Pia Tjelta

Dette heter Pia Tjelta «egentlig»

- Vi lar det helst forbigå i stillhet, men det står i passet, altså, sier skuespilleren til KK.

PIA TJELTA: Den norske skuespilleren Pia Tjelta har droppet sitt andre fornavn. FOTO: Julie Pike // KK
PIA TJELTA: Den norske skuespilleren Pia Tjelta har droppet sitt andre fornavn. FOTO: Julie Pike // KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den prisbelønte skuespilleren og designeren Pia Tjelta (44) er aktuell i Viaplay-serien Made in Oslo, der hun spiller fertilitetslegen Elin Merete Moen som på privaten sliter med å bli gravid.

For den observante leser har Pia selv tilknytning til karakterens navn, da hun nemlig har navnet Merete som andre fornavn.

MADE IN OSLO: Skuespiller Pia Tjelta spiller fertilitetslegen som selv sliter med å bli gravid. FOTO: Tordenfilm / John-Erling Holmenes Fredriksen
MADE IN OSLO: Skuespiller Pia Tjelta spiller fertilitetslegen som selv sliter med å bli gravid. FOTO: Tordenfilm / John-Erling Holmenes Fredriksen Vis mer

Denne lille kuriositeten måtte vi høre mer om, da vi møtte Pia Tjelta i forbindelse med presselanseringen av TV-serien i april.

- Vi lar det helst forbigå i stillhet, men det står i passet, altså! forteller en lattermild Pia til KK.

Moren har samme navn

Det er kun ved svært få anledninger at Tjelta-familien bruker navnekombinasjonen når de skal kalle på 44-åringen.

- Familien har aldri kalt meg det, men mamma brukte det bare da hun kjeftet på meg; «Pia Merete, nå kommer du inn!», imiterer Pia på klingende stavangerdialekt.

PIA OG MOR: Skuespiller Pia Tjelta forteller til KK at også moren Tone Tjelta har navnet Merete som andre fornavn. Her er mor og datter fotografert sammen under Amandapris-utdelingen i Haugesund i 2007. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB .
PIA OG MOR: Skuespiller Pia Tjelta forteller til KK at også moren Tone Tjelta har navnet Merete som andre fornavn. Her er mor og datter fotografert sammen under Amandapris-utdelingen i Haugesund i 2007. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB . Vis mer

- Hva var grunnen til at du fikk det ekstranavnet?

- Mor mi har samme navn som andre fornavn. Hun heter Tone Merete Tjelta. Jeg tror det er vanlig på Vestlandet å «pass it on»!

Ikke planlagt

Vi måtte høre med serieskaper Kathrine Valen Zeiner om det var en slags skjult hyllest til Pias mellomnavn, som var grunnen til at karakteren fikk samme navn.

- Jeg ante ikke at hun hadde det navnet i tillegg til Pia, da jeg kalte karakteren det. Det var ikke planlagt. Men det er mange overnaturlige greier her! sier seriskaper Kathrine og ler.

«Made in Oslo» sendes på Viaplay.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer