Titanic

Dette fikk Titanic-passasjerene servert for 104 år siden

På førsteklasse sto blant annet norsk ansjos på menyen.

AUTENTISK: Dette er en original-meny fra Titanic som ble delt ut til passasjerene om bord på Titanic i 912. Leonardo DiCaprio og Kate Winslet spilte i den verdenberømte filmen med samme navn i 1997. Foto: NTB Scanpix
AUTENTISK: Dette er en original-meny fra Titanic som ble delt ut til passasjerene om bord på Titanic i 912. Leonardo DiCaprio og Kate Winslet spilte i den verdenberømte filmen med samme navn i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjenner alle historien om det gigantiske britiske passasjerskipet RMS Titanic - som ikke kunne synke. Oh well, ting blir ikke alltid slik det er forespeilet at det skal bli - for det 269 meter lange og 28 meter brede skipet dét sank.

Men Titanic fikk fire dager på havet før det gikk til bunns 14. april i 1912, og disse dagene var var fylt med middag på à la carte-restauranten Ritz, turer på promenadedekket eller sosial samvær på røykerommet eller i salongen på 1. klasse. På 2. klasse og 3. klasse var standarden mindre luksuriøs enn på 1. klasse - naturlig nok - og 2. klasse huset blant annet et bibliotek, en barberer og et røykerom, skal vi tro Wikipedia.

Til tross for at 3.klasse bar lite preg av luksus (ettersom det var der hvor «hvermannsen» befant seg) var det lystig stemning også her. Passasjerene som befant seg på 3.klasse hadde tilgang til et stort samlingsrom på D-dekket i baugen, samt et oppholdsrom og et røykerom. Her ble det ble spilt opp til sang og dans for de rundt fjortenhundre 3.klasse-passasjerene som var om bord de skjebnesvangre aprildagene for 104 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer