Julefilm:

Dette gjør skuespillerne fra The Holiday i dag

Lille «Sophie» har forandret seg mye!

THE HOLIDAY: Jude Law og Cameron Diaz hadde to av hovedrollene i den legendariske juefilmen.
THE HOLIDAY: Jude Law og Cameron Diaz hadde to av hovedrollene i den legendariske juefilmen. Vis mer
Publisert

Hver eneste jul må jeg se «The Holiday». Den koselige filmen om journalisten «Iris» i Surrey, England, som hver dag må se ekskjæresten hun fremdeles er forelsket i på jobb. Og han gir henne ikke akkurat tid til å komme over ham. Det hele blir for mye da han på julefesten til jobben annonserer at han har forlovet seg med en annen.

Gråtende setter «Iris» seg ned i på kjøkkenet i det sjarmerende lille huset sitt 40 minutt unna London. På andre siden av jorda på samme tid finner vi «Amanda». Hun holder på å kaste ut alle tingene til samboeren sin som har hatt en affære med sekretæren sin. Hun eier et selskap som produserer trailere til filmer og kan ikke huske sist hun tok seg et par uker fri.

LES OGSÅ: I dag er den lille gutten fra «Love Actually» 28 år gammel!

Vis mer Vis mer

Plutselig popper det opp en melding på pc-skjermen til «Iris». Det er «Amanda» som har søkt etter en idyllisk ferie borte fra alle - spesielt menn - og da kom huset til «Iris» opp. De bestemmer seg for å bytte hus for to uker. Dagen etter er «Amanda» på vei til England og «Iris» til Los Angeles, USA.

Hvis du ennå ikke har sett «The Holiday» - noe som ville vært galskap - bør du ikke lese det neste som kommer her, for jeg har nemlig planer om å fortelle akkurat hva som skjer i filmen.

LES OGSÅ: Denne kjekkasen får mye oppmerksomhet om dagen. Ser du hvilken superstjerne han er sønnen til?

«Amanda» ender opp med å møte broren til «Iris», «Graham», og de innleder et forhold. «Amanda» tror hennes nye flamme er litt av en rundbrenner, men det viser seg at de to jentene som holder på ringe ham hele tiden er døtrene «Sophie» og «Olivia».

En kveld får hun møte barna hans, og de er altså så nydelige! Hele scenen med de fire er altså så søtt at jeg ikke får den helt ut av hodet. Og så begynte jeg å tenke: hva er det egentlig de to jentene holder på med i dag? Det har faktisk gått 13 år siden «The Holiday» kom ut.

Både Jude Law (46), som spiller «Graham», og Cameron Diaz (47) i rollen som «Amanda», har fremdeles svært aktive skuespillerkarrierer. Det samme gjelder også de to andre hovedrollene: Kate Winslet (44), «Iris», og Jack Black (50), «Miles».

FRA FILMEN: Olivia (spilt av Emma Pritchard) og Sophie (spilt av Miffy Englefield).
FRA FILMEN: Olivia (spilt av Emma Pritchard) og Sophie (spilt av Miffy Englefield). Vis mer

Men «barna» til Jude Law, «Sophie» og «Olivia», har ikke gjort så mye mer enn juleklassikeren «The Holiday». Eldstedatteren i filmen, «Sophie», heter Miffy Englefield og er i dag 20 år.

Da vi skulle se hva hun holdt på med i dag, poppet Instagramkontoen hennes opp med en gang. «Kort, høylytt og mest av alt latterlig. Basert i West Sussex, punkrocker på størrelse med en pint (en øl) og kan mest sannsynlig spise sterkere mat enn deg», står det på profilen hennes.

Siden «The Holiday» har hun spilt i to tv-serier, «The Whistleblowers» og «Casualty», samt filmen «Beautiful Enough» fra 2011. Etter hva vi kan se på Instagram, kan det se ut som om Englefield holder på med musikk også. Hun har blant annet lagt ut noen videoer hvor hun synger og spiller gitar.

LES OGSÅ: 1960 til 2000: Dette var den mest populære filmen året du ble født

«Olivia», den yngste datteren i filmen, var ikke like lett å finne. På Imbd står det kun at Emma Pritchard, som hun heter, har gjort filmen «The Holiday» i sin karriere, og hun er heller ikke å finne på sosiale medier. Det eneste som kommer opp er en fanside på Facebook med noen bilder av henne. Se her.

«Olivia» og «Sophies» far i filmen, Jude Law, er for tiden aktuell som karakteren «Humlesnurr» i «Fantastic Beasts»-serien. Han har hatt en rekke prosjekter siden 2006, deriblant som «dr. John Watson» i «Sherlock Holmes»-filmene.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
FRA FILMEN: Sophie (Miffy Englefield), Graham (Jude Law), Amanda (Cameron Diaz) og Olivia (Emma Pritchard).
FRA FILMEN: Sophie (Miffy Englefield), Graham (Jude Law), Amanda (Cameron Diaz) og Olivia (Emma Pritchard). Vis mer
Jude Law. Foto: Scanpix
Jude Law. Foto: Scanpix Vis mer

Søsteren hans i «The Holiday», Kate Winslet, har siden den populære julefimen holdt på med mange prosjekter. Hun har blant annet vært nominert til flere Oscar-er - deriblant for rollen hennes i «The Holiday».

Mange kjenner igjen Winslet fra «TItanic», men hun har også vært med i kjente filmer som «The Reader», «Revolutionary Road» og «Steve Jobs».

LES OGSÅ: Slik ser «Vada» og «Thomas J» fra «My Girl» ut i dag

FRA FILMEN: Iris (spilt av Kate Winslet) og Miles (spilt av Jack Black).
FRA FILMEN: Iris (spilt av Kate Winslet) og Miles (spilt av Jack Black). Vis mer
Kate Winslet. Foto: Scanpix
Kate Winslet. Foto: Scanpix Vis mer

Cameron Diaz, som spiller «Amanda», har ikke vært like aktiv de siste årene. Men, hun har garantert sett henne i mange filmer. En av dem hun er mest kjent for kom ut noen år før «The Holiday». I 1998 spilte hun «Mary» i filmen «Alle Elsker Mary». Du har sikkert også sett henne i «Charlie's Angels» fra 2000 og «The Other Woman» fra 2014?

Cameron Diaz. Foto: Scanpix
Cameron Diaz. Foto: Scanpix Vis mer

Nå venter vi bare på at Diaz skal komme med et nytt prosjekt i 2019. Som Jack Black for eksempel, som er aktuell med den andre «Jumanji»-filmen. Han har vært involvert i flere filmprosjekter siden «The Holiday» i 2006. Deriblant i flere tv-serier: «The Last Man on Earth» og «Drunk History», samt at han gjør musikalse opptredener med «Tenacious D».

LES OGSÅ: 17 år etter første film: Slik ser Harry Potter-stjernene ut i dag

Jack Black. Foto: Scanpix
Jack Black. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer