Dette gjør «Charlie og sjokoladefabrikken»-barna i dag

Det er nå 14 år siden premieren.

BARNESTJERNER: Slik så det ut da (f. v.) Philip Wiegratz, Freddie Highmore, AnnaSophia Robb, Jordan Fry og Julia Winter spilte i «Charlie og sjokoladefabrikken» i 2005. FOTO: Warner Bros. Pictures
BARNESTJERNER: Slik så det ut da (f. v.) Philip Wiegratz, Freddie Highmore, AnnaSophia Robb, Jordan Fry og Julia Winter spilte i «Charlie og sjokoladefabrikken» i 2005. FOTO: Warner Bros. Pictures Vis mer
Publisert

På begynnelsen av 2000-tallet var det én gutt i Hollywood som kapret et utall av de mest ettertraktede hovedrollene; lille Freddie Highmore var nemlig en slags protesjé for Johnny Depp, og fikk være med i flere av prosjektene hans.

Freddie spilte blant annet Jared i «Spiderwick»-filmene, Peter i «Finding Neverland» og – mest minneverdig av dem alle – Charlie Bucket i «Charlie og sjokoladefabrikken».

Den gangen var han bare barnet, men nå har han blitt 27 år gammel.

Det er over et tiår siden vi så han få omvisning, av selveste Willy Wonka, i sjokoladefabrikken sammen med fire andre barn som hadde funnet «gullbilletten».

Sjekk hva Freddie og skuespillerne som portretterte ufordragelige Violet Beauregarde, godterielskende Augustus Gloop, TV-avhengige Mike Teavee og bortskjemte Veruca Salt gjør i dag!

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

EKSENTRISK: Johnny Depp hadde rollen som sjokoladegeniet Willy Wonka i 2005-versjonen av «Charlie og sjokoladefabrikken». FOTO: Warner Bros. Pictures
EKSENTRISK: Johnny Depp hadde rollen som sjokoladegeniet Willy Wonka i 2005-versjonen av «Charlie og sjokoladefabrikken». FOTO: Warner Bros. Pictures Vis mer

Freddie Highmore

Freddie spilte den titulære karakteren i «Charlie og sjokoladefabrikken» og har klart noe en relativt lav prosentandel av barnestjerner får til: Nemlig å fortsette suksessen inn i voksenlivet.

Han var blant annet hovedrolleinnehaver i «Bates Motel» fra 2013 til 2017, hvor han portretterte den mentalt forstyrrede morderen Norman Bates (som først ble en kjent rollefigur gjennom romanen «Psycho» i 1959).

Fra 2017 og frem til i år har han spilt Dr. Shaun Murphy i TV-serien «The Good Doctor», og i 2020 er han med i hele tre filmer ifølge IMDb.

STJERNE: Freddie Highmore har fortsatt skuespillerkarrieren – og dét med stor suksess. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix
STJERNE: Freddie Highmore har fortsatt skuespillerkarrieren – og dét med stor suksess. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix Vis mer

AnnaSophia Robb

Etter å ha spilt Violet Beauregarde – en nokså ufordragelig jente med et enormt konkurranseinstinkt – i «Charlie og sjokoladefabrikken», viste AnnaSophia seg fra en helt annet side som søte Leslie Burke i «Broen til Terabithia» (vi gråter fortsatt...).

Siden den gang har den smellvakre 25-åringen vært å se i «The Way Way Back», «Soul Surfer» og «Sex og Singelliv»-forløperen «The Carrie Diaries» som Carrie Bradshaw selv.

Mest nylig dukket hun opp i filmatiseringen av den sanne historien om Dee Dee Blanchard, som gjorde sin egen datter alvorlig syk for å få sympati, i HBO-serien «The Act».

LES OGSÅ: Hvor ble det egentlig av mennene fra«Sex og Singelliv»?

DA OG NÅ: AnnaSophia Robb er seg selv lik! FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix
DA OG NÅ: AnnaSophia Robb er seg selv lik! FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix Vis mer

Philip Wiegratz

Du trodde kanskje du var over gjennomsnittet glad godteri? Philip Wiegratz' karakter, Augustus Gloop, slår deg garantert på den skalaen.

I kjølvannet av «Charlie og sjokoladefabrikken»-suksessen jobbet Philip for det meste som skuespiller i hjemlandet Tyskland, men det har vært stille fra 26-åringen siden han medvirket i dokumentaren «Mein Sommer '88» i 2013.

Mon tro om vi får sett et comeback etter hvert? Vi krysser fingrene!

LES OGSÅ: Ernæringsfysiologens beste tips til deg som sliter med søtsug

FORSVANT: Philip Wiegratz har ikke tatt på seg noen skuespillerjobber siden 2013. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix
FORSVANT: Philip Wiegratz har ikke tatt på seg noen skuespillerjobber siden 2013. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix Vis mer

Jordan Fry

Mike Teavee ble spilt av Jordan Fry – som i dag er 25 år gammel.

Jordan har kun hatt sporadiske småroller siden «Charlie og sjokoladefabrikken»-dagene, men er for tiden opptatt med to filmer: Den romantiske komedien «Byrd and the Bees» og «Big Life».

LES OGSÅ: Romantiske filmer kan gjøre deg mer misfornøyd i forholdet

LITE JOBB: Det har ikke akkurat bugnet med tilbud for Jordan Fry... FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix
LITE JOBB: Det har ikke akkurat bugnet med tilbud for Jordan Fry... FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix Vis mer

Julia Winter

Julia Winter var 12 år gammel da hun spilte Veruca Salt. Hun var svært overbevisende i rollen som den privilegerte og (ekstremt) bortskjemte ungjenta, og kunne nok hatt en lys fremtid som skuespiller.

Slik ble det ikke.

Julia tok totalt avstand fra livet i rampelyset etter «Charlie og sjokoladefabrikken», og flyttet etter hvert tilbake til hjemlandet Sverige – hvor 26-åringen bor den dag i dag. Nå studerer hun medisin ifølge Mirror.

FLYTTET HJEM: Julia Winter fant raskt ut at skuespillertilværelsen ikke var noe for henne. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix
FLYTTET HJEM: Julia Winter fant raskt ut at skuespillertilværelsen ikke var noe for henne. FOTO: Warner Bros. Pictures/Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer