruker.

Lady Gaga

LADY GAGA: Da hun slo gjennom som artist, ønsket hun å bruke et artistnavn. FOTO: NTB
LADY GAGA: Da hun slo gjennom som artist, ønsket hun å bruke et artistnavn. FOTO: NTB Vis mer

Popdronningen, og senere også skuespiller, Lady Gagas fødenavn er noe mer komplisert og vanskeligere å huske enn artistnavnet–- Stefani Joanne Angelina Germanott. Til tross for et pent navn, er det forenklede scenenavnet i en annen liga når det kommer til å memorere det.

Det samme gjelder nok også Elizabeth Woolridge Grant, bedre kjent som Lana Del Rey.

Enrique Martín Morales er bedre kjent som Ricky Martin. Mon tro om hits som «Livin' La Vida Loca» og «Vente Pa' Ca» hadde blitt like populære om ikke han hadde valgt seg et artistnavn.

Miley Cyrus

BYTTET NAVN: Miley Cyrus egentlige navn er vanskelig å gjette seg til, for det ligner ikke navnet hun bruker i dag. FOTO: NTB
BYTTET NAVN: Miley Cyrus egentlige navn er vanskelig å gjette seg til, for det ligner ikke navnet hun bruker i dag. FOTO: NTB Vis mer

Mens Jennifer Anistons artistnavn er tett på hennes fødenavn, er Miley Cyrus noe mer fjerntliggende hennes opprinnelige navn. 30-åringen er nemlig født Destiny Hope Cyrus.

Foreldrene hennes har uttalt at de var sikre på at hun var ment for noe stort og «ville bringe suksess til familien». Navnet ble senere erstattet med Smiley fordi hun hadde et så smittende smil som barn. Det utviklet seg fort til Miley, og slik har det vært siden – også formelt endret i folkeregisteret.

Shania Twain

VILLE VEKK FRA BESTEMORS NAVN: Contrypop-dronningen ønsket å eie artistnavnet sitt. FOTO: NTB
VILLE VEKK FRA BESTEMORS NAVN: Contrypop-dronningen ønsket å eie artistnavnet sitt. FOTO: NTB Vis mer

Shania Twain ble født Eilleen Regina Edwards, men ble adoptert til familien Twain og byttet til familienavnet. Eilleen og Regina er etter hennes biologiske bestemødre.

«Jeg tror jeg bare ikke ville bli kalt bestemors navn på scenen, så jeg bestemte meg for å endre navn til Shania Twain. Jeg møtte en som het Shania og syntes det var vakkert, og Shania Twain ble født», sa hun i et intervju på Apple Musics Home Now Radio.

Cardi B

ARTISTNAVN: Cardi B er ikke redd for å skille seg ut, heller ikke i navn. Hun valgte noe som føltes rett for henne. FOTO: NTB
ARTISTNAVN: Cardi B er ikke redd for å skille seg ut, heller ikke i navn. Hun valgte noe som føltes rett for henne. FOTO: NTB Vis mer

Belcalis Almanzar er Cardi Bs opprinnelige navn, men etter at hun fikk kallenavnet Bacardi, endret hun kallenavnet til noe som passet henne bedre. Dermed var artistnavnet Cardi B på plass.

Gigi Hadid

JELENA NOURA HADID: Hadid kommer fra faren Mohamed Hadid som har jordanske røtter. FOTO: NTB
JELENA NOURA HADID: Hadid kommer fra faren Mohamed Hadid som har jordanske røtter. FOTO: NTB Vis mer

Gigi Hadid er det vi kjenner henne som, men Jelena Noura er hennes egentlige navn. Gigi ble hun kalt allerede i skolealder da en lærer blandet navnet hennes Jelena med Helena, en annen jente i klassen. Gigis mor kalte henne allerede «gigi» som et kjærlig navn, så hun foreslo at læreren skulle bruke det i stedet, for å skille de to jentene.

Bruno Mars

NOE HELT ANNET: Bruno Mars er et kjent navn for de aller fleste, og de aller fleste vet kanskje ikke at artistnavnet ikke er hans ekte navn. FOTO: NTB
NOE HELT ANNET: Bruno Mars er et kjent navn for de aller fleste, og de aller fleste vet kanskje ikke at artistnavnet ikke er hans ekte navn. FOTO: NTB Vis mer

Peter Gene Hernandez fikk kallenavnet av faren sin som mente at sønnen var mer en Bruno enn en Peter. Han startet å kalle sønnen Bruno og la til Mars da han startet sin artistkarriere.

Reese Witherspoon

REESE: En av de største skuespillerne i vår tid heter egentlig ikke det hun utgir seg for. FOTO: NTB
REESE: En av de største skuespillerne i vår tid heter egentlig ikke det hun utgir seg for. FOTO: NTB Vis mer

Skuespiller og filmprodusent Reese Witherspoons opprinnelige navn er Laura Jeanne Witherspoon. Kallenavnet Reese tok hun etter hennes mor for å hedre henne.

Jamie Foxx

ERIC BISHOP: JamieFOTO: NTB
ERIC BISHOP: JamieFOTO: NTB Vis mer

Jamie Foxx har gjort som flere andre i underholdningsbransjen og endret navnet totalt. Eric Bishop er hans egentlige navn, men ønsket et som passet bedre til underholdningsbransjen.

Var det mange av disse du ikke visste om fra før?

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer