Dawson's Creek

Dette har «Dawson's Creek»-stjernene gjort siden suksessen!

Den ene fant kjærligheten med Heath Ledger, mens den andre skilte seg fra Tom Cruise.

DAWSONS CREEK: Den populære 90-tallsserien sparket i gang karrieren for mange av skuespillerne. Men hva gjør de egentlig i dag? Foto: Skjermdump
DAWSONS CREEK: Den populære 90-tallsserien sparket i gang karrieren for mange av skuespillerne. Men hva gjør de egentlig i dag? Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Hvis du var ung på 90-tallet husker du kanskje alle de TV-seriene som vi løp hjem fra skolen for å få med oss. Etter at storebroren min introduserte meg for «Dawson's Creek» ble jeg hekta - og det var et must å få med seg intrigene i den fiktive småbyen Capeside i Massachusetts.

Ungdomsserien holdt det gående fra 1998 til 2003 og var den første serien som prøvde å ta opp tråden etter suksess-serien «Beverly Hills 90210» - noe jeg vil si det så å si klarte! «Dawson's Creek» var nemlig med på å definere en generasjon av tenåringsdramaer i ettertid. For de hadde jo den perfekte oppskriften: Vi fulgte vennegjengen bestående av James Van Der Beek (Dawson), Katie Holmes (Joey), Joshua Jackson (Pacey) og Michelle Williams (Jennifer) som gikk på high school i småbyen Capeside.

Og som i alle andre vennegjenger i tenåringsalderen gikk det gjennom det meste sammen. Vi fikk rett og slett et innblikk i hvordan det var å ha kjærlighetsproblemer, krangle med bestevennen, følge drømmene sine og hvordan det var å stå fram som homofil.

Dette har de gjort siden

Ja, det er ingen tvil om at «Dawson's Creek» ble en populær serie. Serien var også med på å kickstarte karrieren til mange av skuespillerne - som nå nærmer seg 40 år! Men hva har de gjort etter 90-tallsserien og hvordan ser de egentlig ut i dag? Vi gir deg svaret!

James Van Der Beek (43):

James Van Der Beek spilte Dawson. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix
James Van Der Beek spilte Dawson. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix Vis mer

Det har gått litt opp og ned for hovedrollen Van Der Beek, som spilte Dawson. Tre år etter «Dawson's Creek» gikk av TV-skjermen, spilte han i skrekkfilmen «The Plague», som aldri nådde kinolerretet, men kom rett på video.

Siden da har han spilt i flere mindre TV-produksjoner, som blant annet «Salem falls» og «Mrs. Miracle». Han var også å se i serien «Ugly Betty (2007)», før han i 2008 fikk en litt større rolle i en annen populær ungdomsserie, nemlig «One Tree Hill». Så kom året hvor «Dawson's Creek»-fans endelig kunne se Van Der Beek tilbake i rollen som Dawson. Kanskje en litt lurete måte å lokke fans tilbake? I tv-serien «Don't Trust The B—— in Appartment 23» fikk vi et gjensyn av Dawson som desperat prøvde å revitalisere filmkarrieren sin.

De siste årene har han vært å se som agent serien «CSI: Cyber», før han i 2019 var en av kjendisene som var med i tv-suksessen «Dancing with the Stars», på norsk «Skal vi danse».

I 2003 giftet han seg med skuespiller Heather McComb. Ekteskapet varte i seks år. I 2010 giftet han seg med Kimberly Brook og paret har fem barn sammen. I 2019 kunngjorde paret at de ventet sitt sjette barn, men kun noen måneder senere ble kjent at Kimberly hadde spontanabortert.

Katie Holmes (42):

Katie Holmes spilte Joey. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix
Katie Holmes spilte Joey. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix Vis mer

Det er ingen tvil om at «Dawson's Creek» var et springbrett for Katie Holmes, som spilte den uskyldige og søte Joey, Dawson's store kjærlighet.

Katie Holmes er en av dem som tjente store pengesummer på «Dawson's Creek», og gikk fra å være den unge og uskyldige til å bli en skuespiller vi alle kan navnet på. I 2005 spilte hun i «Batman Begins», og ble nominert til Saturn Award for Best Supporting Actress.

I 2011 spilte hun Jackie Kennedy i tv-serien «The Kennedys» som også fikk stor oppmerksomhet.

Men det er ikke bare karrieren til Holmes som har fått oppmerksomhet. Hennes forhold til Tom Cruise ble svært interessant for pressen etter de giftet seg i 2006. Kanskje særlig fordi Cruise allerede var tilknyttet den kontroversielle Scientologikirken, som Holmes også meldte seg inn i. Seks år etter de giftet seg kom sjokkbeskjeden.

Katie Holmes søkte om skilsmisse fra Hollywood-stjernen og årsaken til bruddet skal ha vært Tom Cruises sterke bånd til Scientologikirken. Holmes søkte også om full omsorgsrett for datteren Suri, som nå er blitt 14 år.

I fjor ble det kjent at Holmes datet kokken Emilio Vitolo Jr. Forholdet deres ble offisielt da hun fylte 42 år. Da delte hennes utkårede en kjærlighetserklæring på Instagram:

Joshua Jackson (42):

Joshua Jackson spilte Pacey. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix
Joshua Jackson spilte Pacey. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix Vis mer

Er det en du kanskje har sett mye av etter «Dawson's Creek», er det Joshua Jackson, som spilte Pacey. I rollen som Pacey husker du nok at han hadde et trekantforhold med Dawson og Joey. Siden den gang har han hatt flere større roller, blant annet i filmer som «Shutter», «Shadows in the Sun» og «Aurora Borealis».

De siste årene har du også kanskje sett han i den populære HBO-serien «The Affair», hvor han spiller Cole Lockhart.

I 2006 ble det kjent at Jackson og skuespiller Diane Kruger hadde blitt et par. De giftet seg aldri, og 10 år senere var forholdet over.

To år senere fant Jackson kjærligheten med den britiske modellen og skuespilleren Jodie Turner-Smith. De giftet seg i desember 2019 og ønsket sitt første barn velkommen i april 2020.

Michelle Williams (40):

Michelle Williams spilte Jennifer. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix
Michelle Williams spilte Jennifer. Foto: Skjermdump/NTB Scanpix Vis mer

I likhet med sine skuespillerkollegaer fra 90-tallsserien har også Michelle Williams, som spilte Jennifer, gjort stor suksess i tiden etter. Hun har vært å se på kinolerretet verden over, blant annet i filmer som «Lassie», «Brokeback Mountain» og «Shutter Island».

I 2011 fikk Williams nok en gang mye oppmerksomhet. Denne gangen var det en sexscene med Ryan Gosling fra filmen «Blue Valentine». Filmen fikk strålende kritikker og Williams ble nominert til Oscar for beste kvinnelige skuespiller. Året etter kapret hun nok en gang en stor rolle da hun skulle spille sexsymbolet Marilyn Monroe i filmen «My week with Marilyn». I 2016 hadde hun hovedrollen som Randi i «Manchester by the Sea», som også mottok gode anmeldelser.

I 2019 vant hun Primetime Emmy Award og Golden Globe Award for beste skuespillerinne i en miniserie. Dette var for hennes rolle som Verdon, i serien «Fosse/Verdon».

I 2004 ble det kjent at Michelle hadde funnet kjærligheten med skuespiller Heath Ledger etter de møttes på settet til «Brokeback Mountain». Året etter, i oktober 2005, ble paret foreldre til datteren Matilda Rose Ledger (som nå er 15 år!). Paret skilte seg i 2007.

Året etter, 22. januar 2008, kom sjokkbeskjeden om at den Oscar-vinnende skuespilleren Heath Ledger hadde gått bort. Han ble bare 28 år gammel, og døde som følge av en tilfeldig overdose av reseptbelagte medisiner.

I dag er hun gift med teaterregissør, Thomas Kail, og paret har fått ett barn sammen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer