«The O.C.»

Dette gjør «The O.C.»-stjernene i dag

Se hvordan skuespillerne har endret seg siden serien rundet av for ganske nøyaktig 15 år siden.

SLIK VI HUSKER DEM: Summer (Rachel Bilson), Seth (Adam Brody), Marissa (Mischa Barton) og Ryan (Benjamin McKenzie) bød på gode vennskap, kjærlighet og drama i «The O.C». FOTO: NTB
SLIK VI HUSKER DEM: Summer (Rachel Bilson), Seth (Adam Brody), Marissa (Mischa Barton) og Ryan (Benjamin McKenzie) bød på gode vennskap, kjærlighet og drama i «The O.C». FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det nærmer seg to tiår siden USAs vestkant-elite med designervesker og magetopper – samt en god dose drama – fanget interessen vår i 2003. «The O.C.» var en av de største TV-seriene på 00-tallet, og har satt sine spor i dag.

Det skal også nevnes at dramaserien fungerte som et karrieremessig springbrett for flere av skuespillerne. Vi har tatt et dypdykk i de sentrale rollene – og funnet ut av hva de driver med både privat og profesjonelt den dag i dag, hele 15 år siden siste episode ble sendt i februar 2007.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Mischa Barton

Mischa Barton spilte rollen som den populære nabojenta Marissa Cooper. Hun var alltid først ute med nyeste kolleksjon av designerklær, -sko og -vesker, og var godt likt av alle rundt henne. Hele livet til Marissa snudde på et tidspunkt, da det gikk virkelig galt i sesong 3 – uten å røpe for mye for de under 20 år som enda ikke har sett serien, men er fristet til å se den nå som den er tilgjengelig på HBO Max.

Mischa Barton ble skrevet ut av serien i tredje sesong, og ryktene som florerte i den forbindelse gjaldt dop og festing, noe som gjorde at hun ikke klarte å holde seg til innspillingens rammer.

I ettertid har hun fortalt amerikanske People at hun hadde et alvorlig sammenbrudd. Hun har siden den gang tilsynelatende fått livet på rett kjøl, og landet flere roller i ulike filmer og tv-serier, blant annet kommende «Invitation to a Murder».

I 2016 var hun deltaker i Dancing With the Stars, den amerikanske versjonen av Skal vi danse.

FORTSATT I GAMET: Mischa Barton spilte Marissa Cooper i tre sesonger av serien. I dag er hun 36 år og tar fortsatt film- og tv-jobber. Bildet er fra 2019. FOTO: NTB
FORTSATT I GAMET: Mischa Barton spilte Marissa Cooper i tre sesonger av serien. I dag er hun 36 år og tar fortsatt film- og tv-jobber. Bildet er fra 2019. FOTO: NTB Vis mer

Adam Brody

Hvem hadde ikke et lite crush på den sjarmerende nerden Seth Cohen? Han begynte først å få et sosialt liv da jevnaldrende Ryan kom inn i familien og begynte å få invitasjoner til fester med de kuleste tenåringene. Dette førte til at han kom nærmere sitt barndomscrush Summer, som han også datet i virkeligheten parallelt med innspilling av serien.

Adam Brody (42) er i dag gift med «Gossip Girl»-stjernen Leighton Meester, som for mange er bedre kjent som Blair Waldorf. Sammen har de sønnen Arlo (6). De jobber begge som skuespillere, og Brody har blant annet spilt en av hovedrollene i «The Start Up» på Netflix. Ekteparet, som giftet seg i 2014, har også spilt mot hverandre i «Single Parents» (2018-2020), der Meester spilte en av hovedrollene.

HVEM SKULLE TRO? Seth Cohen fant kjærligheten med Manhattans queen bee Blair Waldorf - eller hvordan blir det igjen? FOTO: NTB
HVEM SKULLE TRO? Seth Cohen fant kjærligheten med Manhattans queen bee Blair Waldorf - eller hvordan blir det igjen? FOTO: NTB Vis mer

Benjamin McKenzie

Ryan var gutten som stjal en bil og ble kastet ut hjemmefra av sin egen mor. Overgangen fra fattige kår til å bli tatt inn i varmen hos en av de mest stabile og rike familiene i Orange, var stor. Men ingen hadde større motivasjon til å gjøre noe bra med livet sitt enn han, og det klarte han til slutt. Utviklingen til Ryan er kanskje noe av det fineste og mest fascinerende i serien. Bad boy-Ryan fant selvfølgelig tonen med nabojenta med designerveskene, Marissa Cooper. Her var vi vel vitne til tidenes av og på-forhold?

McKenzie (43) har gjort noen flere store roller i ettertid. Kort tid etter The O.C. fikk han rollen som LAPD-betjent Ben Sherman i «Southland». Senere har han spilt i «Gotham» (2014) samt teaterstykket «Grand Horizons» (2020).

Han giftet seg med sin skuespillerkollega i Gotham, Morena Baccarin (42), og de fikk sitt andre barn sammen i fjor.

MØTTES UNDER INNSPILLING: Morena Baccarin og Benjamin McKenzie. FOTO: NTB
MØTTES UNDER INNSPILLING: Morena Baccarin og Benjamin McKenzie. FOTO: NTB Vis mer

Rachel Bilson

Bilson (40) spilte rollen som Summer Roberts, Marissas bestevenninne. Etter mange år som blind på popularitet, falt hun for tegnserienerden Seth. Bilson og Brody datet både på og av settet fra 2003 til 2006.

Hennes første store rolle etter The O.C. var som Dr. Zoe Hart i «Hart of Dixie» (2011). Hun jobber fortsatt som skuespiller, samtidig som hun har en podkast sammen med skuespillerkollega fra The OC, Melinda Clarke, som spilte Julie Cooper, moren til Marissa. Podkasten heter «Welcome To The O.C., Bitches!».

Skuespilleren har datteren Briar Rose (7) med ekskjæresten Hayden Christensen (40).

RØD LØPER: Bildet er fra den årlige prisutdelingen Golden Globe i 2020. FOTO: NTB
RØD LØPER: Bildet er fra den årlige prisutdelingen Golden Globe i 2020. FOTO: NTB Vis mer

Olivia Wilde

Wilde (37) var med en kort periode i The O.C., men mange av seriens tilhengere mente at hun burde ha en fast rolle gjennom hele serien. Hun gjorde tydeligvis inntrykk som den biseksuelle, rocka bartenderen Alex. I løpet av serien datet Alex Seth og Marissa.

Hun har gjort seg bemerket i Hollywood de siste årene. I dag jobber hun både som skuespiller og regissør. Wilde hadde sin første regi bak komedien «Booksmart» (2019). Hun har to barn med Jason Sudekeis, som gikk hver til sitt i 2020.

I dag er hun kjæreste med den ti år yngre artisten Harry Styles (27). Han spiller en av hovedrollene i hennes kommende film Don't You Worry Darling, som hun også har regissert.

LIK SEG SELV: En noe mindre sminket Wilde enn karakteren Alex i serien. Bildet er fra 2021. FOTO: NTB
LIK SEG SELV: En noe mindre sminket Wilde enn karakteren Alex i serien. Bildet er fra 2021. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer