Angelina Jolie

Dette innebærer skilsmisse-betegnelsen «irreconcilable differences»

- I USA må du oppgi hva som er grunnlaget for skilsmissen, dette trenger du for eksempel ikke i Norge.

ANGELINA JOLIE: Hollywood-skuespilleren Angelina Jolie har tatt ut skilsmisse fra ektemannen Brad Pitt, og oppgir uforenlige forskjeller som grunn for at hun nå ikke ønsker å fortsette ekteskapet hun og Pitt inngikk i 2014. Foto: NTB Scanpix
ANGELINA JOLIE: Hollywood-skuespilleren Angelina Jolie har tatt ut skilsmisse fra ektemannen Brad Pitt, og oppgir uforenlige forskjeller som grunn for at hun nå ikke ønsker å fortsette ekteskapet hun og Pitt inngikk i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som lenge har gått for å være «Hollywoods lykkeligste ektepar» har vist at kjærligheten ikke alltid strekker til, og sjokket var stort da nyheten om at Angelina Jolie (41) har tatt ut skilsmisse fra ektemannen Brad Pitt (52) kom i slutten av september. Skilsmissedokumentene skal offisielt ha blitt signert av seksbarnsmoren den 15. september 2016.

«Brangelina»-skilsmissen er riktignok ikke det første sjokkbruddet i Hollywood, og ei heller det første paret som har oppgitt begrunnelsen «irreconcilable differences», ifølge TMZ, som bakgrunn for at ekteskapet ikke lenger kunne fortsette. På norsk oversettes dette til uforenlige forskjeller.

Men hva betyr egentlig uforenlige forskjeller, og praktiseres dette i Norge? KK.no tok en prat med senioradvokat Andreas Poulsson i Codex Advokat Oslo AS, som har spesialkompetanse på familierett og arv. Han kan fortelle at det i Norge ikke er slik at vi bruker denne betegnelsen ved skilsmisse - ettersom vi og det meste av Europa (uten om Storbritannia) ikke trenger en begrunnelse for å ta ut skilsmisse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer