«Gilmore Girls»

Dette gjør «Gilmore Girls»-stjernene i dag

Vi fikk et gledelig gjensyn med skuespillerne i 2016. Mon tro de kommer tilbake for nok en runde med «Gilmore Girls»?

GILMORE GIRLS: Gjengen ble samlet igjen da serien kom tilbake i 2016. Måten episodene ble avsluttet på får oss til å lure på om vi har flere episoder i vente. Foto: NTB Scanpix
GILMORE GIRLS: Gjengen ble samlet igjen da serien kom tilbake i 2016. Måten episodene ble avsluttet på får oss til å lure på om vi har flere episoder i vente. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«One Tree Hill», «Friends», «Beverly Hills 90210», «Step by Step» og «Gilmore Girls» er bare noen av seriene som fremdeles ligger våre hjerter nært. Selv om det er en god stund siden de alle tok slutt, setter vi rett som det er på en episode nå og da.

Nå er det 13 år siden det siste episoden av «Gilmore Girls» ble vist. Heldigvis er det muligheter for å se den koselige serien på Netflix, og for fire år siden kom strømmetjenesten med en «Gilmore Girls»-spesial i tillegg!

Som mange andre gamle serier, bestemte også «Gilmore Girls»-skaperne seg for å lage nye episoder. Det hele ble til fire lange episoder som strakk seg over ett år i livene til mor og datter Lorelai og Rory Gilmore. Den siste episoden ble avsluttet med litt av en cliffhanger, så nå venter vi spent på om det kommer flere episoder snart!

Selv om vi fikk et herlig gjensyn med skuespillerne tilbake i 2016, lurer vi fortsatt på hvordan det har gått med dem etter at serien på sju sesonger tok slutt i 2007.

Lauren Graham

Lauren Grahams (52) karakter Lorelai ble gravid som 16-åring med datteren Rory. Hun valgte å flytte ut fra foreldrene sine for å oppdra datteren på egenhånd. Forholdet mellom Lorelai og Rory er helt spesielt, og vi har alltid vært glad i Grahams karakter i serien!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hennes rolle i «Gilmore Girls» er nok den hun er mest kjent for. Mens serien fortsatt gikk, kunne vi også se henne i filmen «Bad Santa» fra 2003. Samme år som Graham ble en del av serien «Parenthood», giftet hun seg med Peter Krause (54).

Hun har også gitt ut en bok ved navn «In Conclusion, Don't Worry About It», som er basert på en tale skuespilleren holdt på en High School-avslutning. Vi fikk også et gledelig gjensyn med 54-åringen da «Gilmore Girls» kom tilbake i 2016.

Foto: NTB Scanpixbbb
Foto: NTB Scanpixbbb Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alexis Bledel

Alexis Bledel (38) var 18 år da Gilmore Girls først ble sendt på TV. Da ble vi introdusert for den 16 år gamle jenta Rory, som var veldig smart og på vei til å begynne på en privat videregående skole. I løpet av serien får vi se Rory vokse opp, få sin første kjæreste, begynne på college og selvfølgelig blir det noen dilemmaer, krangler og intriger på veien.

I dag er skuespilleren nærmere 40 år og har fortsatt med skuespillerkarrieren. Hun hadde også noen prosjekter ved siden av «Gilmore Girls»-innspillingen tilbake på tidlig 2000-tallet. Du har kanskje sett henne i «The Sisterhood of the Travelling Pants»? Hun har også vært å se i den kritikerrose serien «The Handmaid's Tale».

En rolle hun gjorde så bra at hun vant en Emmy for «Outstanding Guest Actress in a Drama Series».

I 2014 giftet hun seg med skuespiller Vincent Kartheiser (40). To år senere kom den lykkelige nyheten om at paret hadde ønsket sitt første barn velkommen til verden.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Scott Patterson

Det var nok mange som forelsket seg i karakteren Luke i «Gilmore Girls»-serien. Etter at serien tok slutt, har vi derimot ikke sett så mye av Scott Patterson (61), men han var å se i rollen som Peter Strahm i «Saw»-filmene fra 2007, 2008 og 2009. Som mange av de andre skuespillerne, kom han også tilbake til «Gilmore Girls» i 2016.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2001 giftet han seg med Kristine Sarayan og sammen har de sønnen Nicholas. Han driver også Scotty P's Big Mug Coffee. Patterson selger altså kaffe med sitt eget navn og ansikt på. Det passer jo ganske godt siden karakteren hans Luke i «Gilmore Girls» drev en restaurant hvor kaffe uten tvil sto i fokus.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kelly Bishop

Det var nok mange som hadde et elsk/hat-forhold til karakteren Emily på «Gilmore Girls». Kelly Bishop (76) spilte moren til Lorelai, men dette mor-datter-forholdet var ikke alltid en dans på røde roser.

Bishop mestrer denne karakteren på beste måte, som hun har gjort med sine andre roller. En god stund før «Gilmore Girls» kom ut, var skuespilleren å se i selveste «Dirty Dancing»! Der hadde hun også en morsrolle - moren til karakteren Baby.

Som kollega Edward Herrmann, har også Bishop vunnet en Tony for sine prestasjoner på Broadway. I et intervju med Today legger ikke Bishop skjul på at hun lenge håpet at «Gilmore Girls» skulle komme tilbake på skjermen.

- Jeg var så misunnelig på «Sex and the City»-jentene fordi de fikk lage en film etter serien. Jeg ville også lage en film!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Edward Herrmann

Da de nye «Gilmore Girls»-episodene kom ut i 2016, var det én viktig person som manglet. Edward Herrmann, som spilte faren til Lorelai i serien, døde bare 71 år gammel i 2014 etter å ha kjempet mot kreften.

Herrmann har vært en del av en rekke filmer og serier, men har også brukt stemmen sin til voice-over av hundrevis av bøker. Han har også vunnet en Tony for sine prestasjoner på Broadway.

Da Gilmore Girls-stjernene promoterte de nye episodene, ble selvfølgelig Herrmann nevnt av flere journalister. Hovedrolleinnehaver Lauren Graham sa til USA Today at det føltes feil å være på innspilling uten Herrmann.

Alexis Bledel, som spilte Rory, forteller i samme intervju at hun følte at serieskaperne klarte å hylle Herrmann gjennom de nye episodene. Se intervjuet under.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jared Padalecki

Jared Padalecki (37) vant alles hjerter som karakteren Dean. Han var Rorys første kjæreste, men møtte på utfordringer da Lukes nevø Jess kom inn i bildet. Han og Rory finner tilbake til hverandre etter hvert, men det går nok ikke helt veien for snille Dean.

Padalecki ble for alvor kjent gjennom Gilmore Girls, men stjernestatusen har han beholdt gjennom å være en del av serien «Supernatural». I 2010 giftet han seg med kollega Genevieve Cortese (39), og sammen har de tre barn.

I 2019 ble Padalecki arrestert av politiet etter å ha havnet i et slagsmål i en bar ved navn Stereotype. Noen måneder før slagsmålet kom også nyheten om at han gir seg i «Supernatural» etter 15 sesonger.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Milo Ventimiglia

Plutselig en dag kommer Lukes nevø Jess til Stars Hollow. Det er Milo Ventimiglia (42) som spiller bad boy-en Jess, som kanskje ikke er så bad boy likevel. Karakteren til Ventimiglia kommer og forsvinner litt i serien, men har gjorde et stort inntrykk likevel!

Etter «Gilmore Girls» har Milo vært å se i serier som «Heroes» og «This Is Us». I 2019 kom filmen «The Art of Racing in the Rain», hvor 42-åringen har hovedrollen. Han spilte også mot Jennifer Lopez i «Second Act» fra 2018.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy (49) er blant Gilmore Girls-skuespillerne som har hatt størst suksess etter serien. Det er nok mange som glemmer at det faktisk var hun som spilte Sookie i serien.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

McCarthy er nemlig kjent for en rekke roller! «Bridesmaids», «Spy», «The Heat», «Can You Ever Forgive Me?» og «Life of the Party» er bare noen av filmtitlene hun har vært en del av. Hun har også mottatt to Emmy-priser, to Golden Globes-priser og vært nominert til en Oscar hele to ganger!

McCarthy er gift med skuespillerkollega Ben Falcone (46) og sammen har de to barn. Ekteparet er ofte å se i samme film, og også han hadde faktisk en rolle i «Gilmore Girls». Der hadde han en superliten rolle som strakk seg over en episode.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Matt Czuchry

Matt Czuchry (42) kom inn i sesong fem som Logan Huntzberger og vant Rorys hjerte. Til tross for en trøblete start mellom de to, ble det til slutt søt musikk mellom karakterene. Czuchry var også med i de fire episodene som kom i 2016. *Liten spoiler*: Han er en stor del av cliffhangeren på den siste episoden...

Som sin kollega Alexis Bledel, har også han fortsatt med skuespilleryrket - og gjort det svært bra! Han har vært i se i serier som «The Good Wife» og «The Resident». Nå venter vi spent på å se om han kommer tilbake i en eventuell oppfølging av avslutningen på nye «Gilmore Girls»!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liza Weil

Det var nok mange som kunne få mer enn nok av karakteren Paris Geller i serien. Samtidig var det sikkert flere som elsket den frekke karakteren til Liza Weil (42).

Også hun har fortsatt skuespillerkarrieren etter at serien tok slutt. Hun har blant annet vært å se i suksesserier som «Scandal» og «How to Get Away With Murder».

Året før Gilmore Girls tok slutt i 2007, giftet Weil seg med Paul Adelstein (50), men ekteskapet tok dessverre slutt i 2017. Sammen har de datteren Josephine Elizabeth på ni år.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Keiko Agena & Emily Kuroda

Lane Kim var rollen Keiko Agena spilte i «Gilmore Girls». Hun bodde sammen med moren sin, Mrs. Kim i et strengt, religiøst hjem. Men Lane ønsket å spille trommer i band!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Agena var i slutten var 20-årene da hun spilte rollen som tenåringen Lane. I dag er hun 46 år og gift med Shin Kawasaki.

Hun har siden «Gilmore Girls» medvirket i en rekke filmer og serier, deriblant som Dr. Edrisa Tanaka i «Prodigal Son». Hun var også å se i rollen som en lærer i Netflix-serien «13 Reasons Why».

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi må selvfølgelig innom selveste Mrs. Kim når vi snakker om Gilmore Girls-skuespillerne! Karakteren hennes er jo helt fantastisk. Listen over roller er langt fra Emily Kuroda (67), men det er nok Mrs. Kim-karakteren hun er mest kjent for å spille.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

I serien har Kuroda en ganske sterk aksent til engelsken sin i tillegg til å være veldig streng. Så det er nok mange som blir overrasket når de ser skuespilleren som seg selv i intervjuer som dette:

LES OGSÅ:

Liz Torres & Sally Struthers

Gilmore Girls ga oss en rekke karakterer vi falt helt pladask for. Patty og Babette er to av dem. Liz Torres (72) Sally Struthers (72) kapret de rollene tilbake i 2000, og kom også tilbake da serien returnerte i 2016.

Visste du at Torres og Struthers er like gode venner i virkeligheten som i serien? De har faktisk vært venner i over 40 år!

72-åringene kan se tilbake på to fantastiske karrierer. Listen over roller innen film, TV og på scenen er svært lang. Struthers har i tillegg viet både tid og stemme til ChildFund. Hun er nemlig talskvinne for barn i utviklingsland.

Struthers har også hentet hjem to Emmy-er for rollen sin i All in the Family.

Venninnen Liz Torres har selv vunnet et par priser. Hun spilte rollen som Mahalia Sanchez i serien The John Larroquette Show (1993–1996). Prestasjonen hennes i den rollen ga henne to Emmy-er og Golden Globe-nominasjoner.

Torres er gift med filmprodusent Peter Locke, og Sally Struthers har datteren Samantha fra ekteskapet sitt med William C. Rader.

Liz Torres (t.v.) og Sally Struthers (t.h.) Foto: NTB Scanpix
Liz Torres (t.v.) og Sally Struthers (t.h.) Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michael Winters & Kirk

Når vi er inne på fantastiske karakterer i serien, så må man jo nevne Taylor og Kirk. Det er vel ingen vi irriterte oss mer over enn Taylor, men samtidig elsket den karakteren.

Mannen bak rollen heter Michael Winters. Også han har en lang liste over roller, men det er nok rollen som Taylor han er mest kjent for. Likevel har han medvirket i en rekke kjente serier. Deriblant «Days of Our Lives», «Ally McBeal», «Friends», «The Nanny», «Cheers» og «Frasier».

Winters kom også tilbake til «Gilmore Girls»-produksjonen da det hele startet opp igjen i 2016. Det gjorde også Sean Gunn.

Gunn spilte karakteren Kirk i serien, men har siden vært å se i en rekke serier og filmer også. Han har vært en del av «Guardians of the Galaxy»-filmene, samt suksessen «Avengers: Endgame».

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2019 giftet Gunn seg med Natasha Halevi. Nå venter vi bare på gledelige nyheter om at begge karakterene kommer tilbake til en (forhåpentligvis) ny runde med «Gilmore Girls»!

Michael Winters (t.v.) og Sean Gunn (t.h.) Foto: NTB Scanpix
Michael Winters (t.v.) og Sean Gunn (t.h.) Foto: NTB Scanpix Vis mer

Yanic Truesdale

Vi elsker når skuespillere er like gode venner på skjermen som i virkeligheten. Det skal vise seg å stemme når det kommer til Yanic Truesdale og Lauren Graham. Han delte nemlig et bilde på Instagram av at de feiret Thanksgiving sammen.

I serien spiller Truesdale den frekke og sarkastiske resepsjonisten Michel Gerard, og det er nok denne rollen mange forbinder med skuespilleren. Han har også vært å se i «Curb Your Enthusiasm», «Love by Accident» og «My Salinger Year».

Vi håper på å se mer av Yanic Truesdale!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer