Taylor Swift

Dette gjør Taylor Swift i alle byene hun holder konsert i

- Vi tenkte: «Blir vi rundlurt?».

TAYLOR SWIFT: En av verdens største artister er kjent for å være raus, men nå har hun igjen overgått folks forventninger. FOTO: NTB
TAYLOR SWIFT: En av verdens største artister er kjent for å være raus, men nå har hun igjen overgått folks forventninger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Taylor Swift er kjent som en av de aller største artistene i verden, og sjenerøsiteten hennes øker i takt med diskografien. 33-åringen serverer fansen nye og gamle nyinnspilte låter til stadighet, og skal vi tro amerikansk presse er hun like raus når det kommer til å dele inntektene med dem som virkelig trenger det.

«Anti Hero»-sangeren har lagt ut på det som ligger an til å bli historiens største og mest innbringende turné, og har hittil unnagjort første del av turnéen i eget hjemland - USA. Totalt skal hun gjennom 146 konserter.

Ikke nok med det - flere amerikanske frivillige organisasjoner melder om bemerkelsesverdige donasjoner fra popikonet i hver by hun besøker på turnéen.

Holder ikke igjen på donasjonene

Eras Tour startet i Glendale i delstaten Arizona, og etter en uke begynte ryktet å spre seg om at hun hadde donert en større pengesum til Arizona Food Bank Network.

Organisasjonen tok selv bladet fra munnen og delte hvor overrasket og takknemlig organisasjonen var for det rause bidraget.

- Det er ikke hver dag du får en telefon fra en representant for Taylor Swift, så vi var først skeptiske, men heldigvis viste det seg å være virkelig, uttalte organisasjonen til lokalavisen AZ Central.

Organisasjonen, som var den første til å motta en rikelig sum fra den turnerende superstjernen, fikk beskjed om at å gi til food banks, eller matsentraler, er noe hun ville fortsette med i hver eneste by hun skal innom på Eras Tour.

Kort tid etter skal en organisasjon i Nevada bekreftet at de har mottatt en større donasjon i forbindelse med Swifts Las Vegas-konserter.

- Vi tenkte: 'Blir vi rundlurt?', sier Michelle Beck, sjefsutvikler i Three Square Food Bank i Southern Nevada til Today.

Ifølge Today skal én av fem amerikanske barn vokse opp i hjem hvor mat er mangelvare.

Raus bonus til sjåførene

33-åringen skal ha gitt 100 000 amerikanske dollar til hver enkelt sjåfør som er med henne på turnéen før konserten i Santa Clara i California i slutten av juli. Det vil si en bonus på i overkant av én million norske kroner til hver av de femti trailersjåførene som kjører rundt på turnéutstyret.

Det forteller Michael Scherkenbach, grunnlegger av et av to trailerfirmaer som kjører for Eras Tour, til CNN Business.

- Gjennomsnittlig lønn setter deg ikke i en posisjon til å kjøpe bolig. Men dette åpner for den muligheten, sier Scherkenbach takknemlig.

Donerer i det stille

Selv sier ikke Swift stort om pengedonasjonene, men likevel sprer informasjonen seg. Det gjør at flere følger etter, skal vi tro flere av organisasjonene.

At artisten bruker sin påvirkningskraft til å gå foran som et eksempel og hjelpe de som trenger det, skaper ringvirkninger hos fansen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer