Tre nøtter til Askepott

Dette fenomenet har dukket opp i kjølvannet av filmen

Har du fått det med deg?

TRE NØTTER TIL ASKEPOTT: Det er artist Astrid Smeplass som har hovedrollen som Askepott i Tre nøtter til Askepott. FOTO: Terje Bendiksby / NTB
TRE NØTTER TIL ASKEPOTT: Det er artist Astrid Smeplass som har hovedrollen som Askepott i Tre nøtter til Askepott. FOTO: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Den ikoniske filmen Tre nøtter til Askepott feirer 48 år i år, og her hjemme i Norge har vi helt siden 90-tallet trykket den østtysk-tsjekkoslovakisk kultfilmen til vårt bryst.

«Ingen jul uten!» er vi mange som sier.

I år kan regissør Cecilie Mosli (48), som ble født samme år som originalversjonen kom ut, skilte med å være én av dem som står bak den norske nyversjonen med samme navn.

For rundt fire år siden fikk hun spørsmål fra produsentene om hun kunne være interessert i å lage en moderne, norsk versjon av det velkjente Askepott-eventyret, men det var ikke før hun fikk vite hvordan de så for seg at eventyret skulle ende at hun takket ja.

- Først var jeg litt usikker på om jeg var den rette til oppgaven, men da produsentene pitchet inn at Askepott ikke kom til å ville gifte seg til slutt, da våknet jeg, forteller regissør Cecilie til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer