Kate og William bryllup

Dette husker vi best fra William og Kates kongelige bryllup

Nå er det 10 år siden det staselige bryllupet.

KATE OG WILLIAM: Overklassejenta Kate Middleton fikk sin prins 29. april 2011. Hun ble fulgt inn til Westminster Abbey av sin far Michael Middleton og det var søsteren Pippa som hadde fått det ærefulle forlover-oppdraget. VIDEO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her om dagen var det en i KK-redaksjonen som sa: «Tenk at det 29. april er 10 år siden Kate og William giftet seg! 10 år!», og ja - det er utrolig rart å tenke på at det er gått et tiår siden Catherine «Kate» Elizabeth Middleton (38) fra Berkshire fikk sin drømmeprins William Arthur Philip Louis (37) - hertug av Cambridge.

Det har skjedd så utrolig mye siden den gang - spesielt innad i det britiske kongehuset. Ekteparet Cambridge har fått tre superskjønne barn, prins Harry (36) har forlovet seg, giftet seg, blitt far, meldt seg ut av kongefamilien og flyttet til Amerika. Onkel prins Andrew (61) har fått grove sekuselle anklager mot seg.

Mens dronning Elizabeth har mistet sin livslange kjærlighet og kompanjong prins Philip (99).

Åpnet balkongdørene på palasset

1900 gjester var invitert til bryllupet som ble avholdt i ærverdige Westminster Abbey (katedralen hvor Williams farmor dronning Elizabeth II giftet seg med Philip Mountbatten i 1947), og etter at paret hadde lovet hverandre evig troskap foran gjestene som var til stede i katedralen, og rojalister verden over som fulgte seremonien fra TV-skjermen, dro det nygifte paret i kortesje til Buckingham Palace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer