Underholdning

Dette lytter, leser og ser vi i KK-redaksjonen på akkurat nå!

Trenger du et lite avbrekk? Her er våre tips til god underholdning.

UNDERHOLDNING: Det lyttes, leses og sees mye om dagen! Under får du KK-redaksjonens favoritter - her representert ved journalist Malini, journalist Benedicte og some-ansvarlig Mina. FOTO: Privat
UNDERHOLDNING: Det lyttes, leses og sees mye om dagen! Under får du KK-redaksjonens favoritter - her representert ved journalist Malini, journalist Benedicte og some-ansvarlig Mina. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om solen skinner og det er deilig med daglige lufteturer, er det nesten ingenting som slår det å krype ned i sofaen med en god bok, en podkast på øret, eller en film eller TV-serie.

Under har vi samlet en oversikt over det vi i KK-redaksjonen lytter, leser og ser på akkurat nå. Som du ser er det mye nytt - men også flere gode, gamle perler som går igjen. For noen bøker, podkaster og serier blir aldri gamle!

Malin Gaden (26), journalist:

- Jeg har det absolutt best når solen skinner på balkongen min og jeg kan høre på favorittmusikken min. Da slapper jeg skikkelig av. Akkurat nå går det mye i Emilie Nicolas og Frank Ocean. Vel, det går det egentlig alltid mye av.

INSPIRASJON: Malin Gaden elsker å hente inspirasjon fra utenlandske magasiner - og har en hel vegg hjemme med samleobjekter. FOTO: Privat
INSPIRASJON: Malin Gaden elsker å hente inspirasjon fra utenlandske magasiner - og har en hel vegg hjemme med samleobjekter. FOTO: Privat Vis mer

- På kvelden koser jeg meg masse med filmer og serier. Jeg har noen evige favoritter i Friends og New Girl, og 21. mars er det klart for en ny sesong med Blacklist, men nå har jeg oppheng i en serie det er svært lenge siden jeg har sett på: Tore på sporet! Jeg husker godt at vi så på det hjemme for mange, mange år siden, og jeg trodde virkelig at de ikke lagde det programmet mer. Men det gjør de altså! Her om dagen så jeg på episoden «Terjes chilenske datter». Altså, det er lenge siden jeg har grått så mye. Det var virkelig sterkt!

– Jeg elsker også å hente et blad fra min elskede hylle. Jeg samler på magasiner som inspirerer meg, og selv om mange av dem er flere år gamle, finner jeg fortsatt mye spennende i dem. De har jeg plukket opp i flere ulike land, og selv om jeg ikke skjønner alt som står i alle, så er det utrolig mye inspirasjon å hente i fine bilder også!

Ingvild Kjøde (46), reportasjeleder:
- Jeg elsker amerikanske mursteiner. Forfatter Donna Dartt er en av mine favoritter, og jeg har lenge hatt den på lista etter at jeg leste Stillitsen, som kom ut i 2013. Er det noen gang jeg har tid så er det nå.

Stine Therese Strand (28), utgavesjef:

- Datoen på NRK er et program alle burde se! Konseptet, gjennomføringen, historiefortellingen - alt er av så høy kvalitet. Jeg har kun sett et par episoder, så jeg har masse i vente, men kan til nå virkelig anbefale episode 6 i sesong 4 med Yosef Wolde Mariam.

OPPDAGET NY PERLE: Utgavesjef Stine Therese Strand har lagt sin elsk på NRK-programmet Datoen. Tre personer født på samme dag - hvilke retning tok livene deres? Det får vi svar på i serien. FOTO: Privat
OPPDAGET NY PERLE: Utgavesjef Stine Therese Strand har lagt sin elsk på NRK-programmet Datoen. Tre personer født på samme dag - hvilke retning tok livene deres? Det får vi svar på i serien. FOTO: Privat Vis mer

- Jeg synes også at det er veldig godt med lett underholdning om dagen, og prøver å velge norske produksjoner for å støtte de lokale virksomhetene her i landet. Jeg har for eksempel fått tid til å endelig se I lomma på Silje med Silje Sandmæl. Sesong 2 er snart rundet, så da begynner jeg på sesong 1!

- Og så følger jeg med på 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis for første gang, og liker årets cast supergodt! I tillegg lytter jeg podkaster mens jeg lager mat og rydder, og noen av mine favoritter finner du her!

- Om du er ute etter en god roman, er Alt jeg ikke husker av Jonas Hassen Khemiri en bok jeg tror de aller fleste vil sette pris på. Den er godt skrevet, interessant og veksler mellom nåtid og fortid, et grep som funker veldig godt her. Den fikk meg absolutt til å ville lese mer av Hassen Khemiri!

Silje Helgesen (24), journalist:

- I disse triste og helt surrealistiske tider liker jeg ekstra godt å krype under pleddet i sofaen og gjemme tankene litt i helt ekte trash-TV-stil, og for et par dager siden oppdaget jeg noe HELT fantastisk. På norsk - Aldri voksen. Denne serien passer perfekt for deg som kanskje allerede er stor tilhenger av serier som Side om Side, Neste sommer og Helt perfekt. Her snakker vi flauser, skandaler, familieforhold, humor, samhold og sex, og jeg lover deg: Denne serien BLIR MAN GLAD AV!

SERIE PÅ SENGEN: Journalist Silje Helgesen hygger seg med kaffe og en episode med «Petter Nyquist i fengsel» på sengen. FOTO: Privat
SERIE PÅ SENGEN: Journalist Silje Helgesen hygger seg med kaffe og en episode med «Petter Nyquist i fengsel» på sengen. FOTO: Privat Vis mer

- Ellers har jeg selvsagt binget alle episodene av Petter Nyquist i fengsel, og som alltid leverer han på en måte som bare han kan, spør du meg. En fantastisk fin og 100 prosent ekte dokumentarserie som jeg anbefaler på det sterkeste!

Mina Knudsen (30), some-ansvarlig:

- Jeg hører en god del på podcaster i disse tider – både når jeg jobber hjemmefra, men også når jeg går turer. Enn så lenge går det i disse:

Baarli og Benjamin går i terapi: Denne har jeg hørt på lenge, og elsker at de tar opp hverdagsproblematikk på en morsom måte. I tillegg har de innmari kule gjester – som gjør det både lærerikt, informativt og hysterisk morsomt.

LITTERATUR I DET FRI: Some-ansvarlig Mina Knudsen ahr akkurat begynt å lese boken «Omgitt av idioter». FOTO: Privat
LITTERATUR I DET FRI: Some-ansvarlig Mina Knudsen ahr akkurat begynt å lese boken «Omgitt av idioter». FOTO: Privat Vis mer

I karantene med Ronny og Tuva: Endelig en podcast med hele P3 morgens Ronny Brede Aase! Han er i karantene, mens forloveden Tuva jobber. Mange som kan kjenne seg igjen i – en fin og underholdende podcast.

Jan Thomas og Einar blir venner: Min favoritt! Denne lyser opp enhver dag!

- Også går det jo endel i TV-titting:

The Bold type på NRK: Jeg tror ikke jeg er alene om å se denne serien (hvert fall ikke i KK-redaksjonen)! Serien er inspirert av livet til tidligere redaktør for Cosmopolitan og viser livene til jentene som jobber i magasinet.

Camp Kulinaris på Viaplay: Kjendiser + matlaging = suksessoppskrift! Trenger jeg å si noe mer?

Farmen Kjendis på TV2: Hygge, hygge, hygge! Hvem vil ikke se Per Sandnes og Vidar Villa melke kuer og løse ukesoppdrag?

- Og jeg skal også endelig få tid å begynne på boka Omgitt av idioter som jeg har gledet meg til å lese! I tillegg er jeg på jakt etter en god krimbok!

Ingeborg Heldal (46), sjefredaktør:
- I tillegg til noen gamle favoritter som får seg et gjensyn (Sex og singelliv på HBO og Buffy på Viaplay for å nevne et par), så oppdaget jeg til min store glede en krim på HBO, som jeg ikke har sett før. No offence følger livet og etterforskningen på et politikammer i den dogdy delen av Manchester, hvor overgriperne er rå, humoren nattsvart og replikkene sassy og kjappe, og ikke så rent sjelden både litt upolitiske og på kanten. Den er både fornøyelig, varm og spennende! Anbefales til alle som liker krim!

Benedicte Wessel-Holst (38), journalist:
- Jeg ser på: HBO-serien The Outsider, som egentlig er altfor skummel for meg, men tenkte at jeg må tøffe meg opp litt! Stephen King-basert uhygge om morderiske instinkter som ser ut til å være smittsomme.

- Jeg leser: Oktoberbarn av Linda Boström Knausgård. Om elektrosjokkbehandling av depresjon, og minner som forsvinner. Beinhard og bra.

BEINHARD LEKTYRE: Journalist Benedicte leser «Oktoberbarn» av Linda Boström Knausgård, som hun beskriver som både beinhard og bra. FOTO: Privat
BEINHARD LEKTYRE: Journalist Benedicte leser «Oktoberbarn» av Linda Boström Knausgård, som hun beskriver som både beinhard og bra. FOTO: Privat Vis mer

- Jeg lytter til: Alex och Sigge. De to svenskene er en fast følgesvenn, men de krever litt av lytteren, derfor er lange kveldsturer perfekt for å catche opp på smarte betraktninger om kultur og samfunn.

Jo Petter Furuhovde (49), journalist:
- Jeg leser: Romanen Der det finst fuglar av Maren Uthaug som nettopp har kommet ut på norsk. Maren Uthaug ble født i Kautokeino, men har bodd i Danmark siden hun var åtte år, så hun skriver på dansk. Som hun selv sier: Hun er halvt samisk, halvt norsk og helt dansk. Hun leverer forresten også en fast tegneseriestripe til avisen Politiken. Der det finst fuglar er den andre romanen hennes, og den handler om en dysfunksjonell familie som flytter til fyret Kjeungskjæret fyr utenfor Uthaug i Trøndelag hvor forfatteren selv har slekt. Dette er langt ifra noen gladhistorie. Boken er mørk, men historien er spennende og godt skrevet. For å bruke en beskrivelse fra omslaget, så handler det om hva isolasjon, hardt vær og tapt kjærlighet kan drive folk til å gjøre.

- Jeg ser på: Siden boken jeg leser er såpass dyster, kan det kanskje være greit å ta med noe lystigere også: I disse dager ser jeg på Chef’s Table på Netflix. Dette er en programserie hvor noen av verdens beste kokker verden rundt blir portrettert. Den består av enkeltepisoder på om lag en time, og hver episode er viet én kokk, én chef. Serien er bare utrolig fint laget, det er så sanselig og vakkert, og du blir introdusert for noen veldig inspirerende mennesker.

Malini Gaare Bjørnstad (32), journalist:
- Jeg ser på: gode, gamle Sex og singelliv! Denne serien pleier jeg vanligvis å skru på om høsten (tror jeg har sett den over 20 ganger), men i år måtte jeg endre litt på rutinene - for ikke å bli helt koko av den utfordrende null-nærkontakt-bobla vi lever i om dagen. Som singel og aleneboer, er hjemmekontor og mangel på klemmer og handshakes rimelig utfordrende. Derfor er det ekstremt godt å ha Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte å leve gjennom i disse dager!

- Jeg leser: Anne Frank 1929-1945 - en biografi av Carol Anne Lee. Jeg har tatt frem denne fine biografien igjen, som gjorde sterkt inntrykk på meg første gang jeg leste den. Den handler naturlig nok om tenåringen Anne Frank (som jeg håper de fleste vet hvem er), og forfatteren har gjort et nidtid arbeid med å grave i historien om den jødiske jenta, som måtte gjemme seg fra nazistene i et gosdt skjult, men veldig trangt kontorlokale i Amsterdam. Der ble hun og familien i to år (2 ÅR!!) før de ble oppdaget og sendt til ulike konsentrasjonsleire. Hun endte sine dager i Bergen-Belsen, og ble bare 15 år. Det eneste vi har igjen av henne er dagboken hun skrev mens hun skjulte seg for nazistene. Denne biografien er fantastisk fin, og setter livet i perspektiv - spesielt i disse dager.

FAVORITTER: For journalist Malini går det i Sex og singelliv, biografien om Anne Frank og Under krigen-podkast på øret om dagen. FOTO: Privat
FAVORITTER: For journalist Malini går det i Sex og singelliv, biografien om Anne Frank og Under krigen-podkast på øret om dagen. FOTO: Privat Vis mer

- Jeg lytter til: Podkast-serien Under krigen. Denne podkasten er en forlengelse av boken med samme navn, og historiker Ingar Sletten Kolloen har i første bind Vi må ikke falle beskrevet opptakten til andre verdenskrig, og hvordan det var å leve i Norge under okkupasjonen. Det er planlagt fire bind av bokserien, og dermed har vi mye godt i vente på podkastfronten også. Denne podkasten er for deg som elsker historiske beretninger, men også for deg som trenger en kjapp og solid oppfriskning av det som skjedde i krigsårene.

PS. Kronprinsesse Mette-Marit (46), som i disse dager befinner seg på Skaugum i Asker med mann og barn, har også kommet med et boktips!

- Hvis noen trenger boktips, så kan jeg anbefale å ta opp igjen John Irving. Spesielt Last night in twisted river. Irving skriver så levende historier at man kan unne seg å være midt i et annet univers en stund, og det er vel noe vi alle trenger nå.... En liten pause. Kommer med flere boktips etter hvert, skriver hun til en bildeserie hun har lagt ut på sin offisielle Instagram-profil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer