Øystein Pettersen

Dette føler han egentlig om «Pølsa»-kallenavnet

Tidligere langrennsløper Øystein Pettersen har lært seg å leve med det.

ØYSTEIN PETTERSEN: Den tidligere langrennsutøveren Øystein Pettersen under Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen i 2016. FOTO: Berit Roald / NTB
ØYSTEIN PETTERSEN: Den tidligere langrennsutøveren Øystein Pettersen under Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen i 2016. FOTO: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere langrennsløperen Øystein Pettersen (39) har i NRK-konkurransen Mesternes mester, vist at han fremdeles holder koken - til tross for at han for lengst har lagt opp som toppidrettutøver.

I programmet er det flere av Pettersens konkurrenter som bruker kallenavnet «Pølsa» når de snakket om ham - og til han - og dette kallenavnet har han båret med seg i mange år.

Tobarnsfaren har tidligere fortalt, blant annet til Dagbladet, at kallenavnet oppsto under studietiden på Meråker da han ikledd en kondomdress under en treningsøkt fremsto «klumpete».

Han fikk raskt kallenavnet «Pølsa» på grunn av dette.

- Stemmer det at du egentlig synes at det er irriterende at folk kaller deg Pølsa?

- Jeg bryr meg ikke så veldig mye om det. Jeg lyder «Pølsa» og jeg lyder Øystein, men det er kun de som kjenner meg som kaller meg Øystein. De som har hørt om meg, de sier «Pølsa», forklarer Øystein til KK over telefonen.

Den tidligere langrennsløperen bor i Lillehammer sammen med kona Ellen Sandbakken, og barna Oda (9) og Sigurd (6).

- Er det et kallenavn du ønsker at folk skal slutte å bruke?

Øystein ler.

- Er det ikke sånn at «kjært barn har mange navn» da? Ungene på skolen til barna mine sier «Pølsa», til meg, og jeg er ikke så forfengelig at jeg vil legge føringer.

- Det er nok et kallenavn som har satt seg, men jeg vil at folk skal dømme meg for hvem jeg er - ikke resultatene mine, eller kallenavnet mitt, sier han til KK.

OL-GULL: En tydelig stolt Øystein Pettersen jublet etter at lagkameraten Petter Northug, hadde gått i mål til gull for Norge på langrenn lagsprint under i OL Vancouver i 2010. FOTO: Tobias Røstlund / Scanpix
OL-GULL: En tydelig stolt Øystein Pettersen jublet etter at lagkameraten Petter Northug, hadde gått i mål til gull for Norge på langrenn lagsprint under i OL Vancouver i 2010. FOTO: Tobias Røstlund / Scanpix Vis mer

Måtte trekke seg

Øystein, som blant merittene har OL-gull fra lagsprint under OL i Vancouver i 2010 med makker Petter Northug, var opprinnelig med i 2021-sesongen av Mesternes mester.

Men han ble nødt til å trekke seg allerede etter første episode på grunn av en skade.

Nå er han tilbake igjen for fullt, og har briljert i flere konkurranser under årets Mesternes Mester-sesong. Blant annet tok han ny rekord i 90-grader'n med svimlende 60 minutter.

- Føler du på revansje etter at du måtte trekke deg fra fjorårets konkurranse?

- Jeg har gjort så godt kan kan fra starten, og legger æren min i å gjøre ting skikkelig. Jeg følte ikke på revansje, men er glad for at jeg fikk en ny mulighet.

I forkant av konkurransen har han ikke trent noe mer enn vanlig, men erkjenner at han er i god fysisk form.

- Trening er jo det jeg driver med. Men jeg kan null og niks om å bære sekker eller andre type ting vi møter på i konkurransen. Det mest givende man kan gjøre, er å gi sitt aller beste og alltid legge ned et godt stykke arbeid. Lage gode dager for en selv, sier Øystein til KK.

'Mesternes mester' sendes på NRK hver fredag frem til finalen 4. mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer