Shakira

Dette handler hevnlåten egentlig om

Shakiras låt om eksen har blitt millionbutikk for stjerna.

SHAKIRA: Shakiras nye låt skal visstnok handle om eksen Gerard Pique, som etter bruddet ble sammen med en 22-åring. Her fra konserten The Party In The Park London. FOTO: Jamie Wiseman/Daily Mail/REX/NTB
SHAKIRA: Shakiras nye låt skal visstnok handle om eksen Gerard Pique, som etter bruddet ble sammen med en 22-åring. Her fra konserten The Party In The Park London. FOTO: Jamie Wiseman/Daily Mail/REX/NTB Vis mer
Publisert

Shakira har gjennom flere tiår vært en av de verdens største popstjerner. I 2008 utnevnte Forbe's den kolombianske sangeren og låtskriveren til den fjerde best betalte kvinnelige artisten i bransjen.

Shakira, som egentlig heter Shakira Isabel Mebarak Ripoll, er kjent for sitt store spenn stemmemessig, og for sine sceneshow, der hun briljerer som danser. Låten Hips don´t Lie, som hun spilte inn i 2005 med Wyclef Jean, er en av hennes store slagere, og var å finne på platesuksessen Oral Fixation.

ÆRLIG: Shakira ble raskt superstjerne, og i tillegg til sangstemmen er hun kjent for sine plastiske dansebevegelser. FOTO: Jamie Wiseman/Daily Mail/REX/NTB
ÆRLIG: Shakira ble raskt superstjerne, og i tillegg til sangstemmen er hun kjent for sine plastiske dansebevegelser. FOTO: Jamie Wiseman/Daily Mail/REX/NTB Vis mer

Fengsel?

I 2011 ble hun sammen med den spanske fotballspilleren Gerard Pique (35), og paret fikk to barn. Pique spilte på den tiden for spanske Barcelona.

GODE TIDER: Shakira og Gerard Pique på Billboard Music Awards i Las Vegas i 2014. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
GODE TIDER: Shakira og Gerard Pique på Billboard Music Awards i Las Vegas i 2014. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Sju år etter at de møttes havnet Shakira i hardt vær, da spanske myndigheter tok ut siktelse mot henne for skatteunndragelse på om lag 150 millioner kroner. Det avgjørende spørsmålet i rettssaken vil være hvor Shakira bodde mellom 2012 og 2014.

Aktor har påstått at Grammy-vinneren tilbrakte mer enn halvparten av tiden i Spania, og derfor burde ha betalt skatt i landet, selv om hennes offisielle residens var på Bahamas.

STØTTE: Shakira og Gerard Pique under Davis Cup i 2019 in New York. FOTO: Bryan R. Smith / AFP/NTB
STØTTE: Shakira og Gerard Pique under Davis Cup i 2019 in New York. FOTO: Bryan R. Smith / AFP/NTB Vis mer

Dersom stjerna blir funnet skyldig, kan hun få åtte års fengsel og en stor bot. Selv har Shakira hele tiden benektet å ha gjort noe galt, og avvist å inngå avtale med myndighetene for å unngå rettssak. Hun mener hun allerede har betalt alt hun skyldte, og ytterligere tre millioner euro i renter.

Vondt brudd

Men det er ikke bare økonomien som plager Shakira. I 2022 ble det kjent at det var slutt mellom henne og Gerard. De to hadde møttes under innspillingen av Waka Waka (This Time for Africa), Shakiras VM-låt i 2010.

Etter 12 år i lag var det i 2022 slutt, og snart dukket det opp bilder av Gerard og hans da 22 år gamle kjæreste Clara Chía.

NY KJÆRESTE: Gerard Pique og hans nye kjæreste Clara Chia på Kosmos event i Barcelona i november 2022. FOTO SplashNews.com/NTB S
NY KJÆRESTE: Gerard Pique og hans nye kjæreste Clara Chia på Kosmos event i Barcelona i november 2022. FOTO SplashNews.com/NTB S Vis mer

Og det er nettopp bruddet som er bakteppet, når Shakira i januar 2023, kom med låten «Shakira: Bzrp Music Sessions Vol 53». Låten føk rett inn på hitlistene og ble den mest streamede latin-låten på én dag. På kort tid spilte den inn over fem millioner kroner på YouTube, fire millioner fra Amazon, over tre millioner fra Spotify og en drøy million fra Apple.

Shakira kan dermed le hele veien – hvert fall til banken.

HURRA FOR SØNNEN: Shakira heiet på sønnen sin under en baseballkamp i Barcelona i 2022. FOTO: Splash/NTB
HURRA FOR SØNNEN: Shakira heiet på sønnen sin under en baseballkamp i Barcelona i 2022. FOTO: Splash/NTB Vis mer

– Vondt for familien

Stjernen har i et intervju fortalt at bruddet var et hardt slag, ikke uventet, gitt at paret også har to barn. Men skal vi tro den nye låten burde det faktisk blitt slutt for lenge siden:

«Unnskyld meg, kjære, jeg skulle kastet deg ut for lenge siden», synger Shakira. Og det kan virke som om hun ikke er særlig fornøyd med måten hun ble forlatt på:

«Du forlot meg med min svigermor som nabo, pressen utenfor døra, og med gjeld til myndighetene».

Eksens nye flamme får også gjennomgå:

«Jeg var langt over din standard, og det er derfor du nå er med en som er akkurat som deg».

The er The Cut som har oversatt teksten, og nettopp det at eksen falt for en yngre modell, skal ha falt Shakira tungt for brystet. I låten synger hun, fritt oversatt:

«Jeg er verdt to 22-åringer

Du byttet bort en Ferrari mot en Twingo

Du byttet en Rolex mot en Casio»

En Twingo er en kompaktbil fra Renault for familiesegmentet, helt uten luksustilsnitt, og dermed lysår unna sportsbilen Ferrari, som er en klassiker både når det kommer til design, utseende og hestekrefter.

Ser vi på klokkemetaforene er en Rolex, som de fleste kjenner til, en luksusklokke de færreste har råd å smykke seg med, mens japanske Casio retter seg inn mot et bredere marked. Skal vi tro teksten mener altså Shakira at eksen har gått ned på standarden, og at hun selv kjenner sin verdi.

Det ser imidlertid ikke ut til at verken Casio eller Rolex er blitt fornærmet over å nevnes i stjernens tekst. Begge merkevarene har opplevd økning i antall søk og inntekter. Ifølge Finansavisen har Launchmetrics beregnet at reklameverdien for Casio er 696 millioner kroner, mens Rolex har fått «gratisreklame» til en verdi av 397 millioner kroner.

– Tren hodet også!

Men Shakira nøyer seg ikke med å sammenligne seg selv med varer i i luksussegmentet. I låten lar hun også eksens intellekt få gjennomgå:

«Masse på trening, men hjernen din trenger også å brukes».

Og hun nekter å ta på seg noen skyld for at eksen nå får negativ oppmerksomhet:

«Det er ikke er min feil at de kritiserer deg. Jeg bare lager musikk. Beklager om det gikk ut over deg».

Et annet sted synger hun, lett ironisk, at hun ønsket eksen lykke til med sitt nye liv:

«Ingen sure miner, kjære. Jeg ønsker deg lykke til med hun du liksom byttet meg ut med».

NIDVISE: Shakira er fornøyd med sin nye hit, der det skal være eksen Gerard Pique som får gjennomgå. Her fra en konsert i 2018. FOTO: Thomas SAMSON/NTB
NIDVISE: Shakira er fornøyd med sin nye hit, der det skal være eksen Gerard Pique som får gjennomgå. Her fra en konsert i 2018. FOTO: Thomas SAMSON/NTB Vis mer

– Gråter ikke

Shakira og Gerard har barna Milan (9) og Sasha (7) i lag. Men selv om bruddet var et sjokk, nekter hun hun å legge seg ned å gråte:

«Du tror du såret meg

men du gjorde meg sterkere.

Kvinner gråter ikke lenger

De håver inn penger»

synger Shakira, sannsynligvis med klar adresse til millionene som strømmer inn på kontoen etter at låten ble sluppet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer