Blogg:

Dette gjorde bloggerne før bloggsuksessen

Kjente fjes fra blogg-Norge har vært innom alt fra norske «Top Model» - til butikkselger på Carlings og flere års erfaring som flyvertinne.

BLOGG: De aller fleste bloggerne har gjort noe helt annet før bloggen ble en suksess. På bildet: Marna Haugen Burøe. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
BLOGG: De aller fleste bloggerne har gjort noe helt annet før bloggen ble en suksess. På bildet: Marna Haugen Burøe. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store award-sesongen for året nærmer seg omsider slutten, og søndag kveld gikk influencernes store aften av stabelen i Oslo, nemlig Vixen Influencer Awards.

Her møttes en rekke av landets mote-, livsstils-, trenings- og meningsbloggere for å både dele og motta priser for sin jobb.​ I Norge er det stor variasjon mellom bloggerne som troner toppen av leserlista - både når det kommer til blogginnhold, interesser og alder.

Flere av de yngste bloggerne har jo nærmest vokst opp med ipaden i hånda, og har derfor blogget siden tidlig ungdomsalder. Andre har derimot tatt fatt på bloggkarrieren litt senere i livet, og naturligvis rukket å gjøre en del andre ting før blogg og sosiale medier tok over hverdagen.

Vi i KK-redaksjonen ble nysgjerrige på hva disse populære menneskene faktisk gjorde før de hamret løs på tastaturet, og har derfor tatt et dypdykk i noen av Norges største bloggeres tidligere liv. Dette er hva vi fant:

​Trine Sandberg med bloggen «trinesmatblogg.no»

​Trine Sandberg (53) er en av Norges aller største matbloggere. Hun står bak den populære bloggen «Trines Matblogg», hvor hun hver eneste dag kan friste og inspirere nordmenn med sine fantastiske oppskrifter innen alt fra middag, mellommåltider og desserter. Trine har drevet bloggen sin i flere år, men startet ikke med dette på fulltid før i 2014, ved siden av å være kokebokforfatter.

Jurist: 53-åringen har lagt mange år på skolebenken bak seg, og er utdannet jurist. Hun har tidligere jobbet som både jurist og seniorrådgiver ved Utdanningsdirektoratet. Denne jobben sa hun opp da hun ville satse alt på bloggen, etter allerede en del måneder i permisjon for å satse på det hun liker aller best.

LES OGSÅ: - Vixen er ikke ute etter å ta noen. Snarere tvert i mot

MATBLOGG: Trine Sandberg driver matbloggen «Trines Matblogg». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MATBLOGG: Trine Sandberg driver matbloggen «Trines Matblogg». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Lene Orvik driver bloggen «leneorvik.no»

Lene Orvik (30) kan kategoriseres som en av Norges aller største og mest populære livsstilsbloggere. Under bloggen «leneorvik.no» skriver hun om alt fra mote, hverdag, interiør og personlige meninger. Hun tok sine aller første skritt inn til bloggverden som 23-åring i 2010, den gang gjennom blogg.no-plattformen. Men før Lene etter hvert kunne jobbe fulltid med både blogg, sosiale medier, kleskolleksjoner og eget AS har hun jobbet med mye forskjellig.

Butikksjef, programleder og prosjektleder: ​Det hele begynte med at hun startet som butikksjef hos Bik Bok i Ålesund i hele fem år. Etter at hun sa opp butikkjobben begynte hun som programleder og selger i TV8 (lokal-tv i Ålesund), før hun i tillegg begynte å blogge, videoblogge og jobbe som stylist for kjøpesenteret Amfi Moa som ligger i Ålesund. Hun var også prosjektleder hos nettbutikken miinto.no i en kort periode.

LES OGSÅ: Lene Orvik lager Bik Bok-kolleksjon

LIVSSTILSBLOGG: Lene Orvik driver livsstilsbloggen leneorvik.no - hvor hun skriver om alt fra mote, hverdag, interiør og personlige meninger. Dette bildet er fra Vixen Blog Awards 2016.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LIVSSTILSBLOGG: Lene Orvik driver livsstilsbloggen leneorvik.no - hvor hun skriver om alt fra mote, hverdag, interiør og personlige meninger. Dette bildet er fra Vixen Blog Awards 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Peter Kihlman driver bloggen «pappahjerte.blogg.no»

Peter Kihlman (35) driver den enormt populære bloggen «Pappahjerte», som han selv beskriver som «en pappablogg for tøffe menn med myke hjerter». I dag bruker han såpass mye tid på bloggen at det krever en fulltidsjobb.

Tekstforfatter: Tidligere har 35-åringen både utdannet seg som - og jobbet som - tekstforfatter i et kommunikasjonsbyrå i Tønsberg. Han har også bakgrunn fra markedsføring og andre stillinger innen kommunikasjonsbransjen.

PAPPABLOGGER: Peter Kihlman driver pappabloggen pappahjerte.no. Dette gjør han på fulltid, og omtaler bloggen som «en pappablogg for tøffe menn med myke hjerter» . Foto: Per Flåthe / Dagbladet
PAPPABLOGGER: Peter Kihlman driver pappabloggen pappahjerte.no. Dette gjør han på fulltid, og omtaler bloggen som «en pappablogg for tøffe menn med myke hjerter» . Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Marna Haugen Burøe driver blogger «komikerfrue.no»

Marna Haugen Burøe (36) er et kjent navn for de aller fleste, både for sin blogg «Komikerfrue», for å være kona til den kjente komikeren Ørjan Burøe og for sine tv-opptredener som blant annet «Masterchef», «Farmen Kjendis» og «Skal vi Danse». Sammen deler hun og ektemannen mye av sitt privat- og hverdagsliv gjennom flere sosiale kanaler som blogg, Snapchat og Instagram.

Skuespiller, supermodell og negledesigner: Men Marna ble imidlertid ikke et kjent fjes på grunn av bloggen eller sine nylige tv-opptredener. I 2011 spilte hun nemlig rollen som «joggejente» i filmen «Oslo 31. august», i tillegg til at 36-åringen i flere år har jobbet aktivt som modell og deltatt i en rekke missekonkurranser. I 2003 ble hun kronet «Miss Norway» og etterpå «Miss Scandinavia». To år senere, altså i 2005, deltok hun også i TV 3-programmet «Top Model».

I tillegg til alt dette er Marna utdannet hudterapeut og negledesigner, og eier neglesalongen «Hos Marna» på Majorstua i Oslo.

LES OGSÅ: Marna Haugen Burøe: - Jeg blir kåt av at Ørjan trener!

LIVSSTILSBLOGG: Marna Haugen Burøe driver bloggen «Komikerfrue», hvor hun skriver om alt fra sminke, mote, familieliv- og småbarnsliv. Dette bildet er fra Vixen Blog Awards 2016.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LIVSSTILSBLOGG: Marna Haugen Burøe driver bloggen «Komikerfrue», hvor hun skriver om alt fra sminke, mote, familieliv- og småbarnsliv. Dette bildet er fra Vixen Blog Awards 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Anne Brith Davidsen driver bloggen «annebrith.blogg.no»

Anne Brith Davidsen (42) driver bloggen «Annebrith.no», som i utgangspunktet startet som en kakeblogg - men har den seneste tiden utviklet seg til å bli en livsstilsblogg med mer variert innhold. 42-åringen ble for alvor kjent for sin bakeglede etter at hun nådde finalen i TV 3-programmet «Hele Norge baker» i 2013.

Konditor, selger og flyvertinne: På den tiden drev hun også konditoriet «Villa Perlesukker» i Sørumsand og drev en blogg med samme navn - helt til det i 2015 ble kjent at butikken ble slått konkurs. Bloggen levde videre under navnet «Annebrith.no», og firebarnsmoren er nå en av Norges mest populære bloggere.

Men før både baking og blogg ble et faktum for Anne Brith, jobbet hun med helt andre ting. Hun har en bachelor i markedsføring, og da hun var 19 år fikk hun seg jobb som selger i Hallmark i Nederland. Der jobbet hun i 6 år, før hun plutselig tok en helomvending og bestemte seg for å bli flyvertinne. Etter flere år i lufta ville hun slå seg til «ro».

KAKEBLOGG: Blogger Anne Brith Davidsen driver hverdagsbloggen annebrith.no. Her ankommer hun Vixen Blog Awards i 2016.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAKEBLOGG: Blogger Anne Brith Davidsen driver hverdagsbloggen annebrith.no. Her ankommer hun Vixen Blog Awards i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kristin Gjelsvik driver bloggen «Styleconnection»

Kristin Gjelsvik (31) driver bloggen «Styleconnection», hvor hun blant annet skriver mye om sine sterke meninger rundt samfunnsviktige temaer som dyrevern og skjønnhetstyranni. Men hun har ikke alltid levd av blogg og sosiale medier.

Butikkmedarbeider, dekoratør, salgssjef og Paradise Hotel-deltaker: 31-åringen begynte som ekstrahjelp hos kleskjeden «ONLY» på Lagunen Storsenter i Bergen i 2001. Etter at hun var ferdig med videregående ble hun fulltidsansatt, før hun igjen ble butikksjef for samme butikk. I en alder av 19 år hadde hun personansvar for seks ansatte. Året etter begynte hun å jobbe som dekoratør og dekoratør-ansvarlig for Only Norge, hvor hun det ene året hadde 250 reisedager.

I 2010 ble hun tilbudt stillingen som Retail Manager for Only Norge - men etter 10 år i kjeden takket hun for seg. Da ble hun tilbudt en jobb som salgssjef for et norsk designermerke. Etter dette ble blogg og deltakelse i 2012-utgaven av «Paradise Hotel» et faktum. Sistnevnte er kanskje noe av det som i utgangspunktet gjorde henne aller mest kjent.

I mai 2014 lanserte også Kristin et eget klesmerke med samme navn som bloggen, nemlig «Styleconnection». Det førte til nettbutikk og senere også en fysisk butikk på Grünerløkka i Oslo. I fjor meldte hun imidlertid at det ikke ville bli noe mer produksjon av klær, og at nettbutikken skulle legges ned innen kort tid.

LIVSSTILSBLOGG: Kristin Gjelsvik driver bloggen «Styleconnection», hvor hun blant annet skriver mye om sine sterke meninger rundt samfunnsviktige temaer som dyrevern og skjønnhetstyranni. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LIVSSTILSBLOGG: Kristin Gjelsvik driver bloggen «Styleconnection», hvor hun blant annet skriver mye om sine sterke meninger rundt samfunnsviktige temaer som dyrevern og skjønnhetstyranni. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Camilla Pihl driver bloggen «camillapihl.no»

Camilla Pihl (40) har blogget siden før nordmenn flest visste hva en blogg var. Ingen har vunnet flere norske bloggpriser enn henne, og bloggingen er for lengst blitt en fulltidsjobb.

Frisør og butikkmedarbeider: Egentlig er hun utdannet frisør, men som 18-åring begynte hun heller å jobbe i butikk, og bak kassa på jeansbutikken Carlings traff hun sin sjelevenn - tre år eldre Peter Peters.

Camilla og Peter er også forretningspartnere. Sammen har de bygget opp managerbyrået Friendly Entertainment, der begge er eiere og Peter er daglig leder. Camilla har hele veien hatt jobb ved siden av, som nettansvarlig i tv og deretter som gründer av bloggportalen Girlfriend.no som fikk norske kjendiser til å blogge. Da hun oppdaget at hennes egen redaktørblogg var den som dro mest trafikk, gikk hun over til å kun satse på sin egen blogg.

Egentlig er Camilla Phil utdannet frisør, men som 18-åring begynte hun heller å jobbe i butikk, og bak kassa på jeansbutikken Carlings traff hun sin sjelevenn - tre år eldre Peter Peters. Foto: Janne Rugland
Egentlig er Camilla Phil utdannet frisør, men som 18-åring begynte hun heller å jobbe i butikk, og bak kassa på jeansbutikken Carlings traff hun sin sjelevenn - tre år eldre Peter Peters. Foto: Janne Rugland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer