Emma Steinbakken:

Dette samarbeidet tar av på sosiale medier: - Den rørte langt inn i hjertet!

Nok en gang setter Emma Steinbakkens tolkning av en kjent låt fyr på nettet.

EMMA STEINBAKKEN: I forbindelse med at det 24. februar er et år siden Russland gikk til krig mot Ukraina synger Emma Steinbakken sammen med KORK og videoen har allerede flere hundre tusen visninger. FOTO: Tom Balgaard/NRK.
EMMA STEINBAKKEN: I forbindelse med at det 24. februar er et år siden Russland gikk til krig mot Ukraina synger Emma Steinbakken sammen med KORK og videoen har allerede flere hundre tusen visninger. FOTO: Tom Balgaard/NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

24. februar er det gått et år siden Russland startet sin invasjon av Ukraina.

Verden gikk ut og fordømte angrepene, og i løpet av året som har gått har vi vaiet med ukrainske flagg på sosiale medier i solidaritet og fordømt handlingene.

Krigen krever

Ifølge Reuters har krigen krevd minst 42 295 menneskeliv og omtrent 14 millioner mennesker er fordrevet fra sine hjem eller sitt land.

KK har i året som har gått skrevet blant annet om den ukrainske tenåringsjenta Lilia som fikk komme til Norge og bo hos en familie i Ålesund. Men det har ikke vært helt enkelt å være russer heller. Anna hadde bodd i Norge i 18 år, men da krigen brøt ut, ble Annas sønn plaget fordi han er halvt russisk.

I forbindelse med at det er ett år siden invasjonen, inviterte NRK Dagsrevyen nylig Hver gang vi møtes-aktuelle Emma Steinbakken til å synge sammen med deler av Kringkastingsorkesteret.

Sterke bilder

Videoen fra innspillingen av Mark Knopflers krigshymne «Brothers in Arms» har raskt spredd seg på sosiale medier og byr på gåsehud og en stund for refleksjon for lytterne.

Videoen viser dessuten mennesker på flukt fra hus og hjem mens tanks kjører i gatene og røyk fra branner gjør himmelen mørk grå.

Den viser gater totalt herjet og ødelagt av angrepene og mennesker med ansikt dekket av blod.

Fremføringen og de sterke bildene gjør at at Knopflers tekst virkelig kommer til sin rett:

«Through these fields of destruction
Baptisms of fire
I've witnessed your suffering
As the battle raged high
And though they did hurt me so bad
In the fear and alarm
You did not desert me
My brothers in arms»

«Håper Mark får se»

Videoen har hittil nesten 300 000 visninger på Facebook og kommentarene har ikke latt vente på seg.

Se hele videoen her.

Steinbakkens silkemyke stemme gjør inntrykk på lytterne og flere ytrer at de håper at Mark Knopfler får se denne tolkningen av ett av hans største verk.

- Sterk og rørende framføring av denne låta. Tusen takk, Emma Steinbakken, er en av de mange hundre kommentarene som versjonen har høstet på Facebook. Mens en annen skriver:

- Den rørte langt inn i hjertet!

Det er ikke første gang Emma Steinbakken gjør suksess med tolkninger av andres låter. Hun ble for alvor kjent da hun sang Hellbillies Jeg glemmer deg aldri i en av de sterkeste scenene i Rådebank. Og i januar i år toppet hun Spotify-listene med sin versjon av Bjørn Eidsvågs «Floden» fra «Hver gang vi møtes».

KK snakket med den unge artisten i etterkant av dette, hvor hun fortalte at Bjørn Eidsvåg hadde vært en viktig støtte for henne under innspilling.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer