Musikk:

Dette hører vi på nå

Spotify har kartlagt hvordan musikkvanene våre har endret seg de siste ukene.

JEG GIKK EN TUR PÅ STIEN: Så lenge man holder seg til myndighetens regler er det ingen grunn til ikke å få seg litt luft. Men om du er i karantene eller ikke kommer deg ut, kan det kanskje hjelpe med noe trivelig på øret. FOTO: NTB Scanpix
JEG GIKK EN TUR PÅ STIEN: Så lenge man holder seg til myndighetens regler er det ingen grunn til ikke å få seg litt luft. Men om du er i karantene eller ikke kommer deg ut, kan det kanskje hjelpe med noe trivelig på øret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da strømmetjeneste Spotify denne uka publiserte globale trender innen strømming av musikk og podkaster de siste ukene, la de merke til at isolasjon i hjemmene ikke overraskende har gjort noe med vanene til folk.

Mer ro

Selskapet så blant annet en økende interesse for podkaster, og at folk velger å lyttet til mer chill musikk enn før. Visstnok skal det gå mer i akustisk musikk og sangene har lavere energi enn tidligere.

I tillegg hører vi mer på «instrumentell musikk, der vokalen er mindre fremtredende».

RO I SJELA: Vi skal visstnok velge roligere toner i disse dager. FOTO: NTB Scanpix
RO I SJELA: Vi skal visstnok velge roligere toner i disse dager. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Barnemusikk

Ifølge selskapet har det å ha barna rundt seg med hjemmeskole, gjort at folk de siste ukene har lastet ned mer barnemusikk. Kanskje ikke så overraskende, gitt at mange foreldre nå jobber dobbelt med å både gi hjemmeundervisning, samtidig med å holde samfunnshjulene i gang.

HITS FOR KIDS? Streaming av barnemusikk har gått opp etter at hjemmeskole ble innført og barnehagene ble stengt. FOTO: NTB Scanpix
HITS FOR KIDS? Streaming av barnemusikk har gått opp etter at hjemmeskole ble innført og barnehagene ble stengt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Husrelatert streaming

I en pressemelding skriver Spotify at de ser en økning i matlaging- og husarbeidsrelaterte spillelister, samt selvhjelpspodkaster om velvære og meditasjon.

– Vi ser også at felles spillelister opprettes og deles. Dette er et klart bevis på at vi ønsker å glede oss over musikk sammen, selv under sosial distansering, sier Johan Seidefors, nordisk innholdssjef i Spotify.

Man har også sett at folk er opptatt av å holde seg i form, og det lages flere treningsrelaterte spillelister enn for en måned siden.

Italiensk inspirasjon

Italienernes oppmuntrende sang fra balkongene synes å ha inspirert, om vi skal tro Spotify. Strømming av sangen «Abbracciame» økte med 820 prosent i midten av den 13. mars, og streams av «Azzuro» steg med mer enn 715 prosent dagen etter.

MAMMA MIA: Balkongsang i Napoli den 13. mars 2020, mens Italia er i lockdown. FOTO: NTBScanpix.
MAMMA MIA: Balkongsang i Napoli den 13. mars 2020, mens Italia er i lockdown. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

I Spania økte strømmingen av låten «Resistiré» (I Will Resist) av Dup Dinamico, med 435 prosent den 15. mars, etter at videoer av balkong-konserter begynte å sirkulere på sosiale medier, skriver Spotify.

Som en kuriøs oppdagelse nevner selskapet at The Police-låten «Don’t stand to close to me» har hatt en økning på 135 prosent de siste ukene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer