«Eventyrlig oppussing»

Dette grepet mener Halvor Bakke er det smarteste du kan gjøre på hytta

Interiøreksperten deler nyttige tips før den niende sesongen av «Eventyrlig oppussing» går på lufta.

EVENTYRLIG OPPUSSING: Denne gjengen er klar for ny sesong som har premiere 14. september. FOTO: Viaplay Group
EVENTYRLIG OPPUSSING: Denne gjengen er klar for ny sesong som har premiere 14. september. FOTO: Viaplay Group Vis mer
Publisert

Eventyrlig oppussing byr på idyllisk natur, bortgjemte perler og ikke minst hytter med stort oppussingsbehov når sesong ni sparkes i gang. Programleder og interiørekspert Halvor Bakke er overbevist om at dette blir en av de mest magiske sesongene når det kommer til naturopplevelser.

Vakre og unike omgivelser til tross, er det mange av hyttene som sårt trenger en oppgradering. Og det er særlig ett grep interiøreksperten alltid råder til for å utnytte en hyttes potensial.

– Kvalitet fremfor kvantitet, sier han til KK.

Hytta skal være et sted hvor man skal nyte natur, senke pulsen og sove godt. Og da er det essensielt at hytta også er tilrettelagt for nettopp det.

Slitte møbler hjemmefra blir satt på hytta

Sammen med snekkerteamet Gustav Brustad-Nilsen, Torkel Gjerset og Ole Rosén-Lystrup tar de fatt på alt fra en seter fra 1600-tallet, sjønær hytte på Sørlandet og en hytte omringet av unik natur på Svalbard.

Og er det én ting han alltid legger merke til, er det alle tingene som folk er lei av hjemme, for deretter å ta med opp på hytta for å leve videre der.

– Jeg legger merke til møbleringen og hvor mye dritt folk klarer å få inn i en hytte, sier han litt oppgitt mens han trekker på smilebåndet.

Det er typisk at vi tar med oss det vi er lei av hjemme og opp på hytta.

– Det er ikke det at man skal ha alt nytt på hytta, tvert imot er det spennende å gjenbruke ting. Men er du lei av det hjemme, eller er det en sofa som er nedsittet? Da er den fortsatt nedsittet når den kommer opp på hytta, sier han.

Der kan vi bli bedre, mener Bakke. Det er her hans ekspertise på interiør kommer frem, og sammen med det dyktige snekkerteamet, evner de å finne gode løsninger for å utnytte hver enkelt hyttes potensial.

GODE VENNER OG KOLLEGER: Det er som regel god stemning i teamet, selv om det kan bli diskusjoner av og til. Halvor Bakke tror det er sunt at de tillater seg å være uenige. FOTO: Viaplay
GODE VENNER OG KOLLEGER: Det er som regel god stemning i teamet, selv om det kan bli diskusjoner av og til. Halvor Bakke tror det er sunt at de tillater seg å være uenige. FOTO: Viaplay Vis mer

Større vinduer

Nordmenn drar gjerne på hytta for å komme tettere på naturen. Derfor er interiøreksperten kritisk til utformingen av mange av hyttene han besøker.

– Mange drar på hytta for å nyte utsikten, og så kommer de opp og sitter med ryggen til utsikten, ser inn i en vedovn og tenker at det er nydelig – mens de har Geirangerfjorden bak seg. Det er veldig spesielt.

Han anbefaler å sette inn store vinduer for å komme tettere på naturen, selv når du sitter inne i hytta.

– Ha fokus utover, oppfordrer han.

Det er ikke en omfattende prosess, skal vi tro Bakke, men et grep som gjør stor forskjell.

Han legger til at det er sjeldent teamet setter inn en tv i hyttene de pusser opp. Er man på hytta bør man nyte omgivelsene, mens tv kan du se på når du er hjemme, mener han.

Eventyrlig oppussing sesong 9 har premiere på Viaplay torsdag 14. september.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer